تاریخ انتشار: دوشنبه 1399/11/20 - 19:19
کد خبر: 385279

آیت‌الله ضیاء آبادی دعوت حق را لبیک گفت

آیت‌الله سیدمحمد ضیاءآبادی مفسر قرآن کریم و از علمای اخلاق بر اثر بیماری کرونا دعوت حق را لبیک گفت.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از فارس؛ آیت‌الله سیدمحمد ضیاءآبادی مفسر قرآن کریم و از علمای اخلاق دعوت حق را لبیک گفت.

آیت الله ضیاءآبادی اخیراً به بیماری کرونا مبتلا و مدتی در بخش آی‌سی‌یو بیمارستان خاتم‌الانبیاء بستری بودند.

ایشان از شاگردان امام خمینی (ره) و علامه طباطبایی است. وی از سال ۱۳۴۰ تاکنون استاد حوزه علمیه تهران است و جلسات تفسیر و اخلاق وی در مسجد علی بن الحسین (ع) دربند برگزار می‌شد.

آیت‌الله سیدمحمد ضیاء‌آبادی متولد آیت‌الله سیدمحمد ضیاء‌آبادی در سال ۱۳۴۷هجری قمری برابر با ۱۳۰۷ هجری شمسی در قریه ضیاءآباد واقع در ۴۵ کیلومتری شهرستان قزوین و در خانواده‌ای روحانی دیده به جهان گشود.

سید محمد سال ۱۳۲۰ برای تحصیل به قزوین رفت و در مدرسه التفاتیه که از مدارس کهن قزوین به شمار می‌رود مشغول فراگیری علوم اسلامی شد و مقدمات را شامل صرف، نحو، معانی، بیان و بدیع و منطق نزد استاد آقا شیخ یحیی مفیدی فرا گرفت.

آیت‌الله سیدمحمد ضیاءآبادی بعد از مدتی اقامت در حوزه علمیه قزوین، در سال ۱۳۲۸ شمسی راهی حوزه علمیه قم شد و به مدت ۱۲ سال از محضر اساتید قم از جمله حضرات آیات طباطبایی، سدهی اصفهانی، بروجردی، امام خمینی (ره)، علامه طباطبایی و... استفاده کرد.

وی در ادامه به تدریس در حوزه علمیه قم پرداخت و کتب معالم، قوانین و لمعه را برای طلاب و فضلاء حوزه علمیه قم تدریس می‌کرد. اما سال ۱۳۴۰ شمسی و پس از رحلت آیت‌الله بروجردی به تهران مهاجرت کرد و بیش از ۴۰ سال در تهران مشغول خدمات علمی و فرهنگی بود.

آیت‌الله ضیاءآبادی درباره هجرتش به تهران می‌گوید: خود دراین باره می‌گوید: در دوران اقامتم در قم در درس خارج حضرت امام و آیت‌الله بروجردی شرکت کردم و تمام این درس‌ها و نیز کفایه و اسفار ملاصدار را با حضرت آیت‌الله شیخ محمد محمدی گیلانی و مرحوم شیخ حسن لاهوتی بحث می‌کردم. بعد از فوت آیت‌الله بروجردی احساس کردم اقامت من در قم ضروری نیست، لذا به تهران مهاجرت کردم. آشنایی‌ام با برخی دوستان که اغلب اهل وعظ وخطابه و به اصطلاح منبری بودند، مرا به منبری شدن علاقه‌مند کرد و تشخیص دادم که زمینه کار در تهران مساعدتر است، لذا به تهران آمدم و ضمن تدریس در مدرسه آقای مجتهدی تهرانی، به کار وعظ و تبلیغ پرداختیم. بعد از مدتی چون علاقه‌مند به مطالعه بودم، تشخیص دادم که منابر خود را هدفمند کنم تا وقت بیشتری برای مطالعه داشته باشم که الحمدالله توفیقاتی نیز در این باره داشته‌ام.»

این عالم ربانی در تهران در کنار منابر و وعظ، جلسات اخلاق، تفسیر قرآن، تفسیر زیارت جامعه و زیارت عاشورا را هم آغاز کرد و پس از مدتی کوتاه مخاطبان زیادی از جلساتش استقبال می‌کردند.

