تاریخ انتشار: یکشنبه 1399/12/03 - 22:22
کد خبر: 386710

حسین عزیزی

جایگاه قضات در سریال‌های صداوسیما

جایگاه قضات در سریال‌های صداوسیما

سریال دیگری که پخش شد، “خانه امن” بود که در آن نیز قاضی فردی وابسته به یک نهاد امنیتی و به لحاظ روان شناختی دارای تزلزل های فراوان است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» حسین عزیزی*// وابستگی، وابستگی است. چه به پول، چه به یک شخص، چه به یک نهاد یا… . کدگذاری برای تفهیم معنا یا معانی خاصی از فساد آن هم از سوی نهادهای فرهنگ ساز امری صحیح نیست.

اخیرا سریالی با عنوان “آقازاده” در شبکه نمایش خانگی به اتمام رسید که در آن، دو طیف قاضی که یک طیف آن، اسیر جریانات درون سیستم قضایی و طیف دیگر آن وابسته به یک نهاد امنیتی بود به تصویر کشیده شد. بی اعتمادی به سیستم قضایی در این فیلم به حدی زیاد است که نهاد امنیتی اصرار دارد که پرونده در دست آن بازپرسی باشد که رفیقش، از کارشناسان آن نهاد است.

سریال در حال پخش دیگر نیز، “دادِستان” است که در چند قسمت پخش شده، دیالوگ ها و تصاویری به نمایش گذاشته شد که تمام سخنش، اسیرِ فساد بودنِ قاضی است و این بار هم یک نهاد امنیتی در مقابل فسادهایش ایستاده است.

سریال دیگری که پخش شد، “خانه امن” بود که در آن نیز قاضی فردی وابسته به یک نهاد امنیتی و به لحاظ روان شناختی دارای تزلزل های فراوان است. در سریال دیگری با نام “کیمیا” یکی از کاراکترها هم قاضی بود، هم وکیل و هم کارمند زندان.

به عنوان یک قاضی، شوربختانه تا کنون ندیده ام که در فیلم، سریال، مستند یا برنامه ای، تصویری صحیح از یک قاضی و شیوه فعالیتش نشان داده شود. معلوم نیست قاضی به تصویر کشیده شده در فیلم، چه می کند؟ دادیار است یا بازپرس یا رییس دادگاه یا …؟! ثمره شوم چنین نمایش هایی، برداشت های ناصواب مردم نسبت به این جایگاه و سلب اعتماد آنان است آن هم در شرایطی که سالانه بیش از نیمی از جمعیت کشور، حداقل یک بار در سال، کارشان به دادگستری می افتد.

شخصا بارها از بسیاری از فیلم سازان دعوت کرده ام که قبل از ساخت فیلم، خودشان حداقل اطلاعات لازم را از نحوه فعالیت قضات ، کسب کنند.

نمی توان وجود فساد را در بسیاری از جایگاهها انکار نمود که البته ناشی از سیاستگذاری های نادرست است لکن تمسخر جایگاه والای قضاوت و هر شغل دیگری بدون در نظر گرفتن حقایق موجود در آن جایگاه، ثمره ای جز تضعیف آن ندارد یکی از مصادیق آن قرار دادن نام قاضی در برابر عدالتخواهی و تاثیر پذیری قاضی از مسائل متفرقه نظیر رسانه، سیاست و … در قضاوت است که سم مهلک این جایگاه است.

امید آن که به دور از غرض ورزی و با علم و آگاهی، به دنبال نقد سازنده بوده و دست از تخریب جایگاه‌هایی که در آنها سالم ترین ها، ساکت ترین ها هستند برداریم.

