تاریخ انتشار: سه شنبه 1400/09/16 - 19:55
کد خبر: 416765

دردسر جدید برای ریاض؛ مهمات سعودی‌ها تَه کشید!

«وال استریت ژورنال» به نقل از مقام‌های آمریکایی و سعودی گزارش داد مهمات ریاض برای مقابله با حملات پهپادی و موشکی یمنی‌ها رو به پایان است و ریاض با فوریت درخواست تجهیز کرده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از فارس، روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» به نقل از مقام‌های آمریکایی و سعودی گزارش داد مهمات ریاض برای مقابله با حملات هفتگی هواپیماهای بدون سرنشین (پهپادی) و موشکی یمنی‌ها به خاک عربستان رو به پایان است و ریاض با فوریت در حال تقاضا از ایالات متحده و کشورهای حاشیه خلیج فارس و اروپایی برای تجهیز مجدد است.

به گفته مقامات آمریکایی و سعودی، طی چند ماه گذشته، عربستان سعودی هر هفته توسط حوثی‌های یمن (انصارالله) مورد بیش از  ۱۰ حمله موشکی بالستیک و پهپادی قرار گرفته است.

به ادعای مقام‌های مورد استناد این روزنامه آمریکایی، ارتش سعودی با موفقیت بیشتر حملات را با سیستم موشکی پاتریوت زمین به هوای خود دفع کرده، اما زرادخانه موشک‌های رهگیر آن - موشک‌هایی که برای سرنگونی سلاح‌های هوابرد استفاده می‌شود - به طور خطرناکی کاهش یافته است.

طبق این گزارش، در همین حال، ارتش آمریکا بسیاری از تسلیحات این کشور را که از نیروهای ایالات متحده دفاع و امنیت عربستان سعودی را تامین می‌کرد و برای مقابله با چین از غرب آسیا خارج کرده بود، مجدداً مستقر کرده است.

به نوشته وال استریت ژورنال، در حالی که به نظر می‌رسد مقامات آمریکایی آماده تایید رسمی درخواست سعودی هستند، وضعیت کنونی مقامات ریاض را نگران کرده که بدون ذخیره کافی موشک‌های رهگیر پاتریوت، حملات مداوم می‌تواند منجر به تلفات جانی یا آسیب به زیرساخت‌های مهم نفتی این کشور شود.

بر اساس این گزارش، درخواست دولت سعودی تعهد ایالات متحده به غرب آسیا و به ویژه ریاض را مورد آزمایش قرار داده، جایی که دولت بایدن تلاش کرده تا روابط را به دلیل طیف وسیعی از موضوعات از جمله حقوق بشر، جنگ به رهبری عربستان سعودی در یمن و قتل اکتبر ۲۰۱۸ جمال خاشقجی روزنامه‌نگار سعودی به دست عوامل ریاض در کنسولگری عربستان در استانبول تغییر دهد.

این گزارش می‌افزاید، در یکی از نشانه‌های تنش، سفر برنامه‌ریزی شده «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا به ریاض در ماه سپتامبر به طور ناگهانی لغو شد. او بعداً به خبرنگاران گفت که ریاض این دیدار را به دلیل مسائل زمانبندی لغو کرده است. آستین ماه گذشته هم به منطقه بازگشت اما به عربستان سعودی سفر نکرد.

به گفته یک مقام دولتی عربستان، تعداد حملات یمنی‌ها علیه پادشاهی سعودی به طور قابل توجهی افزایش یافته است. هواپیماهای بدون سرنشین در ماه گذشته ۲۹ بار و در ماه اکتبر ۲۵ بار به خاک عربستان حمله کردند. در ماه گذشته هم این کشور هدف ۱۱ حمله موشکی و ۱۰ حمله در ماه اکتبر قرار گرفت. به گفته این مقام، این میزان نسبت به فوریه ۲۰۲۰ افزایش قابل توجهی داشته است، زمانی که عربستان سعودی شش بار مورد حمله قرار گرفت، پنج بار بوسیله موشک‌های بالستیک و یک بار توسط پهپاد.

