تاریخ انتشار: چهارشنبه 1399/10/03 - 00:49
کد خبر: 380158

معمای تشکیل کابینه در لبنان؛

الحریری و تشکیل کابینه همسو با اروپا و آمریکا

الحریری و تشکیل کابینه همسو با اروپا و آمریکا

لبنان به مانند گذشته به مسیر سقوط و تضعیف دولت خود ادامه می‌دهد، عدم توافق گروه‌های سیاسی در انتخاب وزراء و سهم خواهی‌های بیش از حد و دخالت دولت‌های منطقه‌ای و فرا منطقه‌ای به خصوص آمریکا و فرانسه باعث شد که بار دیگر سعد الحریری مامور تشکیل کابینه شود.

به گزارش خبرنگار «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ دفتر اطلاع رسانی رئیس جمهور لبنان شامگاه روز دوشنبه، به بیانیه دفتر اطلاع‌رسانی «سعد الحریری» مأمور تشکیل کابینه لبنان واکنش نشان داد.

این ماجرا از آن جا شروع شد که دفتر اطلاع‌رسانی سعد الحریری صبح دوشنبه در بیانیه‌ای از رئیس جمهور این کشور خواست که بدون در نظر گرفتن منافع احزاب این کشور، نام وزرای پیشنهادی الحریری را تأیید کند.

دفتر اطلاع رسانی رئیس جمهور لبنان در واکنش به این بیانیه و ضمن «مغالطه» خواندن این اظهارات اعلام کرد: «اعتراض رئیس‌جمهور عون در خصوص روش تقسیم کردن وزارت خانه‌ها میان گروه‌های مختلف بوده و نام‌های پیشنهادی مورد بررسی قرار نگرفته اند»

در ادامه این بیانیه آمده است: «رئیس‌جمهور عون به اقدام مأمور تشکیل کابینه [سعد]الحریری در انتخاب یک‌جانبه وزرا و به‌ویژه مسیحی‌ها آن هم بدون توافق با رئیس‌جمهور اعتراض کرده است. رئیس‌جمهور عون به هیچ عنوان نام‌های حزبی را برای وزارت‌خانه‌ای مطرح نکرده و فهرستی از نام افراد را به مأمور تشکیل کابینه نداده است، فهرست نهایی که مأمور تشکیل کابینه برای تشکیل دولت مطرح کرده با فهرستی که پیشتر درباره آن‌ها با رئیس‌جمهور عون رایزنی شده است، متفاوت است»

دفتر اطلاع رسانی ریاست جمهوری لبنان تأکید کرد: «رئیس‌جمهور عون بحث رایزنی با رؤسای فراکسیون‌های پارلمانی را مطرح کرد و دغدغه او دست یابی به یک دولت توانمند برای مقابله با شرایط [فعلی کشور]بود آن هم به دور از لج‌بازی یا تحریف حقایق».

اما در روز‌هایی که دومینوی عادی سازی روابط کشور‌های عربی و رژیم صهیونیستی صدر اخبار خاورمیانه را نشانه رفته است، لبنان به مانند گذشته به مسیر سقوط و تضعیف دولت خود ادامه می‌دهد، عدم توافق گروه‌های سیاسی در انتخاب وزراء و سهم خواهی‌های بیش از حد و دخالت دولت‌های منطقه‌ای و فرا منطقه‌ای به خصوص آمریکا و فرانسه باعث شد که بار دیگر سعد الحریری مامور تشکیل کابینه شود، البته بهانه‌ی دولت فراحزبی و اجرای خواسته‌های مکرون رئیس جمهور فرانسه همانطور که پیشتر پیش بینی شده بود، و الحریری در نطق خود در پارلمان هم بدان اشاره کرده بود باعث شده اینبار نه تنها بین پارلمان و نخست وزیر هماهنگی برای انتخاب وزارء نباشد که حتی رئیس جمهور لبنان نیز از این روند در پیش گرفته شده اظهار ناخوشنودی کرده است.

سمت و سوء اختلافات در لبنان

- اما برآورد نویسنده بر این امر دایر است که بیانیه‌ی دفتر الحریری با انتشار بیانیه‌ای، تنها چند روز قبل از سفر امانوئل ماکرون به لبنان کاملا برنامه ریزی شده و با هدف تحت فشار گذاشتن رئیس جمهور برای قبول لیست پیشنهادی وزراء و تایید آن‌ها بوده است تا با این کار قدرت چانه زنی دفتر رئیس جمهوری کاسته شود و باعث شود و سفر مکرون به لبنان به مانند اهرم فشاری برای پذیرفتن شروط الحریری و و بهره برداری از این اختلاف باشد تا الحریری تماما به خواسته‌های خود برسد.

