تاریخ انتشار: یکشنبه 1405/04/28 - 21:00
کد خبر: 560368

دستاورد محققان امیرکبیر برای کاهش مصرف انرژی در شبکه‌های ۵G

دستاورد محققان امیرکبیر برای کاهش مصرف انرژی در شبکه‌های ۵G

محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق به طراحی و پیاده‌سازی آنتن قابل استفاده در ایستگاه پایه نسل پنجم مخابرات بی‌سیم مبتنی بر فناوری انتقال همزمان توان و اطلاعات (SWIPT) شدند؛ پروژه‌ای که با هدف کاهش مصرف انرژی، بهینه‌سازی منابع تغذیه و ارائه راهکاری نوین برای شبکه‌های مخابراتی نسل جدید اجرا شده و قابلیت به‌کارگیری در حوزه‌هایی چون اینترنت اشیا و پزشکی را نیز دارد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ مهدی شیری‌چیان، دانش‌آموخته دکترای مهندسی برق گرایش مخابرات میدان از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، با هدایت و راهنمایی دکتر غلامرضا مرادی و دکتر رضا صراف شیرازی، اعضای هیات علمی این دانشگاه، موفق به اجرای طرح پژوهشی "طراحی، مدلسازی و پیاده‌سازی آنتن ایستگاه پایه نسل پنجم مخابرات بی‌سیم مبتنی بر فناوری انتقال همزمان توان و اطلاعات به صورت بی‌سیم (SWIPT)" شد.

شیری‌چیان با اشاره به هدف این پژوهش اظهار کرد: رشد سریع فناوری و افزایش استفاده از اینترنت و تلفن همراه، سبب افزایش تقاضا برای اینترنت پرسرعت و در نتیجه بالا رفتن ترافیک داده شده است. نسل پنجم مخابرات بی‌سیم برای پاسخگویی به این نیاز توسعه یافته اما با چالش‌هایی مانند مصرف بالای انرژی و محدودیت در منابع تغذیه روبروست.

وی افزود: برای حل این چالش‌ها، از فناوری SWIPT که امکان انتقال همزمان توان و اطلاعات از طریق سیگنال‌های رادیویی را فراهم می‌کند استفاده شده است. در این رویکرد، هدف شارژ کامل باتری نیست، بلکه رساندن حداقل توان مورد نیاز برای عملکرد دستگاه‌ها است.

دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر هدف اصلی این طرح را ارائه آنتنی قابل استفاده در ایستگاه پایه نسل پنجم دانست که توانایی تولید چند پرتو در جهات مختلف را داشته و با فناوری SWIPT سازگار باشد و ادامه داد: برای این منظور، یک مدل دقیق و کاربردی برای سیستم SWIPT طراحی شد که عوامل متعددی مانند فرکانس کاری و محدوده توان کاری را در نظر گرفته است.

وی درباره اهمیت این تحقیق گفت: ارائه آنتنی کم‌هزینه و مناسب برای ایستگاه‌های پایه 5G می‌تواند در تکمیل زنجیره توسعه این نسل از فناوری مخابرات نقش حیاتی ایفا کند. همچنین فناوری SWIPT در حوزه‌هایی مانند اینترنت اشیا (IoT) و پزشکی کاربردهای فراوانی دارد.

شیری‌چیان ادامه داد: برای این منظور در مرحله اول، طراحی و پیاده‌سازی آنتن آرایه فازی انجام شد و سپس با توسعه شبکه تغذیه و ترکیب چندین آنتن، تمامی نیازهای یک ایستگاه پایه برای کاربرد داخلی تامین شد. در مرحله بعد، مدل‌سازی گیرنده توان انجام و پس از تحلیل داده‌های مختلف، مدلی آماری دقیق ارائه شد. ساختار نهایی آنتن و مدل ارائه شده برای سیستم SWIPT در نهایت در یک سیستم آنالیز و بررسی شد و مشخص شد که تمام الزامات لازم برای کار در شبکه نسل 5 مخابراتی را داراست.

