تاریخ انتشار: پنجشنبه 1400/04/10 - 13:41
کد خبر: 400520

ضرورت تبدیل رشته‌های دانشگاه آزاد از عرضه محور به آمایش محور

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: رشته های دانشگاه آزاد اسلامی باید از عرضه‌محور به آمایش‌محور تبدیل شود.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از مهر، محمدمهدی طهرانچی در نشستی با کارکنان و اعضای هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج دیدار و گفت و گو کرد.

طهرانچی با بیان اینکه بدون شک دانشگاه آزاد اسلامی عضو تأثیرگذار آموزش عالی کشور است، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی در عرصه پزشکی و غیرپزشکی تأثیرات بسیار جدی در نظام آموزش عالی دارد و در دوران شیوع ویروس کرونا که با مسئله کمبود پرستار مواجه بودیم، دانشگاه آزاد اسلامی که ۴۰ درصد پرستاران کشور را تربیت کرده، توانست نقش آفرینی خوبی در این حوزه در سراسر کشور داشته باشد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: اگر بخواهیم نقش این دانشگاه را در فرآیند توسعه کشور ببینیم، این نقش غیرقابل انکار و بسیار جدی است، البته دانشگاه آزاد اسلامی در مقاطع مختلف توسط دولت‌ها مورد بی‌مهری قرار گرفت و در سال‌های اخیر شاهد بیشترین کم‌لطفی نسبت به این دانشگاه بودیم. نوع نگاه مردم در انتخابات اخیر ریاست جمهوری نشان داد که خوب می‌دانند خادم ملت کسی است که نگاه یک‌جانبه به مردم ندارد.

طهرانچی با اشاره به سفر خود به استان کهگیلویه و بویراحمد، گفت: پیش از سفر بنده، گروهی از کارشناسان به استان آمدند و گزارشی از وضعیت دانشگاه آزاد اسلامی در این استان تهیه کردند که در جلسه هیأت رئیسه واحد یاسوج مورد بررسی قرار گرفت. استان کهگیلویه و بویراحمد نیازمند مدیریت کارآمد، پرانگیزه و خردمند است، چرا که ۲۰ درصد منابع نفت و گاز کشور در گچساران است، اما سوال این است که سهم دانشگاه آزاد اسلامی در بهره‌وری این صنعت و اقتصاد استان و شهر کجاست؟

وی با بیان اینکه از سال ۱۳۹۳ یک سوال در برابر دانشگاه قرار گرفت که آموزش عالی به آن فکر نکرده بود، تصریح کرد: سوال این است که چرا شرکت کنندگان در رشته تجربی ۶ برابر رشته ریاضی شده‌اند و متقاضیان رشته ریاضی حتی از زبان‌های خارجی نیز کمتر شده است؟ با توجه به اتفاقات چند سال اخیر، از سال ۱۳۹۳ سالانه ۱۵۰ هزار دانشجو در دانشگاه‌ها کاهش یافت، اما هیچ کسی به دنبال چاره آن نبود، در صورتی که اگر در سال ۱۳۹۰ متولدین ۱۳۷۲ را با ۵ سال قبل از آن مقایسه می‌کردند، به این نتیجه می‌رسیدند که ۱۸ سال آینده با کاهش جمعیت دانشجویی مواجه می‌شوند و نباید هزینه‌های دانشگاه را صرف ساختمان سازی و هزینه‌های اضافی کنند.

عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه آموزش باید عمقی، کاربردی و فایده‌محور باشد، گفت: نگاه ما به دانشگاه آزاد اسلامی این است که این دانشگاه یک جامعه هم‌بسته و یک خانواده بزرگ است که باید در آموزش خود تحول ایجاد کند، چرا که دیگر شیوه آموزش گذشته خریدار ندارد. در عین حال به این موضوع واقف هستیم که هر جامعه در جهت زندگی بهتر نیاز به آموزش دارد و آموزش را نمی‌توان از جامعه گرفت، اما این آموزش نیازمند تحول است.

طهرانچی ادامه داد: اگر جوان بیکار است، نشان می‌دهد که آموزش‌ها منجر به آمادگی و بسترسازی اشتغال جوانان نمی‌شود و آموزش کانون و بستر پیشرفت در زندگی نیست، بنابراین باید آموزشی که فردای امتحان از یاد دانشجو می‌رود را به آموزش عمقی، کاربردی و فایده‌محور تغییر داد.