- «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان در گفتگویی با روزنامه الجمهوریه بیان کرد: وضعیت به هیچ وجه خوشایند نیست، ما وارد تونل شده‌ایم و نمی‌دانم چگونه از آن خارج خواهیم شد و ابراز امیدواری کرد «امانوئل ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه در سفر نزدیک خود به بیروت «روز‌های ۲۲ و ۲۳ دسامبر/۲ و ۳ دی»(این سفر لغو شد) بتواند کاری انجام دهد. نکته‌ی جالب توجه باز هم نگاه نبیه بری به عنوان رئیس پارلمان برای حل مشکل لبنان به فرانسه و مکرون است؛ این نگاه ناشی از این است که مشکلات داخلی در لبنان دارای ابعاد بسیار وسیع و عمق بسیاری است و جریان ۱۴ مارس حل این کلید حل این مشکلات را در خارج از کشور جستجو می‌کنند، زیرا توازن قوا در داخل کشور تقریبا برابر است و هیچ یک از دو جریان سیاسی توانایی تاثیر گذاری برای حل یا فیصله مساله و مشکلات را ندارد لذا در پی استمداد خارجی بجهت تاثیرگذاری به نفع جریان خود هستند.

- با توجه به عمیق بودن اختلافات و شکاف‌ها بین رئیس جمهور و نخست وزیر در صورت موافقت میشل عون با لیست پیشنهادی سعد الحریری برای تشکیل کابینه، دولتی موافق خواسته‌های غرب و آمریکا و کاملا نزدیک به محور سعودی در لبنان تشکیل خواهد شد، اما با در نظر گرفتن تضعیف دولت مرکزی در چندین ماه گذشته در عمل گرا بودن و توانایی دولت در برطرف کردن مشکلات و سابقه‌ی بد نخست وزیر منتخب در عمل گرایی و حل بحران‌ها قطعا سعد الحریری با مشکل بزرگی مواجه است، البته برآورد می‌شود تا تشکیل کابینه بایدن و تبیین مواضع دولت جدید آمریکا در منطقه‌ی خاورمیانه و شمال آفریقا، حل مشکلات در لبنان بعید بنظر برسد و سفر ماکرون به لبنان در هفته آتی نیز صرفا برای کاستن اختلافات است و مطرح کردن بیشتر خود و فرانسه در اروپا به چهارچوب رهبری اتحادیه اروپا در فقدان بریتانیا و رقابت با آلمان به عنوان یک بازیگر تاثیرگذار فرا منطقه‌ای باشد.

گزارش از مبین عبدی-دانشجوی کارشناسی ارشد مطالعات خاورمیانه و شمال آفریقا

 
مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
ادعای ترامپ درباره توافق احتمالی با ایران
انهدام یک پهپاد MQ۱ با آتش پدافند سپاه
صادرات نفت از تنگه هرمز شاید هرگز به سطح پیش از جنگ بازنگردد
گروه A جام جهانی ۲۰۲۶، گروهی یکدست با حضور میزبان
«حنظله» مرکز هولوکاست را هک کرد
خسروپناه: شهید رییسی در حکمرانی اجتماعی مرد میدان بود
پزشکیان: حل مشکلات کشور از حاشیه و با نظاره‌کردن امکان‌پذیر نیست
راهپیمایی ۱۰ کیلومتری از میدان امام حسین(ع) تا میدان آزادی در تهران
نوسازی تجهیزات به جای شوک قیمتی
زلفی‌گل: شهید رئیسی منافع ملی را بر همه ملاحظات ترجیح می‌داد
به ابهامات خبری و چندصدایی در جامعه پایان دهید / افکار عمومی نباید از رسانه‌های دشمن اخبار مذاکرات را بشنود
دانشگاهیان آزاده جهان مقابل این جنایت‌ها سکوت نخواهند کرد
میدان و دیپلماسی دوشادوش هم آماده برای هر وضعیتی
اطلاعیه فدراسیون فوتبال در مورد لیست ۲۶ نفره تیم ملی برای جام جهانی
نبرد سنگین میان نیروهای مقاومت لبنان و نظامیان صهیونیست
ایران در شاخص مقالات پراستناد جهان به رتبه ۶ رسید
بلوف‌های هالیوودی آمریکا و صهیونیست‌ها در برابر ملت ایران شکست خورد/ در هر توافقی باید تمام خطوط قرمز تعیین شده رعایت شود
کسب موفقیت تازه دانشگاه علوم پزشکی شیراز در نظام رتبه‌بندی جهانی QS در سال ۲۰۲۶
پرسپولیس رسما از آسیا جا ماند
گروسی: با ایران گفت‌وگوی حداقلی داریم/ ان‌پی‌تی در خطر است
مدیریت تنگه هرمز توسط نیروهای مسلح ایران با اقتدار کامل اعمال می‌شود
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top