*قاضی دادگستری کرج

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
مهلت دفاع داوطلبین بورد دندانپزشکی ۱۴۰۵ تا ۳۰ آبان
سفر وزیر امور خارجه عراق به دمشق
رایگان شدن قطار شهری و اتوبوس در ایام تشییع پیکر رهبر شهید در مشهد
الگوی نوین حکمرانی مؤسسات آموزش عالی غیردولتی ابلاغ شد
امیر خوش‌قلب: سامانه‌های‌ پدافندی ایران دائما در حال تحول هستند
بحران مسکن اساتید در دانشگاه علامه
ثبت نام ۱۵ هزار دانشجوی علوم پزشکی برای شرکت در مراسم تشییع قائد شهید
هشدار وزارت صمت نسبت به تبعات گرانی انرژی برای صنایع
اعزام ۴۰۰ دانشجوی ایلامی به تهران برای حضور در مراسم وداع با رهبر شهید
دانشگاه تهران پر شکایت ترین دانشگاه طی ۳ ماه گذشته
هشدار آیت‌الله یزدان‌پناه به مذاکره‌کنندگان: ولایت‌مداری یا عقب‌نشینی؟ +فیلم
بانک مرکزی: نرخ تورم سالانه خرداد ۱۴۰۵ به ۵۷.۷ درصد رسید
خون شهدا را با دلار معامله می‌کنید؟ زهی حماقت/ بدتر که این کارها را به نام رهبری انجام می‌دهید +فیلم
امنیت، سلامت و خدمت‌رسانی سه محور اصلی برگزاری مراسم تشییع امام شهید
فراخوان جذب خادمان مراسم وداع و تشییع امام شهید در دانشگاه تربیت مدرس
جایگاه ایران در رنکینگ فیفا بعد از جام جهانی
هشدار پلیس فتا درباره لینک‌های جعلی به‌روزرسانی همراه‌بانک
پلیس راهور: ممنوعیت ورود به تهران، قم و مشهد نداریم
گزارش‌ها حاکی از تخلف از نظرات صریح رهبری در مذاکرات است
بسیج دانشجویی خوارزمی: فتنه دی ماه با حضور امت در ۲۲ دی و ۲۲ بهمن شکسته شد / برخی مجموعه‌های دانشجویی با استناد به هرانا به دنبال سیاه‌نمایی هستند.
تشکل‌های دانشجویی قم: تعطیلی بیش از صد روزه مجلس، نادیده گرفتن جمهوریت و رأی مردم است
الگوی نوین حکمرانی مؤسسات آموزش عالی غیردولتی ابلاغ شد
بحران مسکن اساتید در دانشگاه علامه
دانشگاه تهران پر شکایت ترین دانشگاه طی ۳ ماه گذشته
رئیس دانشگاه شریف: اولویت‌های پژوهشی کشور باید به سمت مسائل دوران «پساجنگ» تغییر کند
یارانه غذای دانشجویان از ترم آینده مستقیم به کیف پول آنها واریز می‌شود
آزمون‌های امروز و فردا دانشگاه علمی کاربردی در سامانه «ویانا» لغو شد
تحویل ۱۲۰۰ واحد خوابگاه متأهلی به دانشجویان تا مهرماه
فراهم شدن امکان ویرایش حوزه آزمون پذیرش دستیار تخصصی
پرونده پیگیری اعتراض به کسورات دانشجومعلمان ۵ ساله شد
چالش های دانشجویان و محققان؛ چگونه تحریم های سرویس های علمی و خارجی را دور بزنیم؟
آغاز مصاحبه مجازی پذیرفته شدگان دکتری دانشگاه آزاد از امروز
آخرین وضعیت قوانین ترمیم نمره و ایجاد سابقه تحصیلی ۱۴۰۵
ضرورت بازنگری رشته‌های دانشگاهی برای دوران پساجنگ
حضور وزیر علوم در همایش بین‌المللی فناوری‌های نوین آموزشی در استانبول
امروز آخرین فرصت ثبت نام در پذیرش کاردانی به کارشناسی ۱۴۰۵
صدور کارت نخبگان کلید خورد؛ تمرکز بر حمایت‌های تخصصی به جای خدمات رفاهی
جزییات ثبت نام ترم تابستانی دانشجویان پیام نور اعلام شد
تغییر برنامه زمانی امتحانات دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top