توان بالای علمی و معنوی، آشنایی با مبانی اسلامی و قرآنی، شناخت مسائل روز و دارا بودن قدرت بیان و خطابه و شیوایی سخن از جمله خصوصیات آیت‌الله ضیاء آبادی است که سبب درخشش ایشان در مجالس عمومی و خصوصی شد به گونه‌ای که وی در ردیف وعاظ و خطباء ممتاز و طراز اول کشور به شمار می‌رفت و از آنجایی که سخنانش با چاشنی قرآن، روایت و مطالب آموزنده اخلاقی همراه است، مشتاقان زیادی داشت. همچنین اخلاص، تواضع، عمل به گفتار، متانت و شیوایی سخن، و بهره‌گیری از ظرافت‌های اخلاقی و قرآنی از ویژگی‌هایی است که جلسات آیت‌الله ضیاء‌آبادی را به یکی از پرمخاطب ترین جلسات کشور تبدیل کرده است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
صداقت: زائران اربعین اعتبار گذرنامه خود را پیش از نام نویسی بررسی کنند
کتابخانه‌های عمومی سنگر پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است
انگلیس: اجرای توافق ایران-آمریکا ضروری است
آمادگی ۳۷۰۰ نیروی هلال‌احمر برای مراسم تشیع رهبر شهید
«عادت‌های اتمی»؛ چگونه تغییرات کوچک زندگی شما را متحول می‌کنند؟
افسردگی و اضطراب؛ اپیدمی خاموش جامعه پساجنگ
احقاق ۸۶ همتی حقوق بازنشستگان با صدور دستور دستگاه قضایی
آماده باش بانوان برای مراسم تشییع پیکر «رهبر شهید»
واکنش ملی‌پوشان والیبال به تنها برد ایران در هفته دوم لیگ ملت‌ها
پیام وزیر ورزش و جوانان به تیم ملی فوتبال ایران
نقش زنان در شکل‌دهی اقتصاد آینده منطقه شانگهای
ایران ۳ - ۱ کوبا/ شاگردان پیاتزا با برد فرانسه را ترک کردند
قیمت طلا در نیمه دوم ۲۰۲۶ به کدام مسیر می‌رود؟
تفاهم‌نامه همکاری ۲ نهاد با هدف حمایت از خانواده و جوانی جمعیت
بازگشت به هرمز قبل میسر نیست
آغاز پیش‌فروش بلیت ناوگان حمل‌ونقل عمومی سفرهای مراسم تشییع قائد شهید از دوشنبه
گفت‌وگوی تلفنی بن سلمان و مکرون درباره آخرین تحولات تفاهم ایران و آمریکا
بقائی: جنایت سردشت بدون حمایت برخی از کشورهای غربی هرگز نمی‌توانست با آن ابعاد رخ دهد
اسکان زائران مراسم تشییع رهبر شهید در بیش از هزار مدرسه
آغاز ثبت‌نام آزمون ملی دانش‌آموختگان دندانپزشکی خارج کشور از ۱۰مرداد
جزئیات آزمون ارزیابی علمی متقاضیان انتقال رشته فیزیوتراپی از خارج
یارانه غذای دانشجویان از ترم آینده مستقیم به کیف پول آنها واریز می‌شود
آزمون‌های امروز و فردا دانشگاه علمی کاربردی در سامانه «ویانا» لغو شد
تحویل ۱۲۰۰ واحد خوابگاه متأهلی به دانشجویان تا مهرماه
فراهم شدن امکان ویرایش حوزه آزمون پذیرش دستیار تخصصی
پرونده پیگیری اعتراض به کسورات دانشجومعلمان ۵ ساله شد
چالش های دانشجویان و محققان؛ چگونه تحریم های سرویس های علمی و خارجی را دور بزنیم؟
آغاز مصاحبه مجازی پذیرفته شدگان دکتری دانشگاه آزاد از امروز
آخرین وضعیت قوانین ترمیم نمره و ایجاد سابقه تحصیلی ۱۴۰۵
ضرورت بازنگری رشته‌های دانشگاهی برای دوران پساجنگ
حضور وزیر علوم در همایش بین‌المللی فناوری‌های نوین آموزشی در استانبول
امروز آخرین فرصت ثبت نام در پذیرش کاردانی به کارشناسی ۱۴۰۵
صدور کارت نخبگان کلید خورد؛ تمرکز بر حمایت‌های تخصصی به جای خدمات رفاهی
جزییات ثبت نام ترم تابستانی دانشجویان پیام نور اعلام شد
تغییر برنامه زمانی امتحانات دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر
حمایت مرکز همکاری‌های علمی وزارت علوم از ابتکارات نوآورانه دانشگاه‌ها
آیین‌نامه جامع مدیریت دانشگاه‌ها به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال شد
کارگاه توان‌افزایی مصاحبه‌کنندگان دکتری ۱۴۰۵ با حضور مدیرکل پژوهش دانشگاه آزاد برگزار شد
شالچی: دانشگاه هنر ایران «خانه تخیل ملی» و «زبان عاطفی جامعه» است/ ضرورت خروج هنر از آتلیه‌ها و نقش‌آفرینی در حل مسائل شهری
پاسخ رئیس بنیاد ملی نخبگان به ابهامات جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی
تعویق یک هفته‌ای امتحانات پایان‌ترم/ غیبت در امتحانات باعث حذف درس نمی‌شود
چالش‌های پنهان دانشجویان تحصیلات تکمیلی کشاورزی
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top