«تیموتی لندرکینگ» فرستاده ویژه ایالات متحده در امور یمن روز جمعه در یک مجمع گفت که یمنی‌ها در سال ۲۰۲۱ حدود ۳۷۵ حمله فرامرزی به عربستان سعودی انجام داده‌اند.

به تحلیل این روزنامه آمریکایی، علیرغم نگرانی‌های واشنگتن در مورد سابقه حقوق بشر عربستان سعودی و سایر مسائل، مقامات آمریکایی معتقدند که موظفند به این پادشاهی نفت‌خیز در دفاع از خود به ویژه در شرایطی که ایالات متحده با افزایش قیمت نفت دست و پنجه نرم می‌کند، کمک کنند.

به ادعای مقام‌های آمریکایی و سعودی، ریاض عمدتاً در دفاع از خود موفق بوده و از هر ۱۰ حمله موشکی یا پهپادی، نُه مورد را دفع کرده است.

به نوشته وال استریت ژورنال، این اولین بار است که نگرانی‌های ریاض در مورد وضعیت امنیتی و درخواست آن از دولت ایالات متحده گزارش می‌شود.

دولت عربستان سعودی از ایالات متحده درخواست کرده که صدها فروند موشک پاتریوت دیگر را در اختیار این کشور قرار دهد و همچنین به کشورهای خلیج فارس از جمله قطر و کشورهای اروپایی نزدیک شده است.

به گفته دو مقام آمریکایی، فروش مستقیم موشک‌ها به عربستان سعودی توسط وزارت امور خارجه در دست بررسی است و این وزارتخانه همچنین باید هرگونه انتقال از سوی دولت دیگری مانند قطر را مورد تایید قرار دهد.

یک مقام ارشد دولت آمریکا در بیانیه‌ای مدعی شد: ایالات متحده کاملاً متعهد به حمایت از دفاع ارضی عربستان سعودی، از جمله در برابر موشک‌ها و پهپادهای شلیک شده توسط شبه‌نظامیان حوثی مورد حمایت ایران در یمن است. ما در حال همکاری نزدیک با سعودی‌ها و سایر شرکا هستیم تا اطمینان حاصل کنیم که هیچ شکافی در پوشش وجود ندارد.

ائتلاف سعودی شامگاه دوشنبه مدعی شد که دو موشک بالستیک را که به سمت ریاض شلیک شده بود، رهگیری کرده است. همزمان با اعلام ریاض، «یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن دوشنبه‌ شب خبر داد که در پاسخ به جرایم ائتلاف متجاوز سعودی-آمریکایی، نیروهای مسلح این کشور یک عملیات هجومی گسترده و منحصر به فرد را در عمق خاک عربستان انجام داده‌اند.

حمله گسترده ارتش یمن  علیه اهداف نظامی در عمق خاک عربستان سعودی پس از آن انجام شد که جنگنده‌های سعودی، طی چند روز گذشته، حملات هوایی خود را علیه غیرنظامیان یمنی در نقاط مختلفی از خاک این کشور به‌ویژه صنعاء تشدید کردند. در همین ارتباط، منابع یمنی اخیرا گزارش دادند که در پی حملات تجاوزکارانه ائتلاف سعودی به استان تعز ۱۳ غیرنظامی کشته یا مجروح شدند.

ارتش یمن همواره تأکید کرده که تا زمان تداوم تجاوزهای ائتلاف سعودی علیه این کشور، عملیات‌های تهاجمی خود را عمق خاک عربستان سعودی و علیه مواضع حساس نظامی این کشور ادامه خواهد داد.

عربستان سعودی در رأس یک ائتلاف عربی و تحت حمایت آمریکا، از ششم فروردین ۱۳۹۴ با ادعای تلاش برای بازگرداندن رئیس جمهور مستعفی یمن به قدرت اقدام به تجاوز نظامی به یمن و محاصره زمینی، هوایی و دریایی این کشور کرد.

