تاریخ انتشار: پنجشنبه 1399/11/02 - 08:39
کد خبر: 383279

آقای ظریف! خسارت محض برجام نتیجه «امضای توافق به هر قیمت» است

آقای ظریف و تیم مذاکره‌کننده در دولت روحانی، به‌جای اصالت دستاورد و نتیجه، به «امضای توافق به هر قیمت» اصالت دادند و همین رویکرد که با «اجرای برجام به هر قیمت» ادامه یافت، خسارت‌های فراوانی در پی داشت.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه در حاشیه جلسه هیئت دولت گفت: املای نوشته نشده غلط ندارد. آقایانی که می‌گویند ما این توافق را نخواندیم بیایند دو صفحه توافق خود را نشان بدهند. توافق یعنی نه آنچه شما می‌خواهید و نه آنچه طرف مقابل می‌خواهد در غیر این صورت می‌شود تسلیم و لذا دوستان ما اگر بخواهند چنین توافقی انجام دهند باید خیلی زحمت بکشند و اگر روزی از این بهتر را نوشتند بنده در مقابل آنها تعظیم می‌کنم و برای خدمتی که به مردم ایران کردند تشکر خواهم کرد.

آقای ظریف تاکید کرده که «توافق یعنی نه آنچه شما می‌خواهید و نه آنچه طرف مقابل می‌خواهد». این تعریف از توافق، اصلا دقیق و منطقی نیست. ظریف در اوج مذاکرات هسته‌ای ایران و ۱+۵ و دقیقا در مقطعی که طرفین در پی کسب امتیازات حداکثری بودند، در اظهارنظری عجیب و تأمل برانگیز گفت «هر توافقی، بهتر از عدم توافق است»!

در همان مقطع، جان کری، وزیر خارجه دولت اوباما تاکید کرد که «توافق نکردن، بهتر از توافق بد است». دولت روحانی و تیم مذاکره‌کننده به ریاست ظریف در ادامه، پس از امضای برجام در اقدامی تأمل برانگیز و عجیب، تمامی تعهدات خود را یکطرفه و پیش دستانه و با عجله در مدت زمان ۲ ماه انجام دادند که این شتابزدگی و عجله، تعجب رسانه‌های خارجی را در پی داشت.

دولتمردان و از جمله آقای ظریف تاکید کردند که در دی ماه ۹۴- روز اجرای تعهدات ۱+۵- تمامی تحریم‌ها یکباره لغو خواهد شد و نه تعلیق. اما دولت باراک اوبامای مودب! و باهوش! که مقامات ارشد دولت، امضای وزیر خارجه آن را تضمین اجرای برجام نامیده بودند، در اولین روز اجرای تعهدات خود، با نقض فاحش برجام، تحریم‌های جدیدی علیه ایران تصویب کرد.

متاسفانه آقای ظریف و تیم مذاکره‌کننده در دولت روحانی، به‌جای اصالت دستاورد و نتیجه، به «امضای توافق به هر قیمت» اصالت دادند و همین رویکرد که با «اجرای برجام به هر قیمت» ادامه یافت، خسارت‌های فراوانی در پی داشت.

اعتماد بلاوجه ظریف و تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای به طرف آمریکایی موجب شد که علیرغم بتن ریزی در راکتور اراک و از کارانداختن سانتریفیوژها، نه تنها تحریم‌ها لغو نشد، بلکه هم در دولت اوباما و هم دولت ترامپ، ساختار تحریم‌ها گسترده‌تر شد.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
تشکیل نشست شورای عالی کار با دستور کار افزایش حق مسکن
چرا طلا و سکه گران شد؟
جهاددانشگاهی اقیانوسی است که می‌شود همه گوهرها را در آن پیدا کرد
کارت اعتبار فرهنگی دانشگاه تهران رونمایی شد
کدام ویتامین کلید درمان میگرن است؟
مقاومت آنتی‌بیوتیکی می‌تواند تا ۲۵ سال آینده ۳۹ میلیون قربانی بگیرد
دادستان تهران: به بیش از ۶ هزار زندانی واجد شرایط مرخصی اعطا می‌شود
نتایج تحقیقات بلغارستان درباره انفجارهای لبنان منتشر شد
وزش باد و گردوخاک تا ۵ روز آینده در شرق و شمال‌شرق
ترافیک در محورهای شمالی کشور سنگین شد
رشد ۷۰۰ هزار تومانی قیمت سکه در هفته‌ای که گذشت
کاروان تیم فوتبال جوانان ایران وارد لائوس شد
روزهای شلوغ آبی پوشان در تابستان؛ نقل و انتقالات استقلال هنوز ادامه دارد
زارعی: چهارمی علیپور در المپیک کمتر از مدال نبود
ترکیب احتمالی پرسپولیس مقابل آلومینیوم، خانه‌تکانی گاریدو مقابل گربه سیاه
سفر رئیس جمهور به نیویورک می‌تواند مقدمه ای بر رفع تحریم‌ها علیه ایران باشد
نخستین حضور رئیس‌ دولت چهاردهم در سازمان ملل
جزئیات عفو رهبری به مناسبت ولادت رسول اکرم (ص) و امام جعفر صادق(ع)
رئیس جمهور از مجروحان حمله تروریستی رژیم صهیونیستی عیادت کرد
رژیم صهیونیستی با انفجار دستگاه‌های ارتباطی در لبنان سطح جدیدی از ترور را نشان داد
نماینده طالبان: به کشور جمهوری اسلامی ایران ارادت داریم
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top