تاریخ انتشار: سه شنبه 1400/05/12 - 13:22
کد خبر: 403681

انتخاب رشته اجباری، تضمین کننده آینده نیست

معاون دانشجویی دانشگاه فنی و حرفه ای کشور گفت: انتخاب رشته اجباری والدین برای دانشگاه تضمین کننده آینده داوطلبان نخواهد بود.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، رضا مهدی معاون دانشجویی دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور، درباره انتخاب رشته اجباری اظهار کرد: دانش آموزان و والدین نباید به هیچ عنوان استرس انتخاب رشته داشته باشند.

او افزود: استرس بعد از اعلام نتایج کنکور سراسری هیچ فایده‌ای برای داوطلبان نداشته و موضوعی را تغییر نخواهد داد.

مهدی تصریح کرد: تحصیلات عالی و ادامه تحصیل در دانشگاه‌ها و رشته‌های خاص تنها راه موفقیت نیست و راه‌های متفاوتی برای پیروزی به خصوص در بازار کار وجود دارد.

معاون دانشجویی دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور ادامه داد: تجربه جهانی نشان می‌دهد همه مسیر‌های موفقیت به دانشگاه و تحصیلات عالیه ختم نمی‌شود، بلکه داوطلبان می‌توانند در فضا‌های دیگر موفق باشند و ضرورتا به دانشگاه و رشته فکر نکنند.

مهدی بیان کرد: اگر چه یکی از راه‌های اصیل و مورد توجه اسلام و جهان ادامه تحصیل در دانشگاه است، اما داوطلبان و خانواده‌های آن‌ها نباید این موضوع را به چالش تبدیل کنند.

او گفت: انتخاب رشته و دانشگاه بر اساس تلاش قبلی دانش آموز و خانواده آن‌ها باید باشد؛ ضرورتا این تلاش و عملکرد باید همسو با نیاز‌های آینده و بازار کار باشد؛ در غیر اینصورت شکست به همراه خواهد داشت.

معاون دانشجویی دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور تاکید کرد: برای موفقیت در آینده به مهارت، دانش و تلاش بیشتری نیاز داریم که قطعا گذشته نمی‌تواند تضمین آینده باشد.

مهدی افزود: شاید در مدرسه نمره تعیین کننده موارد زیادی باشد، اما در دانشگاه نمره حداقل معیار برای موفقیت است و حداقل به توسعه انسانی، اجتماعی، فردی و مهارتی نیاز است تا داوطلبان بتوانند در بازار کار و زندگی اجتماعی موفق شوند.

او با بیان اینکه انتخاب رشته و دانشگاه نباید به هیچ عنوان بر اساس اجبار والدین و بستگان انجام شود، تاکید کرد: انتخاب رشته موضوع حساسی است و قبولی در آن بستگی به هوش و استعداد دانش آموز دارد.

انتخاب رشته دانشگاه محصول چندین متغییر است

معاون دانشجویی فنی و حرفه‌ای کشور اضافه کرد: تجربه جهانی به ما دیکته می‌کند که موفقیت در بازار کار و انتخاب رشته یک معادله چند متغیری است که با یک تصمیم نمی‌توان آینده دانش آموز را ترسیم کرد؛ بنابراین خانواده‌ها و داوطلبان باید در نظر داشته باشند که انتخاب رشته و دانشگاه محصول چندین متغیر است که استعداد و علاقه فرد و بازار کار ایران و جهان باید در انتخاب رشته دانش آموزان موثر باشد و والدین نباید شغل مورد علاقه خود را سرکوب فرزندانشان کنند و آن را به اجبار وارد رشته‌های مهندسی و پزشکی کنند.

مهدی بیان کرد: انتخاب رشته اجباری می‌تواند در آینده باعث هدر رفتن وقت و انرژی داوطلبان شود؛ بنابراین انتخاب رشته باید به صورتی انجام شود که تضمین کننده قطعی داوطلبان در آینده باشد؛ بنابراین اگر به اجبار انجام شود نتیجه‌ای به همراه نخواهد داشت.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
نرخ جدید ارزها در مرکز مبادله
افزایش نگرانی‌ها در اردوی تیم ملی ایران
افشاگری درباره ۱۲۰ آزمایشگاه بیولوژیکی آمریکا در سراسر جهان
جذب بانوان در دانشگاه علوم قضایی از سر گرفته شد
جزئیات جدید از یک مرگ مشکوک در حوالی اردوی تیم ملی فوتبال ایران
ادامه ابهام در سهمیه‌های آسیایی
دفاع عجیب فیفا از صندلی‌های خالی جام جهانی
ثبت‌نام سرویس مدارس برای سال تحصیلی جدید آغاز شد
هشدار درباره شب‌بیداری‌های کنکوری
مواضع ضدامنیتی یک انجمن دانشگاهی / وزارت علوم مجوز تشکل‌های حامی ساختارشکنان را باطل کند
ایران از بحران سربلند بیرون آمد و حالا «منطق قدرت» را به رخ می‌کشد
از "باید برخاست" محمدی‌پناه تا "علاج در وطن است" محسن چاووشی
برجام ۲ در راه است؟ نکاتی از تفاهمنامه اسلام‌آباد
ترامپ آزادسازی بخشی از اموال ایران را پذیرفته است
مجلس تحول‌ساز و آینده ساز
نامه جمعی از نمایندگان به قالیباف و ذوالقدر درباره مذاکرات
افزایش سهمیه بومی در دستیاری دندانپزشکی؛ اعلام آخرین مهلت ثبت‌نام
میانگین راندمان نیروگاه‌های کشور از مرز ۴۰ درصد گذشت
اهدای ۱۲۷ گرم طلا توسط بانوان مینابی برای حمایت از جبهه دفاع از وطن
نتانیاهو به ترامپ: اسرائیل نباید قربانی توافق آمریکا و ایران شود
رسانه صهیونیستی: ایران تاکنون هیچ امتیازی نداده است
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top