تمرکز دانشگاه آزاد اسلامی باید بر تحول در آموزش باشد

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: تمرکز این دانشگاه باید بر تحول در آموزش باشد، به طوری که پژوهش، فناوری، شرکت‌های دانش بنیان و … منجر به تحول در آموزش شود، بنابراین اگر اقتصاد شهرهای ده‌دشت و گچساران قرار است تغییر کند، راه آن تحول در آموزش جوانان این شهرهاست. به نوعی می‌توان گفت که توصیه به اهتمام داشتن به امور مسلمین در دانشگاه، ارائه آموزش مفید، کاربردی و عمیق است.

وی با بیان اینکه در گام دوم انقلاب، علم و پژوهش محور است و باید آن را جدی گرفت، گفت: دانشگاه در جامعه معنا پیدا می‌کند و دانشگاه به ما هو دانشگاه معنا ندارد، همانطور که یک فروشگاه و بازار بدون مشتری و شهر بی‌معناست. دانشگاه بی جامعه نیز معنایی ندارد. درست است که دانشگاه کشف اسرار الهی را برعهده دارد، اما واقعیت این است که دانشگاه‌ها نسبت به چند سده قبل متفاوت شده‌اند و اکنون به عنوان سازمان تولید و انتقال دانش تخصصی پس از کشف اسرار الهی نقش‌آفرینی می‌کنند تا بتوانند به کشف مهارت‌های مورد نیاز جامعه و ارتقای مطلوب و همچنین آگاهی‌های فرهنگی و اجتماعی با رویکرد خلق فناوری بیانجامد.

فعالیت دانشگاه آزاد اسلامی باید اثرات اجتماعی و اقتصادی در پی داشته باشد

طهرانچی با تأکید بر اینکه کشف پدیده‌ها و توجه به منافع مردم از کارکردهای مهم دانشگاه است، تصریح کرد: ما علم برای علم نداریم، بلکه علم برای مردم است و فعالیت دانشگاه آزاد اسلامی باید اثرات اجتماعی و اقتصادی همچون افزایش بهره‌وری کسب و کارهای موجود، جذب سرمایه‌ها از بازارهای مالی و جهانی، خلق کسب و کارهای جدید، عرضه افراد بسیار ماهر به بازار کار، عرضه منابع اجتماعی به معنای خاص و عالم از طریق ارتقای سیاست عمومی و خدمات عمومی و… را در پی داشته باشد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: مدیران گروه واحدهای این دانشگاه نسبت به شغل دانشجویان مسئول هستند. حل مسئله باید به عنوان قدرت دانشگاه مطرح باشد و دانشگاه باید بین فشار دانش و کشش بازار، بین منافع اقتصادی و اجتماعی، تبادل دانش به وجود آورد.

وی با بیان اینکه دانشگاه باید به دانشجویان مهارت تعامل، کار گروهی، حل مسئله، کارآفرینی و مدیریت بیاموزد و پژوهش منجر به افزایش قدرت اقتصادی کشور و دانش فنی شود، گفت: برای تحقق این هدف، لازم است که مأموریت‌های مطالعاتی صنعتی در دانشگاه آزاد اسلامی تعریف شود تا پژوهشگران این دانشگاه به صنایع، مزارع و… بروند و مسائل را دریابند تا بتوانیم آموزش را مبتنی بر نیاز جامعه و صنایع اصلاح کرده و ارتقا دهیم. بدین منظور باید بین دانشگاه و بخش‌های تجاری و صنعتی رفت و آمد ایجاد شود. افزایش بهره وری، ارتقای تکنولوژی و دانش فنی باید با تعامل صنایع در دانشگاه دنبال شود.

ارائه رشته‌های دانشگاه آزاد اسلامی باید از عرضه‌محور به آمایش‌محور تبدیل شود

طهرانچی با تأکید بر اینکه ارائه رشته‌های دانشگاه آزاد اسلامی باید از عرضه‌محور به آمایش‌محور تبدیل شود، اظهار داشت: دانشگاه آزاد اسلامی باید حل مسئله‌محور و کادرساز محلی، پیشران محلی و رشد دهنده باشد. شبکه دانشگاه آزاد اسلامی دارای سه زیر شبکه «علوم و تحقیقات حل مسئله، «فناوری و نوآوری» و «مهارت و کارآفرینی» است. برای شکل گیری این شبکه باید دانشکده‌های موضوع‌محور و دانشکده‌های چند رشته‌ای موضوعی داشته باشیم.

عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: دانشگاه باید جامعه و محیط بیرون را ببیند و بتواند دانش ضمنی را به دانش مستند تبدیل کند.