این تجاوز نظامی هیچ کدام از اهداف ائتلاف سعودی را محقق نکرد و فقط با کشته و زخمی شدن ده‌ها هزار یمنی، آواره شدن میلیون‌ها نفر، به بار آمدن خرابی برای زیرساخت‌های این کشور و گسترش قحطی و گرسنگی و بیماری‌های واگیردار همراه شده است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
وقوع حادثه دریایی جدید در سواحل عمان
در کنار زحمات، گلایه‌های مردم از مراسم تشییع منعکس شود
مراسم تشییع رهبر فقید ایران تاریخی بود
معمار مکتب مقاومت
حماس نسبت به کارشکنی اسرائیل در اجرای توافق آتش‌بس هشدار داد
روابط عراق و ایران،عمیق، گسترده و اجتناب‌ناپذیر است
مراسم تشییع پیکر مطهر رهبر شهید انقلاب در تهران
شی جین‌پینگ به آمریکا می‌آید
پایان پرتغال با اشک‌های ناامیدکننده رونالدو
با مردم ایران با احترام صحبت کن
رهبرا، ما تا آخرین نفس بر عهد خود ایستاده‌ایم
روایت جهانی از اقتدار ایران
شهر خون و قیام در سوگ
قاتلان قائد شهید امت به سزای عمل‌شان خواهند رسید
درآمدی بر تبارشناسی اندیشه سیاسی و هویتی آیت‌الله خامنه‌ای
دریای خروشانِ عزاداران؛ روایتِ آخرین تصویر از رهبر شهید
ترامپ: به دنبال تغییر حکومت در ایران نیستم
عرضه رایگان سوخت CNG در ۱۱ جایگاه قم برای زائران مراسم تشییع رهبر
مراسم تشییع پیکر مطهر رهبر شهید انقلاب در تهران +عکس
مشارکت الزیدی در مراسم تشییع پیکر رهبر شهید ایران در نجف
صادق: تحلیلگران اجتماعی از درک شعور مردم ایران ناکام مانده‌اند
بدرقه امام خامنه‌ای، هزینه‌ی شیعه را برای دشمن «غیرقابل تصور» می‌کند / وداعی که باید چون قیام حسینی، خون‌خواهی را به جهان نشان دهد
حضور باشکوه مردم در مراسم تشییع رهبر شهید، نماد وحدت و ایستادگی ملت ایران است
تبیین رسالت‌های سه‌گانه جامعه و دانشگاهیان در عصر پساجنگ
ضوابط برگزاری امتحانات مجازی و ترم تابستان دانشگاه صنعتی شریف اعلام شد
آمادگی کامل برای میزبانی از سوگواران مراسم تشییع
از جهاد علمی تا خودکفایی پایدار؛ نگاه عملیاتی به فرمایشات رهبر شهید
موکب مدافعان سلامت علوم پزشکی تهران، میزبان دانشگاهیان در مراسم تشییع رهبر شهید
خدمت‌رسانی شبکه امداد سیار دانشگاه آزاد در موکب‌ها و میان جمعیت
جزئیات ترم تابستانی دانشگاه فرهنگیان اعلام شد
گلباران پیکر مطهر رهبر شهید انقلاب توسط دانشجویان
بازدید دکتر حبیبی از روند آماده‌سازی دانشگاه‌های علوم پزشکی برای میزبانی از زائران دانشجو
تعطیلی سازمان مرکزی و واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در روز چهارشنبه
پژوهشگاه ملی سرطان جهاددانشگاهی آماده خدمت‌رسانی به عزاداران رهبر شهید
روایتی از ۴ دهه ارتباط دانشگاه صنعتی شریف با رهبر قائد انقلاب
بسیج همه‌جانبه دانشگاه آزاد اسلامی در خدمت زائران امام شهید
سه شرط معافیت دانشجویان داروسازی از آزمون پایان دوره اعلام شد
دانش‌آموزان چه معلمی را حرفه‌ای می‌دانند؟
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top