تاریخ انتشار: سه شنبه 1400/02/07 - 11:54
کد خبر: 393581

چرا حکمی برای تخلف دانشجویان دانشگاه تهران صادر نمی‌شود؟

نیلی در خصوص تقلب‌های علمی و صادر نشدن حکم برای دانشجویان دانشگاه تهران در این زمینه توضیحاتی را ارائه کرد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، محمود نیلی احمدآبادی رئیس دانشگاه تهران، درباره تخلفات علمی در فضای دانشگاهی اظهار کرد: هر انسانی در هر جایگاه و حوزه‌ای می‌تواند با انجام تخلفات علمی فاجعه‌های جبران ناپذیری ایجاد کند.

او افرود: سیستم‌های نظارتی و مدیریتی به این منظور راه اندازی شده اند تا بتوانند جلوی تخلفات را بگیرند و مانع بروز این کار غیر اخلاقی در کشور شوند.

نیلی احمدآبادی تصریح کرد: به عنوان مسئولان دانشگاهی موظف هستیم تا مانع رخ دادن پدیده تخلفات علمی در فضای دانشگاهی شویم و باید گفت که در این زمینه قوانین زیادی وجود دارند تا در مقابل آن واکنش‌های جدی از خود نشان دهند.

او با بیان اینکه هر زمانی که دانشگاه با تخلفات علمی مواجه شده حتما اقدامات قانونی سریع از خود نشان داده است، تاکید کرد: برای مثال اگر دانشجویی در زمان امتحانات تقلب کرده باشد استاد مربوطه گزارش آن را با مستندات به دانشگاه اعلام می‌کند و ما هم این موضوع را در کمیته انضباطی دانشجویان مطرح می‌کنیم.

نیلی احمدآبادی اضافه کرد: در صورتی که تقلب دانشجویان محرز باشد نمره ۲۵ صدم تعلق می‌گیرد و اگر نتوانسته باشد از تقلب بهره ببرد تنها به صورت شفاهی و کتبی اخطار داده می‌شود و نمره‌ای از این بابت از دانشجو کسر نخواهد شد.

رئیس دانشگاه تهران درباره تقلب در پایان نامه‌های دانشجویی گفت: اگر احساس کنیم که اصل پایان نامه نوشته دانشجو نیست حتما آن را لغو خواهیم کرد، باید گفت که اینگونه تقلب‌ها کم دیده می‌شود، اما دانشگاه وظیفه خود می‌داند که در صورت مشاهده حتما نسبت به این موضوع از خود واکنش نشان دهد.

نیلی احمدآبادی با بیان اینکه در گذشته قانون محکمی در زمینه تقلب‌های علمی وجود نداشت، تاکید کرد: در حال حاضر قوانین جدیدی در مجلس مطرح شده تا دانشگاه‌ها بتوانند در مقابل تخلفات علمی از این قوانین استفاده کرده و دانشجویان را مجازات کنند و امتیاز آن درجه را از دانشجو یا استاد بگیرند.

شیوه مقابله دانشگاه تهران از سرقت علمی استادان و دانشجویان

او اضافه کرد: گاهی اوقات سرقت علمی از دانشجویان و استادان دانشگاه تهران از دانشگاه‌ها و دانشجویان دیگر دیده شده که ما نتیجه را بعد از بررسی‌های لازم به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و نهاد‌های دیگر اعلام می‌کنیم.

رئیس دانشگاه تهران با اشاره به آمار منتشر شده از تقلب‌های علمی در فضای دانشگاه اظهار کرد: تعداد تقلب‌های دانشجویی تا حدودی بیشتر از تعداد مقالات و پایان نامه هاست. احتمال دارد که دانشجویان به علت بی اطلاعی از قوانین تقلب کنند، به همین علت در سال ۹۹ میزان کمی اینگونه پرونده‌ها یعنی تقلب دانشجویان دانشگاه تهران در کمیته انضباطی کمتر از ۵۰ عدد بوده است.

نیلی احمدآبادی تصریح کرد: در سال گذشته میزان پرونده تقلب‌های علمی در حوزه مقالات و پایان نامه‌های دانشجویان دانشگاه تهران که در کمیته اخلاق مطرح شده بود کمتر از ۱۵ عدد بوده است.

رئیس دانشگاه تهران اظهار کرد: تقلب‌هایی که در سال ۹۹ از دانشجویان یا استادان دانشگاه تهران گرفته شده بود هرگز منجر به صدور حکم نشد، بلکه برخی تبرئه شدند و به بعضی دیگر تذکرات لازم داده شد.

نیلی احمدآبادی در پایان تاکید کرد: بیش‌تر از آنچه که هدف ما جنبه تنبیهی داشته باشد جنبه ترساندن دارد تا آگاه شوند و بتوانیم فضای اخلاقی را در دانشگاه توسعه دهیم، اگر افراد متوجه کار غیر اخلاقی خود شوند راحت‌تر می‌توانند رفتار غیر علمی خود را تغییر دهند.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
راهنمای جامع خرید ویلا در شهرک دریاکنار و خزرشهر؛ تحلیل ارزش سرمایه‌گذاری و قیمت روز
دانلود موزیک اردلان به نام بحث منطقی
کیت بارسلونا بر تن مسی در الکلاسیکو
حسینی: حق ریحانه کریمی مدال نقره بود/ تاریخ‌سازی مبارک مردم باشد
بانک مرکزی نامه منتسب به خود درباره یک پلتفرم‌ طلا را تکذیب کرد
علی‌نژاد: ریحانه کریمی برای کسب این برنز تاریخی غیرت کرد
پرچم ایران بر فراز دانشگاه شیراز به اهتزاز درآمد
رحیم‌صفوی: بخش بزرگی از معادله قدرت در میدان‌های نفتی رقم می‌خورد
کلید اولیه آزمون‌های جامع علوم پایه، پیش‌کارورزی و داروسازی منتشر شد
سهیمه بومی آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی سال ۱۴۰۵ اعلام شد
مهلت ثبت‌نام آزمون اخذ پروانه وکالت مرکز وکلای قوه قضائیه تمدید شد
یحیی سریع: پهپاد «کاریال» دشمن سعودی بر فراز حجه سرنگون شد
تحول در دانشگاه فرهنگیان کلید خورد؛ تربیت معلم از نو طراحی می‌شود
آنچه باید از شناور آمریکایی «REMUS ۶۰۰» بدانید
احکام پرونده‌های عبدی، زیباکلام، فلاحت‌پیشه و رسایی صادر شد
تاب‌آوری کشور بدون نقش‌آفرینی زنان ممکن نیست
حملات جنگنده‌های سعودی علیه یمن
شکار دومین زهپاد [زیرسطحی] ارتش تروریستی آمریکا در تنگه هرمز
سازمان غذا و دارو از قیمت گذاری واکسن عقب ماند!
ثبت‌نام بیست‌ونهمین دوره ازدواج دانشجویی آغاز شد
چرا صدام فکر می‌کرد می‌تواند ایران را در چند روز به زانو درآورد؟
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top