تاریخ انتشار: پنجشنبه 1399/09/13 - 18:08
کد خبر: 378071

کارگروه زنان انجمن اسلامی دانشگاه امیرکبیر در گفتگو با امیرحسین بانکی‌پور

بانکی پور گفت: ما همچنین مراکز همسریابی را که تا کنون در کشورمان نداشتیم را در این طرح پیش‌بینی کرده ایم. توسعه و تقویت مراکز همسریابی که باز از نکات خیلی خوب طرح هست. در بحث های بیمه، مالیات، معافیت های مالیاتی، مسکن، زمین های کشاورزی، حمایت از مادران روستایی که دارای سه فرزند هستند برایشان صندوق و بیمه‌ایی در نظر گرفته‌ایم که بیمه بشوند و در این زمینه ها بحمدالله ابعاد تسهیلات طرح هم خوب هست.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» کارگروه زنان انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه امیرکبیر طی گفتگویی زنده با امیرحسین بانکی پور، نماینده یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، پیرامون طرح جوانی جمعیت و تعالی خانواده برنامه ای اینستاگرامی را برگزار کرد.

در ادامه گزیده صحبت های وی را در این گفتگو می خوانید:

بحرانی که بر اثر پیری جمعیت بر سر ایران می‌آید یک بحران غیر قابل تصور است کما اینکه بحران هایی که الان در مسائل اقتصادی و سلامت در بحث کرونا پیش آمده.

بانکی پور در خصوص شدت و اهمیت بحران جمعیت چنین گفت: بقیه بحران هایی که در کشور رخ می‌دهد یا در دنیا رخ می‌دهد، هر چه قدر هم بحران سنگین‌ باشد، بعد از ده سال شرایط به حالت طبیعی برمی‌گردد. اما بحران پیری جمعیت تا ۱۵۰ سال برگشت پذیر نیست.

وی در خصوص تسهیلات و ویژگی های این طرح افزود: در مورد ضمانت های اجراییه طرح هم ما فکر هایی کردیم اقای نوبخت و رئیس جمهور قول همکاری و تامین بودجه مارا داده اند و در بودجه سال ۹۹ هم تعریف شده است و کار های دیگری هم که کرده ایم تغییر ادبیات طرح از کلان به خرد و ریز کردن مسئولیت ها و مشخص کردن اینکه مربوط به کدام نهاد اجرایی هستند بوده است و درضمن برای انجام ندادن هر یک از مسئولیت ها جریمه هایی مشخص شده است

وی در ادامه گفت: حمایت ها متنوع هست در طرح، در حوزه مالیات، در حوزه حقوق، البته این‌ها باید تصویب بشوند تا بتوانیم کامل روی آنها مانور بدهیم، اما طبق چیزی که در پیش‌نویس اولیه طرح هست، مثلا میانگین رشد حقوق بر اساس بعد خانواده در نظر گرفته شده که هر سال که دولت می‌خواهد حقوق ها را رشد بدهد بر اساس این که تعداد فرزندان چقدر هستند رشد حقوق متفاوت باشد، حمایت از مادران شاغل، مادر ها یا پدر هایی که در حال تحصیل هستند از حمایت های اصلی ماست که یا در تحصیلشان حمایت بشوند یا در رابطه با مقاطع تحصیلی‌شان مثلا ما در قوانین دانشگاهی گاهی محدودیت هایی داریم برای سن افراد مثلا در دوره دکتری یا تخصص های پزشکی یا هیئت علمی شدن، ما آمدیم این محدودیت های سنی را به ازای هر فرزندی که فرد دارد سالی به محدودیت سنی‌اش اضافه کرده ایم که با این روش امکان این قضیه را فراهم کرده ایم برای کسانی که فرزندان بیشتری دارند بتوانند در سن بالاتری دوره دکتری بگذرانند یا هیئت علمی شوند. برای دانشجو ها در این طرح فوق العاده حمایت های خوبی دیده شده است. مثلا توسعه خوابگاه های متاهلی برای دانشجوها که هر دانشجویی که در دوران دانشجویی ازدواج کرد، مشکل خوابگاهی نداشته باشد. چندتا از مواد طرح فقط برای توسعه خوابگاه های دانشجویی و برای حمایت از ازدواج های دانشجویی یا مساکن دانشجویی که خود این می‌تواند بسیار موثر باشد که ان شاءالله تحقق پیدا کند.

بانکی پور گفت: ما همچنین مراکز همسریابی را که تا کنون در کشورمان نداشتیم را در این طرح پیش‌بینی کرده ایم. توسعه و تقویت مراکز همسریابی که باز از نکات خیلی خوب طرح هست. در بحث های بیمه، مالیات، معافیت های مالیاتی، مسکن، زمین های کشاورزی، حمایت از مادران روستایی که دارای سه فرزند هستند برایشان صندوق و بیمه‌ایی در نظر گرفته‌ایم که بیمه بشوند و در این زمینه ها بحمدالله ابعاد تسهیلات طرح هم خوب هست.

