تاریخ انتشار: دوشنبه 1400/05/04 - 12:27
کد خبر: 402920

وضعیت اشتغال دانش آموختگان دکتری دانشگاه تربیت مدرس اعلام شد

دانشگاه تربیت مدرس وضعیت اشتغال دانش آموختگان مقطع دکتری این دانشگاه را از سال ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۸ اعلام کرد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از مهر، در نشست ۲۸ تیرماه شورای دانشگاه، گزارشی از آمار اشتغال دانش‌آموختگان مقطع دکتری دانشگاه از سال ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۸ ارائه شد.

سعید مینایی مدیر برنامه‌ریزی، گسترش و بازنگری در این نشست اظهار داشت: با توجه به اهمیت اشتغال دانش آموختگان دانشگاه تربیت مدرس در مقطع دکتری، پس از جمع آوری و تکمیل اطلاعات مربوط به اشتغال، با همکاری گروه‌های آموزشی دانشگاه، اقدام به تهیه شاخص‌هایی شده است. اطلاعات ارائه شده در این گزارش مربوط به دانش آموختگان دانشگاه تربیت مدرس از ابتدای سال ۱۳۹۴ تا پایان ۱۳۹۸ است. این اطلاعات از طریق گروه‌های آموزشی طی تماس‌هایی با دانش آموخته گردآوری شده و مبنای آن خود اظهاری فرد بوده است.

وی ادامه داد: در این بررسی ۱۳۹۴ نفر از دانش آموختگان به سوالات مطرح شده پاسخ داده‌اند که با توجه به تعداد ۲۵۶۵ دانش آموخته در بازه زمانی مذکور، ضریب پوشش نمونه ۵۴.۳ درصد است. شاخص‌های محاسبه شده در این گزارش شامل درصد دانش آموختگان شاغل، درصد دانش آموختگان غیر شاغل، درصد اشتغال مرتبط، درصد اشتغال غیر مرتبط، درصد اشتغال تمام وقت و درصد اشتغال پاره وقت می‌باشد.

وی گفت: بر اساس آمار به دست آمده، ۸۶.۱۹ درصد دانش‌آموختگان مقطع دکتری دانشگاه تربیت مدرس جذب بازار کار می‌شوند. حدود ۹۲ درصد از جذب شدگان در مشاغل مرتبط با رشته تحصیلی و حدود ۸۳ درصد از دانش‌آموختگان شاغل بصورت تمام وقت مشغول بکار هستند. ۹۲.۶ درصد دانش‌آموختگان مرد مشغول بکار هستند و تقریباً ۷۸ درصد دانش‌آموختگان زن شاغلند که از متوسط اشتغال دانشگاه کمتر است.

مینایی تصریح کرد: درصد اشتغال خالص (اشتغال مرتبط با رشته تحصیلی و تمام وقت دانش آموخته) برای دانش آموختگان دانشگاه حدود ۶۹.۷۷ درصد است. حدود چهار درصد از کل دانش آموختگان دکتری شرکت کننده در آمارگیری، در دوره‌های تحقیقاتی پسا دکتری مشغول بوده‌اند.

وی در خصوص آمار اشتغال به تفکیک دانشکده‌ها اظهار داشت: در عمده رشته‌های دانشگاه میزان اشتغال دانش آموختگان دکتری بالای ۹۰ درصد است. میزان اشتغال غیر مرتبط عمدتاً کمتر از ۱۵ درصد است و بیش از ۸۵ درصد دانش‌آموختگان شاغل بصورت تمام وقت مشغول به کار هستند. بر اساس آمار به دست آمده، بالاترین میزان کلی اشتغال مربوط به دانشکده فنی و مهندسی (۱۰۰ درصد) و مهندسی برق و کامپیوتر (۹۵.۸۳ درصد) بوده و کمترین آن مربوط به دانشکده علوم انسانی (۷۹.۰۴ درصد) است. بالاترین درصد اشتغال خالص نیز مربوط به دانشکده‌های حقوق (۹۲.۵۹ درصد) و مهندسی برق و کامپیوتر (۸۷.۵ درصد) می‌باشد.

