تاریخ انتشار: جمعه 1399/09/14 - 12:47
کد خبر: 378096

کتابخانه دانشجویان ایران/ کتاب دویست و هفتاد و هشتم؛

«برخیز و اول تو بکش»؛ عملیات ترور شهید فخری‌زاده از سال ۲۰۰۲ طراحی شد

«برخیز و اول تو بکش»؛ عملیات ترور شهید فخری‌زاده از سال ۲۰۰۲ طراحی شد

نویسنده در بخشی از کتاب به شیوه‌های مختلف ترور دانشمندان هسته ای ایران پرداخته‌است. افسران موساد در گفتگو با برگمن مدعی شدند با مسموم کردن خمیر دندان یکی از دانشمندان هسته‌ای ایران را ترور کردند. همچنین یکی از این افسران ادعا کرده که دست‌کم ۱۲ دانشمند هسته‌ای ایران با شیوه‌های متفاوت به ترور آنها پرداختند.

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ «برخیز و اول تو بکش»، تاریخ مخفی ترورهای هدفمند اسرائیل کتابی است که در سال ۲۰۱۸ میلادی به قلم رونن برگمن نوشته شده‌است.

نویسنده کتاب می‌گوید که از زمان جنگ جهانی دوم، اسرائیل بیش از هر کشور غربی مردم را ترور کرده‌است. کتاب نمونه‌هایی از ترور مقامات انگلیسی و سوری، رهبران حماس، حزب‌الله لبنان، سازمان آزادی‌بخش فلسطین و دانشمندان هسته‌ای ایران را به تصویر می‌کشد.

«برخیز و اول تو بکش»؛ عملیات ترور شهید فخری‌زاده از سال ۲۰۰۲ کلید خورد

کتاب بر پایه هزار مصاحبه و هزاران سند داستان بسیاری از چهره‌های سیاسی و اطلاعاتی اسرائیل مانند عوامل موساد، شین بت و ارتش اسرائیل است که برخی از آنها با هویت واقعی خود صحبت کرده‌اند. ایهود باراک و ایهود اولمرت، نخست وزیران سابق اسرائیل، و مئیر داگان، رئیس اسبق موساد از جمله مصاحبه‌شوندگان هستند.

نویسنده در بخشی از کتاب به شیوه‌های مختلف ترور دانشمندان هسته ای ایران پرداخته‌است. افسران موساد در گفتگو با برگمن مدعی شدند با مسموم کردن خمیر دندان یکی از دانشمندان هسته‌ای ایران را کشتند. همچنین یکی از این افسران ادعا کرده که دست‌کم ۱۲ دانشمند هسته‌ای ایران با شیوه‌های متفاوت کشته شده‌اند.

به طوری‌که در یکی از این عملیات‌ها، یک دانشمند هسته‌ای ایران با کار گذاشتن مواد منفجره در چرخ یدکش کشته شد. دستگاه اطلاعاتی اسرائیل یکی دیگر از دانشمندان هسته‌ای ایران را با پرتاب بمبی از یک پهپاد دست‌ساز کشت.

«برخیز و اول تو بکش»؛ عملیات ترور شهید فخری‌زاده از سال ۲۰۰۲ کلید خورد

«کنت پولاک» تحلیل گر سابق سیا، معتقد است: این کتاب «هوشمند، متفکر و متعادل است و ترجمه انگلیسی فوق العاده است»، در حالی که «پاسخی به مشکل تروریسم» نمی‌دهد و برای آن پایانی ارائه نمی‌دهد. پولاک تأکید می‌کند که این کتاب ترور هدفمند را به مثابه دارویی اعتیاد آور نمایش می‌دهد که تنها به درمان بدترین علامت بیماری می پردازد و خود بیماری را درمان نمی‌کند.

«اتان برونر» سردبیر ارشد بلومبرگ این کتاب را نخستین سیمای جامع از کاربرد تروریسم دولتی اسرائیل می‌داند. «کارلوس گلاس» نویسنده، روزنامه نگار، و ناشر متخصص در امور خاورمیانه این کتاب را یک «کتاب پژوهشی بسیار دقیق» توصیف می‌کند.

نکته جالب در این کتاب، ذکر نام محسن فخری زاده که از او بعنوان مغز متفکر یک گروه تسلیحاتی یاد می‌کنند:

«برخیز و اول تو بکش»؛ عملیات ترور شهید فخری‌زاده از سال ۲۰۰۲ کلید خورد

رگمن در این کتاب درباره ترور مقامات انگلیسی، رهبران حماس، حزب‌الله لبنان، سازمان آزادی‌بخش فلسطین و دانشمندان هسته‌ای ایران سخن می گوید. به گفته نویسنده، برخی از ترورشدگان عبارتند از: یاسر عرفات رهبر سازمان آزادی بخش فلسطین؛ علی حسن سلامه رهبر سپتامبر سیاه؛ خلیل الوزیر معروف به ابو جهاد معاون عرفات و یکی از بنیانگذاران جنبش فتح؛ یحیی عیاش معروف به «مهندس»، و احمد بوشقیری پیشخدمت مراکشی. برگمن با اشاره به ماجرای کشته شدن یاسر عرفات تأکید می‌کند که دستگاه ممیزی رژیم اسرائیل مانع از نقل حقیقت‌های ترور عرفات در این کتاب شده‌است. او در این کتاب با توصیف مناخم بگین، اسحاق شامیر، آریل شارون و نیز ایهود باراک با عنوان «آتش افروز» این افراد را که هر یک بعداً رهبری حکومت اسرائیل را به دست گرفتند، آدم‌کش می نامد. برگمن جزئیات عملیات های انجام شده در ایران،مصر، سوریه و آلمان را شرح می دهد. بر اساس این کتاب، آریل شارون به اشتباه دستور شلیک موساد به یک هواپیمای حامل ۳۰ کودک زخمی فلسطینی را که از بازماندگان کشتار صبرا و شتیلا بودند، صادر کرده بود. برگمن می گوید که عملیات «در آخرین لحظه» پس از آنکه گزارش شد یاسر عرفات در هواپیما نبوده است، لغو شد. او [شارون] «حتی» حاضر بود یک هواپیمای تجاری را اگر حامل عرفات باشد، ساقط کند.

