تاریخ انتشار: سه شنبه 1400/09/23 - 16:32
کد خبر: 417518

یک بار برای همیشه بودجه شرکت‌های دولتی را شفاف کنیم

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به غیر شفاف بودن بودجه شرکت‌های دولتی گفت:‌ مجلس و دولت کمک کنند تا یکبار برای همیشه این مسأله برای سال ۱۴۰۱ حل شود.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از فارس، حمیدرضا حاجی‌بابایی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در جلسه علنی امروز مجلس و در جریان بررسی گزارش این کمیسیون در خصوص عملکرد بودجه سال ۱۳۹۹ و عملکرد ۶ ماه نخست بودجه ۱۴۰۰ اظهار داشت: سال ۱۳۷۵ وقتی گزارش تفریغ بودجه را در مجلس قرائت می‌کردیم ۹۰ درصد حرف‌های امروز را می‌زدیم و این نشان می‌دهد که آن زمان اشکالاتی در ساختار بودجه و شرکت‌های دولتی بوده که امروز هم همچنان است.

وی ادامه داد: شرکت‌های دولتی امروز به نحوی عمل کرده‌اند که اعداد و ارقام ارائه شده به مجلس واقعی نیست؛ یعنی مجلس ارقام واقعی آنها را نمی‌داند و مصوبه مجلس با عملکرد آنها تفاوت دارد

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تصریح کرد: نمی‌دانیم چرا اسم ۱۵۰ مجموعه را شرکت گذاشته‌اند؟ چرا کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با زیرمجموعه شرکت‌ها آمده است؟

حاجی‌بابایی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۱۸۸۰ هزار میلیارد تومان بدهی دولت است که ۹۵۰ هزار میلیارد تومان از آن برای شرکت‌های دولتی است و ۵۰ درصد بدهی شرکت‌های دولتی نیز مربوط به شرکت ملی نفت و پتروشیمی‌ها است.

وی با بیان اینکه هر روز بودجه هزینه‌ای شرکت‌ها افزایش می‌یابد، به مشخص نبودن سود و زیان برخی از این شرکت‌ها اشاره کرد و اظهار داشت: یک شرکت در یکسال ۱۷ هزار میلیارد تومان سود داشته است با این رقم چقدر می‌توان اشتغال ایجاد کرد؟‌!

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه بعد از ۴۲ سال رابطه شرکت ملی نفت، گاز و پتروشیمی‌ها با دولت شفاف نشده است، به درآمد ۶۰۰ هزار میلیارد تومانی نفت اشاره کرد و گفت:‌ تا امروز یک ریال از این درآمد در بودجه حسابرسی نشده است.

حاجی‌بابایی با بیان اینکه نمی‌خواهیم در بودجه شرکت ملی نفت دخالت کنیم افزود: معلوم نیست سهم ۱۴.۵ درصدی شرکت ملی نفت در کجا هزینه می‌شود؟

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس  تأکید کرد: مجلس به دولت کمک کند که این مسأله حل شود چرا که علت همه مشکلات این است که بودجه شفاف نیست در کشور مشکل پول نداریم بلکه مشکل حسابرسی و شفافیت داریم.

نماینده مردم همدان در مجلس همچنین با بیان اینکه ۶۰ میلیارد دلار یارانه پنهان پرداخت می‌شود، گفت: به این رقم باید ۹۰ میلیارد دلار هزینه غیرشفاف رابطه شرکت‌ها با دولت را هم اضافه کرد و در مجموع باید با شفافیت، تکلیف این ۱۵۰ میلیارد دلار را معلوم کرد

وی در پایان خواستار تشکیل یک کمیته تخصصی شد و گفت:‌با تشکیل این کمیته در این ۴ ماه که بودجه بررسی می‌شود بر روی شرکت‌های دولتی متمرکز شویم تا برای سال ۱۴۰۱ اعلام شود که بودجه این شرکت‌ها برای مردم شفاف شده است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
معمای بی‌پاسخ «از کرخه تا راین» / پس از جنجال حذف سکانس تشییع امام خمینی(ره)، نسخه کامل فیلم به پلتفرم‌ها بازگشت
 ۱۱ سوال فنی ناظر به متن توافق احتمالی ایران و آمریکا
حذف روشنفکران تراز انقلاب اسلامی 
آتش سوزی انبار کالا حوالی میدان قیام در منطقه ۱۲ تهران
ادامه تجاوزات رژیم صهیونیستی به مناطق جنوبی لبنان
حمله تروریستی آمریکا به نفتکش هندی و احضار دیپلمات آمریکایی
سرمایه‌گذاری ۵ همتی برای خودکفایی در دارو و تجهیزات پزشکی
آیت‌الله اراکی خطاب به مسلمانان: حمله به منافع آمریکا یک واجب شرعی است
پزشکیان: زیرساخت‌های حیاتی، شریان‌های زندگی مردم‌اند
ترامپ با گزافه‌گویی علیه ایران: برای خاورمیانه و کل جهان صلح می‌خواهم
ادامه اقدامات خصمانه آمریکا و تحریم‌های جدید علیه ایران
مسکو: درخواست‌ها از ایران برای ازسرگیری بازرسی‌ها کاملا نامناسب است
بقایی: جام جهانی نباید بهانه‌ای برای آزار نمایندگان ورزشی ملت‌ها شود
مسکو: تحریم‌ها علیه ایران، کوبا و کره شمالی لغو شوند
جاده چالوس یک‌طرفه شد
فیلم | استاد دانشگاه: ۶ پل اصلی مسیر ترانزیت راه‌آهن ریلی ما را زدند/ ۴۰ ساعت طول کشید تا پل‌ها بازسازی شد!
ایران تنها در صورت پذیرش خواسته‌های ملت، پای میز مذاکره می‌رود
مراسم گرامیداشت سرداران شهید و شهدای اقتدار ایران برگزار شد
تکرار سیاست مذاکره و جنگ ترامپ علیه ایران
پرداخت ۲۲۸۰ میلیارد ریال خسارت به خودروهای جنگ‌زده
تصویب قطعنامه ضدایرانی در نشست شورای حکام آژانس اتمی
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top