وی طراحی آنتن در باند موج میلی‌متری به دلیل ابعاد کوچک، تست دقیق ویژگی‌ها، مدل‌سازی غیرخطی گیرنده توان، و حل مسائل بهینه‌سازی را از مهم‌ترین پیچیدگی‌های این پروژه نام برد و افزود: این تحقیق در صنایع مختلفی از جمله شبکه‌های 5G، اینترنت اشیا، سیستم‌های برداشت انرژی، و حتی کاربردهای پزشکی قابل استفاده است. همچنین نتایج مدل‌سازی می‌تواند در سایر حوزه‌ها به‌عنوان روش حل مسائل بهینه‌سازی مورد استفاده قرار گیرد.

این پژوهشگر دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به چاپ نتایج در مجلات و کنفرانس‌های معتبر گفت: طرح آنتن و مدل سیستم SWIPT در این پژوهش دارای نوآوری است و مقالات متعددی در سطح بین‌المللی منتشر شده است.

شیری‌چیان گام بعدی این پروژه را حرکت به سمت صنعتی‌سازی و تجاری‌سازی طرح برای کاربردهای نسل پنجم، اینترنت اشیا و سایر حوزه‌ها دانست و یادآور شد: مدل غیرخطی ارائه‌شده برای گیرنده توان از دقت بالایی برخوردار است و درصد تشابه بیش از ۹۵ درصد با داده‌های واقعی دارد. همچنین با حل یک مسئله بهینه‌سازی در سیستم‌های MIMO، خروجی توان DC افزایش یافته و نرخ داده تضمین می‌شود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، وی اظهار کرد: ساخت آنتن در باند موج میلی‌متری، طراحی شبکه آرایه فازی، مدل‌سازی دقیق سیستم SWIPT، و حل بهینه‌سازی غیرخطی، از جمله بخش‌هایی است که طرح ما را از نمونه‌های داخلی و خارجی متمایز می‌کند.

این دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر کاربردهای این پروژه را شامل حوزه‌های نسل‌های 5 و 6 شبکه‌های بی‌سیم، IoT، سیستم‌های MIMO و پزشکی عنوان کرد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
سازماندهی اطلاعات نزدیک به ۴۰ هزار پایان‌نامه ایرانیان خارج از کشور در ایرانداک
دریادار سیاری: دشمن مجبور است با ناکامی و آبروریزی منطقه را ترک کند
هشدار قرارگاه خاتم‌ به آمریکا و کشورهای منطقه: خطا کنید هدف حملات دردناک قرار می‌گیرید
پزشکیان به نیویورک می‌رود
ماموریت «تدوین راهبردهای ملی مهاجرت» به دانشگاه علامه طباطبائی واگذار شد
«آیین‌نامه جدید مقطع دکتری عمومی پزشکی» ابلاغ شد
حرکت جهاد دانشگاهی در مسیر تقویت پیوند دانشگاه، دانشجو و جامعه
آغاز زمان حذف و اضافه دانشگاه آزاد از شنبه
پزشکیان: جلسات افزایش مبلغ کالابرگ در حال برگزاری است/انتقاد از دولت در حرف، آسان است
صنعا: بیش از ۳۱۸ کشتی از باب‌المندب عبور کردند
هشدار صنعا درباره تعطیلی فرودگاه‌های عربستان
نفتکش‌ها از محله شهران خارج می‌شوند/ پل اختصاصی انبار نفت شهران در مسیر بهره برداری
جزئیات خرید ارز واردات با اوراق گام/ الزام پرداخت نقدی برداشته شد
حضور دانشگاه‌های ایران در ۳۳ رشته از ۵۷ رشته رتبه‌بندی شانگهای ۲۰۲۶
امکان ثبت نام مجدد در آزمون دکتری وزارت بهداشت
دعوت وزیر بهداشت از مجریان برای کمک به سلامت مردم
پزشکیان: به‌هیچ‌وجه به دشمن حسن ظن نداریم/پیمان ببندیم، مردانه بر آن خواهیم ایستاد
راهنمای جامع خرید اینورتر LS؛ معرفی پرفروش‌ترین سری‌های درایو صنعتی ال اس
استاندارد سازی اقلام سازمانی با تمرکز بر هدایای تبلیغاتی الکترونیکی
دانلود کتاب نماد شناسی هری بی جوزف pdf
کیت فوتبال قسطی؛ انتخاب اجباری هواداران فوتبال
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top