به گزارش خبرنگار فرهنگی و اجتماعی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ جشنواره فیلم فجر سی و نهم در حالی قرار است همانند سال های گذشته برگزار شود که با تغییرات اساسی از جمله حذف هیات انتخاب همراه شده است. جشنواره فیلم فجر همیشه یکی از پرحاشیه ترین اتفاقات سینمایی کشور بوده و حواشی از این دوره از جشنواره هم دور نمانده است. به طوری که بعد از اعلام اسامی هیات داوران برخی رسانه ها به حضور برخی در جمع این هیات اعتراض کردند.
محمد احسانی، ساره بیات، بهرام توکلی، نیما جاویدی، سیدجمال ساداتیان و مصطفی کیایی جمله داورانی هستند که قرار است از میان ۱۱۰ فیلم رسیده به جشنواره، آثار بخش مسابقه را انتخاب کنند.
محمدمهدی طباطبایینژاد، دبیر سیونهمین دوره جشنواره فیلم فجر ۱۶ دی ماه از آغاز داوری ها از ۲۰ دیماه خبر داده و گفته بود: فیلمها با حضور این هفت داور در ساختمان جشنواره یا موزه سینما دیده می شود.
وی در پاسخ به اینکه با توجه به برنامهریزی برای تنظیم جدول نمایش آیا تصمیم قطعی برای نمایش فیلمها گرفته شده است؟ گفت: ما نمایش فیلمها را برای صاحبان آثار، اصحاب رسانه و منتقدان تقریباً قطعی کردهایم، سالنها هماهنگ و کارهای مربوط به آن انجام شده است، مگر اینکه ستاد مقابله با کرونا اجازه این کار را ندهد. اما به هر حال جشنواره برای سطح دو کاملاً این موضوع را انجام شده میداند. در حال حاضر نمایش فیلم در برج میلاد قطعی است و احتمالاً پردیس ملت را هم اضافه میکنیم .
هنوز وضعیت اکران های مردمی مشخص نشده است
هر چند که تنها چند روز به آغاز بهمن ماه زمان باقی مانده اما هنوز تکلیف اکران های مردمی، حضور رسانه ها در کاخ اهالی رسانه و تعداد فیلم ها و... مشخص نشده است.
مسعود نجفی، مدیر روابط عمومی سی و نهمین دوره جشنواره فیلم فجر در گفتگو با «خبرنامه دانشجویان ایران» با تاکید بر اینکه هنوز تصمیم قطعی درباره اکران های مردمی این دوره از جشنواره گرفته نشده است، گفت: در حال حاضر برج میلاد و پردیس ملت را به عنوان دو گزینه اصلی برای نمایش رسانه ها(در صورت موافقت ستاد کرونا) خواهیم داشت.
او ادامه داد: هنوز تعداد آثار این دوره از جشنواره مشخص نشده و بعد از پایان کار هیات داوران تعداد نهایی فیلم ها مشخص می شود، البته تا اوایل بهمن ماه این اتفاق خواهد افتاد.
مدیر روابط عمومی سی و نهمین دوره جشنواره فیلم فجر با اشاره به عدم برگزاری آنلاین جشنواره اظهار داشت: از مدت ها قبل اعلام شد به دلیل امنیت فیلم ها جشنواره به صورت آنلاین برگزار نمی شود و نمی توان جشنواره فجر را با جشنوارهایی که آثار خود را به صورت آنلاین در پلتفرم ها به نمایش در آوردند قیاس کرد؛ چرا که اولا آن جشنواره ها هم با رضایت صاحبان اثر این کار را کردند و در ثانی اثار جشنواره فیلم فجر با سرمایه گذاری چند میلیاردی ساخته شده اند و قطعا صاحبان آنها ریسک نمایش آنلاین را نمی پذیرند.
نجفی خاطر نشان کرد: کار انتخاب رسانه ها برای حضور در جشنواره امسال نهایی شده و به محض اجازه پیدا کردن برای نمایش آثار اهالی رسانه، اسامی خبرنگاران از رسانه ها گرفته خواهد شد.
گزارش از سجاد باقری