تاریخ انتشار: سه شنبه 1399/08/06 - 10:12
کد خبر: 374309

زینب‌سادات قریشی محمدی

سیاستگذاری اقتصادی در سایه کرونا

سیاستگذاری اقتصادی در سایه کرونا

کرونا نشان داد قدرت انسان ها شکننده و بیش از حد تصور محدود است. تکیه زدن بر قدرت، نوعی احساس شکست ناپذیری در انسانها به وجود آورده بود، که با شیوع و همه گیری این ویروس، این قدرت پوشالی هم، ضعف و سستی خود را به خوبی نمایان کرد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» زینب‌سادات قریشی محمدی*// رویارویی هر کشوری با بحران ها تابع مقتضیات اقتصادی، سیاسی، اجتماعی آن کشور است. در مواجهه با بحرانی شبیه به ویروس کرونا و با این ابعاد گستردگی و همه گیری باید بگوییم توان اقتصادی و زیرساخت‌های مربوط به آن بیشترین نقش را ایفا می کند. علاوه بر این موارد موضوعاتی همچون جمعیت و فرهنگ عمومی هم می‌تواند در مواجهه با بحران‌ها موثر باشد.

در این میان باید گفت که یکی از بزرگترین اختلالاتی که کووید ۱۹ در جهان ایجاد کرده است، بر هم زدن نظم اقتصاد جهانی است. تعطیلی بازارهای جهانی، سقوط آزاد قیمت نفت در پایین ترین قیمت ممکن، و افت و خیز بورس جهانی هر کدام به خوبی نمایانگر وضعیت بحرانی اقتصاد جهان می باشد، که تمام این موارد می‌تواند در آینده ای نزدیک رکوردی بسیار بزرگ را رقم بزند.

ولی علاوه بر اینها دوران خطرناک اصلی، ایام پسا کرونا است. زمانی که این رکود حاصل از کرونا، نتایج خود را به بارزترین شکل ممکن در عرصه اقتصاد جهانی به نمایش خواهد گذاشت.

بنابراین آنچه باید با نگاه واقع بینانه نگریست، این است که باید بپذیریم، کرونا نشان داد قدرت انسان ها شکننده و بیش از حد تصور محدود است. تکیه زدن بر قدرت، نوعی احساس شکست ناپذیری در انسانها به وجود آورده بود، که با شیوع و همه گیری این ویروس، این قدرت پوشالی هم، ضعف و سستی خود را به خوبی نمایان کرد.

آنچه در اینجا اهمیت پیدا می‌کند سیاست‌گذاری مناسب برای ایام پسا کرونا است نه دوران به اصطلاح کرونایی. چرا که پیامدهای طولانی مدت این بیماری چه بسا خطرناک تر و گسترده تر از پیامدهای کوتاه مدت آن باشد. به عنوان مثال دولتهای آلمان، سوئیس، سوئد، برلین، فرانسه و ایتالیا از جمله کشورهایی هستند که اکنون نیز سیاست‌های اقتصادی بسیار مناسبی را جهت کنترل این جریان و هدایت به سمت رشد مجدد اقتصادی انجام داده اند.

پس قطعاً باید اولین اولویت ما با توجه به شرایط نامناسب کنونی، عرصه ی اقتصاد باشد، که این امر راهی جز افزایش تولید واقعی با تزریق سرمایه ها و نقدینگی موجود در بخش تولید نخواهد داشت. همچنین با حل معضلات اقتصادی می‌توان از بسیاری گسست های اجتماعی هم جلوگیری به عمل آورد و به این ترتیب آینده‌ای روشن و به دور از نگرانی را برای همگان رقم زد.

*دبیر واحد سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
۵۰۰ هزار متقاضی طرح نهضت ملی مسکن خانه‌دار شدند
پیگیری آخرین وضعیت وقوع سیل در سیستان و بلوچستان از سوی رئیسی
رئیسی: دولت در تامین مسکن خود را همراه جوانان می‌داند
امیرعبداللهیان: هیچ دولتی در مقابل حمله به سفارت خود ساکت نمی‌نشیند
پرسپولیس صدرنشین شد
کاپیتان پرسپولیس مصدوم شد
اتفاقی عجیب در آبادان؛ پرسپولیس مقابل نفت هیچ هواداری در ورزشگاه نداشت
وزیر ارتباطات: ۵۰ درصد به سرعت اینترنت افزوده می‌شود
امیرعبداللهیان: با شدت بیشتری به هرگونه خطای محاسباتی رژیم اسرائیل پاسخ می‌دهیم
سخنگوی کابینه اسرائیل: حمله ایران به ما «بی‌سابقه» بود
دیدار و گفت‌وگوی امیرعبداللهیان با وزیر خارجه مالت در نیویورک
گوترش: توقف درگیری‌ها در غزه از تنش‌های گسترده در خاورمیانه جلوگیری خواهد کرد
سیاستمدار اسرائیلی: در یک قدمی رسوایی هستیم، نه پیروزی
اعلام نتایج آزمون آموزگاری تا پایان فروردین
اصلاح احکام رتبه‌بندی ۱۰۰ هزار معلم بازنشسته
امدادرسانی به ۵۳۰۰ نفر در ۸ استان جنوبی
مدیرعامل شرکت واحد:جای خانم ها و آقایان در اتوبوس‌های BRT تغییر می‌کند
جلال ملکی: آتش سوزی در پایانه شرق نبود؛ انفجار صحت ندارد
فوری/ انفجار مرگبار در ترمینال شرق تهران/ چند نفر کشته شدند؟
حادثه در پایانه شرق تهران در اثر انفجار کپسول گاز
واکنش متفات معاون وزیر ورزش به گشت‌ ارشاد +عکس
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top