تاریخ انتشار: سه شنبه 1399/11/14 - 11:21
کد خبر: 384606

فجر ۳۹| سینمای ایران بدون روتوش؛

«شیشلیک»؛ آشغال گوشت!

«شیشلیک»؛ آشغال گوشت!

فیلم ملودرام باشد یا اکشن، کمدی یا حتی پارودی، باید اول از همه در «جهان قصه»‌ای روایت شود که نسبت آدم‌ها و روابطشان دارای منطقی باورپذیر باشد و حداقل یکدیگر را نقض نکند. این همان چیزی‌ست که سردبیر هفته نامه چلچراغ یادش رفته بود به ژوله بگوید تا...

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» مسعود غزنچایی// محمدحسین مهدویان مانند کسی است که در مرکز شهر، رستورانی را اداره میکند که همه جور غذایی در آن برای همه سلیقه‌ها پیدا میشود. از تیزرفرهنگی سفارشی برای ارگان‌ها گرفته تا فیلم دفاع مقدسی. اثری درباره جنایت‌های منافقین با سس اضافه گرفته تا فیلمی در مظلومیت یک کرد بی گناه با چاشنی وطن فروشی.

«شیشلیک»، اما فعلا آخرین غذای اضافه شده در این منو است و باید دید بعدی چه خواهد بود. «شیشلیک» سعی دارد فضایی بسته از وضعیت فعلی ایران به تصویر بکشد و به تصور خودش، پروپاگاندای حکومت را افشا کند.‌ای کاش حداقل می‌توانست.

کاش نویسنده و کارگردان بلد بودند؛ و چه بد که «شیشلیک»، خودش پروپاگانداست و آنقدر شعار می‌دهد تا سعی کند به کارگر بینوایی که قرار است مخاطب اصلی فیلم باشد، پیشنهاد دهد به جای آگاهی نسبت به مسائل اصلی، دغدغه اش گوشت و پوشک باشد و اگر حکومت او را به شیشلیک خوری‌اش راه نداد، با هنجارشکنی و زد و خورد و تخریب، خودش را تخلیه کند؛ و این مگر خودِ پروپاگاندا نیست؟

«شیشلیک»؛ آشغال گوشت!

فیلم ملودرام باشد یا اکشن، کمدی یا حتی پارودی، باید اول از همه در «جهان قصه»‌ای روایت شود که نسبت آدم‌ها و روابطشان دارای منطقی باورپذیر باشد و حداقل یکدیگر را نقض نکند. این همان چیزی‌ست که سردبیر هفته نامه چلچراغ یادش رفته بود به ژوله بگوید تا او تفاوت ستون نویسی در یک هفته نامه زرد را با فیلمنامه نویسی برای سینما بداند.

مهدویان هم که طبعا زمانی که سرش در آرشیو بنیاد روایت گرم بوده و با طرح هایش، اتاق مدیران فرهنگی را یکی پس از دیگری درمی نوردیده، حواسش نبوده تا بداند زومی که در فیلم داکیودرام، معنا دارد، در کمدی کارکردی که ندارد هیچ، نابلدی و دلبستگی کودکانه‌اش را نشان م یدهد.

اگر وقایع فیلم در یک فضای عقب افتاده در وضعیتی آخرالزمانی همچون فیلم «برف‌شکن» یا در شرایطی بسته مانند آنچه در رمان «۱۹۸۴» با آن روبرو بودیم روایت می‌شد، باز هم باورپذیر به نظر م یرسید، اما وقتی با خانواده‌ای در ایران امروزی روبرو هستیم که تلویزیون در خانه دارند، مخاطب از خودش نمی‌پرسد این میزان بلاهت چگونه توجیه پذیر است که مردم یک شهر فکر کنند فرزندانشان باید حتما بواسطه فرد دیگری بفهمند شیشلیک چیست؟ آن هم در شرایطی که تلویزیون ایران، صبح تا شب، تبلیغات لوک سترین کالا‌ها و خوراکی‌ها را در لوکس‌ترین خانه‌ها به مردم نشان می‌دهد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
تصاویر دیدنی از شفق قطبی در غرب روسیه
حادثه آتش سوزی ارتباطی به مترو تهران نداشت
ترامپ انتخاب نیکی هیلی به عنوان زوج انتخاباتی خود را رد کرد
نخستین گروه عوامل حج تمتع رهسپار مدینه منوره شدند
فیلم جدید از لحظه ترور مامور موساد
توصیه رهبر انقلاب به خواندن نماز پر فضیلت یکشنبه‌های ماه ذیقعده
علائم اولیه آلزایمر در کدام قسمت بدن ظاهر می‌شود؟
یک مقام صهیونیست دیگر استعفا کرد
دو خبر خوش وزیر علوم برای جامعه دانشگاهی
آزمون استخدامی رشته شغل دبیری و هنرآموز ۲۸ اردیبهشت برگزار می‌شود
سرانجام شوم یک عشق هرمی
عرضه سهام شرکت های دولتی در بورس شتاب می گیرد
خارج کردن میله آهنی از مغز پسر ۲۴ ساله
یحیی و بازیکنان پرسپولیس در راه تراکتور
پول‌پاشی گسترده در لیگ برتر
شوک به ستاره پرسپولیسی
صفحه نمایش آیفون تاشو را سامسونگ تامین می‌کند
قابلیت های جدید آیفون ۱۶ پرو
تداوم هوای قابل قبول در پایتخت
اطلاعیه کمیته اخلاق درباره فساد بزرگ فوتبالی
رئیس ستاد ارتش اسرائیل: جنگ غزه بی‌فایده است
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top