یک بعد از طرح هم مسائل بهداشت و درمانی هست که حدود ۲۰ ماده طرح در حوزه بهداشت و درمان هست. بالاخره نظام بهداشت و درمانی ما قبلا بر یک نگاهی ساخته شده بود که الان باید یک پارادایم شیفت پیدا کنیم. ما از آن نگاه به نگاه دیگر که مواد زیادی در این زمینه در نظر گرفته ایم که می‌تواند بسیار کارساز باشد. از حمایت از ناباروری و بارداری گرفته، جلوگیری از سقط جنین گرفته، ما متاسفانه در برآورد های آماری داشته ایم که ۱۰۰ هزار تا سقط جنین در سال در کشورمان صورت گرفته که خیلی وضعیت اسف‌باری است. در دنیای امروز هم اینطور هست در یک آمار بین المللی نوشته شده بود از دی‌ماه تا مهرماه یک میلیون کشته کرونا بوده‌اند، ۳۰ میلیون سقط جنین در دنیا رخ داده بود یعنی ۳۰ برابر کرونا ما تلفات سقط جنین داشتیم! توی ایران هم که متاسفانه عدد سقط جنین روزی ۲۰۰۰ تا براورد می‌شود. بخشی از این مسئله برمیگردد به نوع نظام های بهداشت و درمان ما و نوع مشورت هایی که داده می‌شود و نوع رفتاری که می‌شود. برای همه اینها  ما تمهیداتی دیده ایم و به حمدالله همه ی آن را هم وزارت بهداشت قبول کرده است و با گروه های تخصصی زیادی روی آن صحبت کرده ایم.

بانکی پور، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در رابطه با بحث فرهنگ سازی اضافه کرد: در حال حاضر کل فرهنگ و نگرشی که شکل گرفته همیشه به سمت این بوده که "فرزند کمتر زندگی بهتر". ما نیاز به یک فرهنگ سازی عمیق و اثرگذار داریم. حدود ۱۰ تا از مواد این طرح در حوزه فرهنگ‌سازی، وظایف و تکالیفی را اتخاذ کرده و برای صداوسیما، وزارت ارشاد، سازمان تبلیغات، شهرداری ها و مجموعه های فرهنگی در نظر گرفته شده است.

وی در پایان اشاره کرد: در بحث فرهنگسازی هم پدر و مادر را در نظر گرفتیم هم آموزش و پرورش و تاثیرات معلم ها روی دانش آموز ها و هم دانشگاه ها. غیر از فرهنگ سازی هایی که صدا و سیما موظف است، تابلو های خیابان ها، تبلیغات بازرگانی، فضای مجازی و... کل جنبه ها فرهنگسازی دیده شده البته به صورت عناوین کلی و خیلی مصداقی و جزئی وارد نشدیم. ولی نه آن قدر کلی که بتواند از آن فرار کرد؛ یعنی دقیقا معلوم باشد در چه حوزه هایی و به چه شیوه هایی.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
تحریم های جدید آمریکا علیه ایران، ۸ فرد و ۱۵ نهاد تحریم شدند
تصاویر ورود سیلاب شدید به گلزار شهدای کرمان
صورت‌ حساب سنگین غزه برای تل آویو
حمله پهپهادی نیروهای امنیتی ایران به خودروی تروریست‌ها
بازداشت مرزبان ایرانی توسط‌ طالبان
تصمیم فرهاد مجیدی برای پایان دادن به همه شایعات
فیلم| عقلانیت انقلابی به دنبال حل نظام مسائل کشور
با شاهکار مهندسان ایرانی در سریلانکا آشنا شوید
فرودگاهی در ایران برای خواستگاری! +عکس
همسر سید مصطفی خمینی درگذشت
بستری شدن آیت الله شیرازی در بیمارستان
نیروی دریایی ارتش به داد سیل زدگان سیستان و بلوچستان رسید +فیلم
پشت پرده سفر محرمانه ۲ مقام نظامی و امنیتی اسرائیلی به قاهره
رهاسازی آب به سمت دریاچه ارومیه
یک تاکسی پر از گلهای تازه
تقدیر از رزمندگان عملیات حمله به اسرائیل
توماج صالحی حتما اعدام نمی شود اما...
به اسرائیل کمک می‌کنیم تا با حملات ایران مقابله کند
عملیاتی که صهیونیست‌ها را مضحکه تمام جهان کرده است
بارندگی‌های فراگیر اردیبهشتی تا کی ادامه دارد؟
اوضاع این رژیم حسابی بیخ پیدا کرده است
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top