تاریخ انتشار: پنجشنبه 1400/02/30 - 22:23
کد خبر: 395816

داور بازی ایران و استرالیا درگذشت

ساندرو پل افسانه داوری اهل شرق مجارستان و قاضی دیدار خاطره انگیز ایران و استرالیا درگذشت.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از ورزش سه، این خبر دقایقی پیش در وبسایت فدراسیون فوتبال مجارستان منتشر شد. خبری که طبق آن مشهورترین داور فوتبال مجارستان در سن 65 سالگی جان خود را از دست داد.

تا ماه ها قبل از مرگش ، او به طور مرتب در کانال تلویزیونی ورزشی مجارستان به عنوان یک کارشناس ظاهر می شد. اگرچه وی اخیراً به ویروس کرونا مبتلا شده و منجر به بستری شدن در بیمارستان شده است ، اما هیچ اطلاعاتی در مورد علت مرگ وی فاش نشده است.
پل در 14 ژوییه 1955 در شهر میشکولچ متولد شده بود و موفق ترین چهره بین المللی فوتبال مجارستان در طول چند دهه به شمار می آمد.

ساندرو پل قضاوت را از سن 15 سالگی آغاز کرده و بعد از ورود به این حرفه در سال 1978 و حرفه ای شدن در سال 1982 و بعد از یک دوره مربیگری فوتبال از دهه 1990 به عنوان یک داور بین المللی مشغول به کار شد. پس از آنکه فدراسیون فوتبال مجارستان از سال 1988 او را به مسابقات بین المللی اعزام کرد.

اولین قضاوت های سنگین ساندرو پل در عرصه بین المللی به مسابقات مقدماتی جام جهانی 1994 در قطر برمی گردد که ایران در این مسابقات در بین 6 تیم پنجم شد. اما شهرت جهانی او در سال های بعدتر به وقوع پیوست. زمانی که در بین سال های 94 تا 97 چهار بار از سوی فدراسیون بین المللی فوتبال به عنوان بهترین داور جهان برگزیده شد.

او هدایت مسابقات بزرگی مثل فینال لیگ قهرمانان اروپا، فینال جام جهانی و فینال جام یوفا را برعهده داشته و البته در دربی تهران نیز یکبار قاضی میدان بوده است.

ساندرو پل همچنین داور میدان بسیار حساس و سرنوشت ساز ایران و استرالیا است و مردم ایران خاطره خوبی از در آغوش کشیده شدن او توسط حمید استیلی در پایان مسابقه دارند.

در مجموع ساندرو پل در 70 مسابقه بین المللی سوت زده که از این تعداد 30 مسابقه بازی بین تیم های ملی بوده است. البته سال های اوج او پیش از جام جهانی 1998 و با اشتباه او در دیدار منچستریونایتد و فاینورد به پایان رسید و به همین دلیل هم در جام جهانی 98 فرانسه قضاوت نکرد.

با این حال او دریک بازی دوستانه ایتالیا و انگلیس در سال 2000 از قضاوت خداحافظی کرد و بعد از آن در سمت های مختلف اجرایی به کار ادامه داد و سال ها عضو کمیته داوران فیفا بود.

پل داوری است که ایرانی ها خاطرات خوبی از او دارند. چه در زمان قضاوت فینال جام جهانی که محمد فنایی کمک دومش بود و چه در روز بازی ایران و استرالیا که اگرچه هرگز سوتی به سود ایران نزد اما نمی توان از کنار آن صحنه ای را که از خوشحالی دیوانه وار او را در آغوش می گیرند، گذشت.او یکبار هم به ایران آمده و در یک دربی جنجالی مسابقه دربی را قضاوت کرده؛ مسابقه ای که با نتیجه 3 بر یک به سود آبی ها پایان یافت و البته یک تصمیم بحث برانگیز نیز داشت.

ساندرو پل همچنین در سال 2000 نشان لیاقت را از نخست وزیر مجارستان دریافت کرده است. محبوبیت او در کشور مجارستان نه تنها به خاطر عملکردش به عنوان داور بلکه به عنوان یک مدیر ارزیابی می شود. داوری که با حضور در فینال جام جهانی 1994 آخرین نشانه فوتبال رو به زوال رفته کشوری بود که در دهه 1950 بهترین و بزرگ ترین ستاره های فوتبال جهان را داشت و بهترین تیم فوتبال دنیا بود.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
جزئیات حملات آمریکا به شیلات هرمزگان؛ از تخریب اسکله پنج‌پله و نابودی ۴۰ شناور تا بیکاری ۲ هزار صیاد و شهادت ۱۰ نفر
افشای گاردین: توان ایران در هدف قرار دادن پایگاه های آمریکا افزایش یافت/ سامانه تاد هم شکست خورد
در صورت تعرض آمریکا به زیرساخت‌های ایران، سرمایه‌های شرکت‌های آمریکایی و وابسته به خانواده ترامپ در منطقه در امان نخواهند بود
خداحافظ آقای عبدی
حملات آمریکا بیش از دو هزار صیاد هرمزگانی را بیکار کرد
کسب مدال اتحادیه جهانی ریاضی توسط دانش‌آموخته مهندسی کامپیوتر شریف
افزایش دقت و تخریب موشک های ایران در حملات اخیر
عربستان در غرب کشورش هشدار زودهنگام صادر کرد
پشت پرده دستمزدهای نجومی در والیبال ایران
دو بازیکن روی دست پرسپولیس مانده‌اند
کاهش گرمای هوای تهران از سه‌شنبه
جنایات بین المللی و حمایت از تجمعات در اولین دستور هفتگی ۱۴۰۵ مجلس
روایت عراقچی از عهدشکنی آمریکا و چشم انداز امنیت منطقه
روایت عراقچی از عهدشکنی آمریکا و چشم انداز امنیت منطقه
افت عملیاتی واشنگتن در سایه بحران تسلیحاتی
پایداری برق هرمزگان در نتیجه صرفه جویی مردم
آتش‌سوزی گسترده در آرامکوی عربستان
آل سعود در محاصره دریایی؛ باب‌المندب به روی نفت سعودی بسته شد
قیمت نفت دوباره از ۱۰۰ دلار عبور کرد
بازگشت ابتکار عمل به تهران / معادله جنگ دوباره به نفع ایران
فشار کنگره به ترامپ / اعتراضات ضدجنگ نمایندگان آمریکا بالا گرفت
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top