تاریخ انتشار: یکشنبه 1400/07/25 - 14:07
کد خبر: 411119

روایت یک متخصص از ضربه اقتصاد به تغذیه مردم

رییس انجمن تغذیه ایران گفت: شرایط و مشکلات اقتصادی کشور محدودیت‌هایی را برای مردم به وجود آورده و سبب بروز آسیب‌های تغذیه‌ای شده که یکی از آن‌ها عدم مصرف مواد پروتئینی به مقدار لازم و مورد نیاز است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از میزان، جلال الدین میرزای رزاز به مناسبت روز جهانی غذا گفت: شرایط و مشکلات اقتصادی کشور محدودیت‌هایی را برای مردم به وجود آورده و سبب بروز آسیب‌های تغذیه‌ای شده که یکی از آن‌ها عدم مصرف مواد پروتئینی به مقدار لازم و مورد نیاز است و از این رو باید تمهیداتی برای رفع مشکلات تغذیه‌ای مردم صورت گیرد و در این خصوص پیشهاد می‌شود تا زمانی که شرایط اقتصادی بهبود یابد، افراد از سبدهای تغذیه‌ای گروه‌‎های دیگر غذایی استفاده کنند.

رییس انجمن تغذیه ایران با بیان اینکه مسئله‌ای که در حال حاضر باید به صورت اورژانسی مورد بررسی قرار گیرد، تامین نیازهای تغذیه‌ای اقشار آسیب‌پذیر است، افزود: طی دو تا سه سال اخیر پیشنهاد ما در این خصوص این بوده است که با توجه به وجود سازمان‌ها و ارگان‌های ذی ربطی نظیر کمیته امداد امام خمینی (ره)، سازمان بهزیستی و سایر سازمان‌های مردم نهاد در کشور که اقشار آسیب‌پذیر جامعه را شناسایی کرده اند و پرونده‌های مستند از آن‌ها دارند، دولت بسته‌های حمایتی تغذیه‌ای به صورت جنس و کالا و نه به صورت نقدینگی و حداقل ماهی یک بار در اختیار این اقشار قرار دهد تا این افراد بتوانند نیازهای غذایی خود را رفع کنند.

وی ضمن اشاره به اینکه اگر نیازهای تغذیه‌ای اقشار آسیب پذیر رفع نشود با آسیب‌های جدی در زمینه سوء تغذیه مواجه می‌شویم که جبران آن‌ها بسیار مشکل خواهد بود، ادامه داد: هنگامی که وضع اقتصادی خراب است اقشار آسیب پذیر در مصرف مواد غذایی روزانه خود که باید از ۳ گروه پروتئین، کربوهیدرات و چربی و همچنین دو گروه دیگر سبزیجات و لبنیات باشد به مصرف کربوهیدرات به دلیل ارزان قیمت‌تر بودن بسنده می‌کنند.

این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه به دلیل یارانه‌ای که دولت برای نان پرداخت می‌کند یکی از مواد غذایی که مصرف آن افزایش پیدا می‌کند، نان است، اظهار کرد: همچنین مصرف مواد غذایی حاوی سیب زمینی، ماکارونی و شکر که ارزان قیمت‌تر هستند، در بین این افراد افزایش پیدا می‌کند و آن‌ها از گروه‌های دیگر غذایی که مصرف آن‌ها به صورت روزانه ضرورت دارد، محروم می‌شوند و این در حالی است که اصول داشتن تغذیه سالم تنوع، تعادل و کفایت است.

استادیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی توضیح داد: امیدواریم با روی آمدن دولت جدید وضع اقتصادی بهبود یابد و تمهیداتی در این خصوص صورت گیرد و ما طی یک برنامه کوتاه مدت که توزیع بسته‌های حمایتی تغذیه‌ای برای اقشار آسیب پذیر است بتوانیم مشکلات تغذیه‌ای را تا حدودی حل کنیم و برنامه‌های بلند مدت و میان مدت هم به شرایط اقتصادی بستگی دارد. ‎

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
بالاگرفتن اعتراض معاونان پژوهشی دانشکده ها به ناکارآمدی معاون پژوهشی دانشگاه شهید چمران اهواز/خاموشی چراغ پژوهش
فیلم | بحران مسکن؛ نتیجه کمبود زمین یا موانع خودساخته دولت؟
فیلم | این زبان بدن شبیه شاکی است یا متهم؟!/ واکنش وزیر میراث فرهنگی به شکایت از خضریان
جلسه بررسی راهکارهای تحقق انسجام ملی و چگونگی عبور از چالش‌ها به ریاست رئیس‌جمهور پزشکیان +عکس
دانشگاه خواجه نصیرالدین دانشجوی کارشناسی ارشد بدون آزمون پذیرش می‌کند
سردار شکارچی: پس از جنگ اخیر حتی لحظه‌ای تولید موشک‌‌ تعطیل نشد
یارانه نقدی این خانواده‌ها قطع می‌شود
بازدید روسای دانشگاه‌های کشور از موزه مجلس شورای اسلامی +عکس
مراسم تجلیل از نخبگان علمى به پیشنهاد مقام معظم رهبرى برگزار شد
سهمیه بنزین به کارت بانکی منتقل می‌شود
حدود نیمی از احکام قانون جوانی جمعیت ناقص یا اصلاً اجرا نشده است
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت اقدامات غیرقانونی آمریکا علیه ونزوئلا
تاکید پزشکیان بر تسریع در اجرای قرارداد توسعه میدان نفتی آزادگان
هشدار رؤسای دانشگاه‌های اسرائیل: زنگ خطر مهاجرت مغزها به صدار درآمده است
عرضه ۲۵۲ هزار تن هندوانه تازه برای تنظیم بازار شب یلدا
تجلیل از سردار شهید سلامی؛ نماد علم، ایمان و ایثار در جمع نخبگان
مجلس فرایند تشکیل کمیسیون تلفیق بودجه را آغاز کرد
پزشکیان: امام خمینی(ره) پیام‌آور وحدت و انسجام بود
دختر شهید سلامی: دانشمندان و فرماندهان دو بال پرواز ایران هستند
مسیر پیشرفت کشور از علم و دانشگاه می‌گذرد
ایجاد بیش از ۲۰۰ هکتار زیرساخت علمی و فناورانه در تهران با محوریت نخبگان
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top