طبق گفته های برگمن، سرویس های مخفی اسرائیل تلاش کردند در کار او اگر مداخله ایجاد کنند و در سال ۲۰۱۰ جلسه ای را برای ایجاد اختلال در تحقیقات او برگزار کردند و به کارمندان سابق موساد هشدار دادند که با وی مصاحبه انجام ندهند

*برگمن، رونن (1397). برخیز و اول تو بکش. ترجمه: هادی عبادی. تهران: نشر صمدیه.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
یک میلیون و ۷۵۰ هزار دانش آموز در آزمون نهایی شرکت کرده‌اند
ثبت جهانی قلعه الموت؛ آغاز مسئولیت تازه ایران برای حفاظت از میراث تمدن
سرپرست اداره کل بورس و اعزام دانشجویان خارج وزارت علوم منصوب شد
اوپن ای آی یکی از تیم های خود را منحل کرد
درخشش مجدد دانشگاه صنعتی امیرکبیر در رتبه‌بندی جهانی شانگهای ۲۰۲۶
«تیمار گرما-بخار» روش جدید محققان دانشگاه تهران برای بهبود صدای سنتور
دانشگاه علوم پزشکی تهران میزبان مرحله نهایی بخش معارفی جشنواره قرآن
اعلام نحوه پذیرش در آزمون انفرادی المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی
زمان و تعداد سوالات گروه‌های پنجگانه کنکور سراسری ۱۴۰۵ مشخص شد
نقدی بر سه سناریوی دولت در افزایش قیمت بنزین
دهمین همایش ملی نقد و نظریه ادبی در دانشگاه تربیت‌مدرس برگزار می‌شود
برچسب هوشمندی که اوردوز را تشخیص می‌دهد
پنجمین مدرسه تابستانه نانوفناوری ایران برگزار می‌شود
نقشه رژیم صهیونیستی برای گسترش تجاوزات علیه لبنان
از فرار کابل تا کابوس هرمز؛ قاب‌های تاریخی فرسایش هژمونی آمریکا
هشدار پلیس فتا نسبت به فروش سئوالات کنکور
مراسم بزرگداشت آقای شهید ایران امشب در حرم امام رضا(ع) برگزار می شود
تشدید سرکوبگری صهیونیستی در کرانه باختری و تداوم موشک باران غزه
کاهش رتبه علمی ایران در جهان
رسانه صهیونیستی: امارات مجبور است تنش‌ها با ایران را کاهش دهد
آمریکا و ناتو برای شکست ایران آمدند
یک میلیون و ۷۵۰ هزار دانش آموز در آزمون نهایی شرکت کرده‌اند
سرپرست اداره کل بورس و اعزام دانشجویان خارج وزارت علوم منصوب شد
درخشش مجدد دانشگاه صنعتی امیرکبیر در رتبه‌بندی جهانی شانگهای ۲۰۲۶
«تیمار گرما-بخار» روش جدید محققان دانشگاه تهران برای بهبود صدای سنتور
دانشگاه علوم پزشکی تهران میزبان مرحله نهایی بخش معارفی جشنواره قرآن
اعلام نحوه پذیرش در آزمون انفرادی المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی
زمان و تعداد سوالات گروه‌های پنجگانه کنکور سراسری ۱۴۰۵ مشخص شد
دهمین همایش ملی نقد و نظریه ادبی در دانشگاه تربیت‌مدرس برگزار می‌شود
پنجمین مدرسه تابستانه نانوفناوری ایران برگزار می‌شود
تضمین امنیت آزمون رکن اصلی تحقق عدالت آموزشی است
آزمون تربیت معلم همزمان با کنکور سراسری ۱۴۰۵ برگزار می‌شود
آغاز توزیع کارت کنکور ۱۴۰۵ از امروز
تمدید مهلت رفع نقص پرونده تحصیلی دانشجویان
خط ویژه جذب هیئت علمی در رشته هوش مصنوعی ایجاد شد
تقویم آموزشی دانشگاه صنعتی شریف برای سال تحصیلی ۱۴۰۶-۱۴۰۵ اعلام شد
پذیرش دکتری استادمحور در دانشگاه علامه‌
۵۰ هزار داوطلب دانشجومعلم در فرایند ارزیابی شایستگی قرار می‌گیرند
امکان ثبت‌نام افراد جدید و متاهلان در مرحله دوم نقل و انتقالات فرهنگیان
مهلت ثبت‌نام آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی ۱۴۰۵ تمدید شد
امتحانات ترم تابستان دانشگاه‌ها حضوری شد
حمایت از نخبگان دانشگاهی با اولویت هوش مصنوعی و ارتباطات کوانتومی
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top