مدیر برنامه‌ریزی، گسترش و بازنگری یادآور شد: با توجه به اهمیت پایش اشتغال دانش آموختگان دانشگاه، پیشنهاد می‌شود این پایش‌ها بصورت مستمر و حداکثر در دوره‌های دوساله در قالب داشبوردهای مدیریتی انجام شود. بهتر است داده گیری بطور مستقیم از خود دانش آموختگان صورت گیرد.

وی با اشاره به دشواری‌های جمع آوری و یکپارچه سازی و پالایش اطلاعات در طرح پایش اشتغال دانش آموختگان، خاطر نشان ساخت: در نظر گرفتن امتیاز تشویقی (مثلاً در رتبه بندی گروه‌های آموزشی) به منظور همکاری بیشتر در گردآوری اطلاعات دانش آموختگان و تهیه پرسشنامه الکترونیکی و ارسال آن به دانش آموختگان با استفاده از اطلاعات شماره تماس در سامانه گلستان و در نظر گرفتن موارد تشویقی برای پاسخ دهنده (به عنوان مثال چند گیگابایت اینترنت هدیه روی خط دانش آموخته در صورت پاسخ کامل به پرسشنامه) برای تسهیل در کار پیشنهاد می‌شود.

در ادامه رئیس دانشگاه اظهار داشت: گزارش ارائه شده گزارش ارزشمندی است و امیدوارم این گزارش‌ها به صورت سیستماتیک و دائمی طراحی شود و آمار به صورت به روز قابل استفاده باشد. دانشگاه‌های موفق دنیا میزان اشتغال دانش آموختگان خود را به صورت مستمر رصد می‌کنند و این کار سبب بهبود و اصلاح در برخی فرایندها خواهد شد و در آمایش رشته‌ها نقش مؤثری خواهد داشت که در این خصوص باید از ظرفیت‌های انجمن دانش آموختگان نیز به خوبی استفاده گردد تا همکاری حداکثری تمامی گروه‌های آموزشی را در این باره داشته باشیم.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
شرایط پرداخت ارز حجاج اعلام شد
دیدگاه مالکان جدید می‌تواند استقلال را متحول کند
چرا گزارش بی‌بی‌سی درباره نیکا شاکرمی جعلی است؟
نسخه پیچیده فروش اینترنتی دارو
فیلم/ ورود نیروهای پلیس برای سرکوب دانشجویان در دانشگاه یوتا
رئیسی ۲ قانون را ابلاغ کرد
اولین تصویر از درب طلای حرم امام رضا (ع)
رشد ۲.۴ درصدی موالید مادران زیر ۲۴ سال
نامه سازمان خصوصی‌سازی به فدراسیون فوتبال درباره سرخابی‌ها
درخواست جذب سالانه ۱۵۰۰۰ نیروی پرستاری
دیگر قادر به پذیرش بیشتر اتباع نیستیم
آخرین آمار از تخصیص ارز ۲۸۵۰۰ تومانی
دانشجویان معترض ساختمان دانشگاه کلمبیا را تسخیر کردند
تجمع دانشگاهیان شریف در حمایت از خیزش دانشجویان در جهان
ایجاد مراکز مشاوره فعال برای حل مشکلات دانشجویان
آخرین وضعیت سعید آقاخانی و توضیحاتی درباره ادامه «نون‌ خ»
واریز ۲ میلیون تومان به حساب معلمان در آستانه روز معلم
آشنایی با زنان عارفی که مردان دانشمند از محضرشان درس گرفتند
راه‌اندازی سامانه نظارت و شفافیت مدارس غیردولتی تا مهر
حمایت نمایندگان از دانشگاهیان آمریکایی و اروپایی حامی غزه
بیش از ۱۰ هزار نفر زیر آوارهای غزه مفقود هستند
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top