مدرسه‌داری عادی در دانشگاه آزاد اسلامی ممنوع است

وی با بیان اینکه مدرسه داری عادی در دانشگاه آزاد اسلامی ممنوع است، گفت: مدارس سما باید تحولی باشند و اساتید علوم تربیتی دانشگاه باید با این مدارس در ارتباط بوده و دانشجویان رشته‌های مرتبط نیز کارورزی خود را در این مدارس بگذرانند.

اکنون فضای گفت و شنود در دانشگاه آزاد اسلامی شکل گرفته است

طهرانچی تأکید کرد: در گذشته مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی قالب و یکسویه بود، اما اکنون فضای گفت و شنود در دانشگاه شکل گرفته است. برخی که غیبت می‌کنند، دروغ می‌گویند و آداب گفتگو را رعایت نمی‌کنند، مخالف شکل‌گیری چنین فضایی هستند و از این بابت عصبانی هستند که فضای گفت و شنود دوطرفه در دانشگاه آزاد اسلامی به وجود آمده است. عصبانیت آنها به خاطر تغییر فرهنگ گذشته به فرهنگ گفت و شنود مدیران و رویکرد ضد اشرافی‌گری و تجملاتی این دانشگاه است.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
زمان و میزبان دربی ۱۰۷ استقلال و پرسپولیس اعلام شد
زاکانی: تاریخ اشتباهات آمریکا را پاک نمی‌کند
عید بیعت در میدان ولیعصر(عج) برگزار می‌شود
اردوغان: مذاکرات تنها راه برای حل اختلافات بین ایران و آمریکا است
قالیباف: هدف آمریکا چپاول کشورهای خلیج فارس است
اعتراض کم‌سابقه ژاپن به آمریکا درباره دادگاه کیفری بین‌المللی
قالیباف: آمریکا عامل بروز ناامنی و اخلال در مسیر عادی تجارت است
سردار قاآنی: غاصبان فلسطین دچار «سرطان اجتماعی» شده‌اند
دلیل نارضایتی ترامپ از توافق‌ میان ایران و عمان فاش شد
تکرار موضع‌گیری ترامپ علیه برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ایران
قالیباف با نخست وزیر عراق دیدار کرد
دارالذکر در آستانه چهلمین روز تدفین رهبر شهید +عکس
انتشار تصویری از حضور رهبر شهید در حرم حضرت معصومه(س)
تداوم سیاست‌های خصمانه انگلیس علیه تهران
اعرافی:خونخواهی رهبر شهید خواست ملت،محور مقاومت وهمه مستضعفان عالم است
تماس تلفنی وزیر امور خارجه با فرمانده ارتش پاکستان
تأکید استاندار تهران بر شتاب‌بخشی به توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر
کشتی فرنگی جوانان نایب‌قهرمان جهان شد
پزشکیان: زنان با نوآوری و اراده، پیشگام ارتقای کیفیت زندگی جامعه باشند
گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و موریتانی
تارتار: پرسپولیس نشان داد این فصل می‌تواند کارهای بزرگی انجام دهد
دانشجویان از مهر ماه با ۳ کارنامه وارد بازار کار می‌شوند
رقابت یک میلیون نفر در کنکور ۱۴۰۵/ تلاش برای اعلام نتایج در آبان ماه
راهکار پژوهشگران دانشگاه تهران برای اندازه‌گیری آلاینده‌های خطرناک
مشکلات تأمین مالی حقوق اعضای هیئت علمی به‌زودی رفع می‌شود
کارنامه نهایی آزمون دکتری سال ۱۴۰۵ منتشر شد
فرآیند انصراف، محرومیت از تحصیل و تسویه‌ دانشجویان علوم پزشکی اعلام شد
ساعت ۲۴ امروز آخرین فرصت دریافت کارت ورود به جلسه کنکور سال ۱۴۰۵
علی پیر: آیا مدرک دانشگاهی در عصر هوش مصنوعی کافی است؟
کارنامه علمی آزمون دستیاری منتشر شد
تقویم آزمون‌های تحصیلات تکمیلی سال ۱۴۰۶ اعلام شد
آغاز دریافت کارت ۵ آزمون علوم پزشکی از امروز/ نحوه شرکت در آزمون
جدیدترین تغییرات فراخوان جذب هیئت علمی علوم پزشکی/ ثبت نام تا ۷ شهریور
جزئیات ثبت نام آزمون دکتری تخصصی و پژوهشی گروه علوم پزشکی سال ۱۴۰۵
نتایج نهایی آزمون دکتری تخصصی سال ۱۴۰۵ اعلام شد/ قبولی ۱۲ هزار نفر
دهمین همایش ملی نقد و نظریه ادبی در دانشگاه تربیت‌مدرس برگزار می‌شود
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top