تاریخ انتشار: سه شنبه 1401/01/23 - 17:37
کد خبر: 429517

مطالبات دانشجویان در دیدار با وزیر ارشاد

مطالبات دانشجویان در دیدار با وزیر ارشاد

نمایندگان اتحادیه‌ها و تشکل‌های دانشجویی شب گذشته در نشستی با محمد مهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، به بیان دغدغه‌ها و مطالبات خود از این وزارتخانه پرداختند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از تسنیم، امیرحسین پناهی، دبیر اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل کشور، در این نشست طی سخنانی با اشاره به اهمیت مقوله فرهنگ به نگاه دولت ها در این زمینه اشاره کرد و گفت: طی چند دهه اخیر دیدیم هرگاه اسم کسری بودجه می‌آید، مسائل فرهنگی اولین بخشی است که بودجه آن کاهش می‌یابد. متاسفانه امروز فرهنگ عمومی کشور ما ریل‌گذاری مشخصی ندارد و اگر وظیفه این مهم را به دست شورای‌عالی انقلاب فرهنگی بدهیم که به اذعان خود رهبری نیز بیشتر به ساحت علم پرداخته، باز هم رویکرد مشخصی را در این زمینه نمی‌بینیم.

در حوزه فرهنگ عمومی شاهد یک ساده‌انگاری هستیم

وی افزود: در حوزه فرهنگ عمومی شاهد یک ساده‌انگاری هستیم و این مهم باعث می‌شود تا سیاست‌ها و ابزارهایی که وزارت ارشاد دارد، به ضدخودش تبدیل ‌شود. به‌طوری‌که می‌بینیم جشنواره فیلم فجر که قرار بود هنر ارزش‌های انقلاب اسلامی را معرفی کند امروز به محفلی تبدیل شده که بدترین توهین‌ها و ضدارزش‌ها را آنجا شاهد هستیم. هنرمندان و نه‌ تنها سلبریتی‌ها که بازوهای کمکی وزارت ارشاد هستند، به ضد آن تبدیل شده و هر ساله شاهد این هستیم که بیشترین حمله‌ها از سوی هنرمندان به وزارت ارشاد صورت می‌گیرد.

این فعال دانشجویی با اشاره به ضعف عملکردی وزارت ارشاد در حوزه فرهنگ تصریح کرد:  وزارت ارشاد در سال‌های اخیر بیشتر وزارت ارشاد اسلامی بوده و کمی هم فرهنگ؛ یعنی بیشتر سلبی عمل کرده تا ایجابی. سوال این است که نقش جوانان و نخبگان و دانشگاه در سیاستگذاری‌های فرهنگی و پیاده‌سازی آنها چیست؟

پناهی به موضوع تولیدات فرهنگی کشور نیز اشاره کرد و گفت: متاسفانه فضای تولیدات فرهنگی کشور چه برای بزرگسالان، چه نوجوانان و کودکان به‌قدری کم‌اثر بوده که مجبور هستیم وقتی کلیپی توسط یک مداح تولید می‌شود، بسیار خوشحال شویم.

علی اسدی، دبیر واحد فرهنگی اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل، نیز در این نشست طی سخنانی با اشاره به اینکه باید فرصت‌هایی از جانب این وزارتخانه در اختیار دانشجویان قرار بگیرد، اظهار داشت: امروز حضور این وزارتخانه در میان دانشجویان کمرنگ است و از ظرفیت این قشر استفاده نمی‌شود. قطعا می‌توان با استفاده از ظرفیت جشنواره فیلم دانشجویی با حمایت وزارت ارشاد، کارگردانانی را وارد جامعه کرد که صاحب خلاقیت هستند، اما به این مسئله کمتر پرداخته شده است.

آماری از خودکفایی کشور در کاغذ نداریم

وی گفت: موضوع دیگر بحث کاغذ و حوزه کتاب است که متاسفانه هنوز آماری نداریم که بدانیم تا چه میزان نسبت به کاغذ خودکفا شده‌ایم. نباید این را فراموش کرد که ظرفیت فراهم کردن کاغذ برای رسانه‌های مکتوب با توجه به هزینه‌ها مقدور نیست و باید به این مساله پرداخته شود. مسئله دیگر بحث سینماست که رهبری اعلام کردند که امروز هیچ بخشی از سینما از حیث اثرگذاری بالاتر نیست. اگر به سینما به‌ خوبی پرداخته شود سبب امیدواری می‌شود.

کاظمی، دبیرکل اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان، نیز در این نشست با اشاره به اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چه برنامه عملیاتی را در راستای فرمان تحول ساختار فرهنگی کشور که از سوی رهبر معظم انقلاب مطرح شده دارد، اظهار داشت: ما انتظار معجزه نداریم، چون می‌دانیم مسائل فرهنگی کشور یک شبه حل نمی‌شوند، ولی حداقل وضع موجود باید متوقف و به ریل اصلی خودش برگردد. وزارت ارشاد چه برنامه‌هایی را برای تحقق سبک زندگی اسلامی ایرانی پیش بینی کرده و این برنامه‌ها تا چه حد عملیاتی شدند.

درخواست برای ریل گذاری مناسب در راستای تحقق جهاد تبیین

کاظمی با اشاره به اینکه امروز مکتب اسلام و ایرانی بودن هویت ملی ما را تشکل می‌دهند، اما اگر قومیت به اولویت اول تبدیل شود با شقه شدن هویت ملی مواجه خواهیم شد، گفت: متاسفانه امروز برخی از نشریات وابسته به ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصطلاحاتی را که در میان «پان ها» رایج هستند را به کار می‌گیرند و این اقدام شایسته‌ای نیست.

حسن نیا، عضو شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کشور، نیز در این نشست طی سخنانی با اشاره به موضوع  جهاد تبیین گفت: چرا وزارت ارشاد نیرویی هم سنگ و همتراز شهید آوینی تربیت نکرده است در حالی که این وزارت خانه یکی از نهاد‌هایی است که به خوبی می تواند در این امر و جهاد تبیین نقش آفرینی کند. از دولت انقلابی و وزیر ارشاد انتظار می‌رود که ریل گذاری مناسبی در راستای تحقق جهاد تبیین صورت بگیرد.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
وام ازدواج دانشجویی ۱۰ برابر شد
پیام فرمانده هوافضای سپاه به جوانان و نوجوانان جان‌فدای ایران
تا رسیدن به قله‌های پیشرفت هم‌ عهدیم
کوروش بزرگ و منشور حقوق بشر او
فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه؛ مهارت‌آموزی یا رزومه‌سازی؟
زمینه سقوط و بی اعتباری خودتان را فراهم خواهید کرد!
چگونه برای استخدام بانک‌ها آماده شویم؟ از آزمون کتبی تا مصاحبه استخدامی
دکتر باغبان؛ آموزش کشاورزی و باغداری همراه با مشاوره تخصصی
فیلم | دو دیدگاه در مورد وقوع جنگ تحمیلی سوم
هدیه متفاوت بلاگر معروف برای تولد پسرش؛ اهدای یک دستگاه مراقبت ویژه نوزادان
درخواست نماینده مردم تهران برای اعلام عدم صلاحیت سرپرست هلدینگ غدیر
کمیته استیناف به سود استقلال رای داد؛ رد شکایت پرسپولیس و دو تیم دیگر
پنجشنبه؛ آغاز مأموریت تیم ملی کشتی آزاد با ورود یزدانی و عموزاد
پیام قاطع نابغه ایرانی؛ اسماعیلی در ۶۷ کیلوگرم
موهبت اصلی هوش مصنوعی
جاسوسی شرکت اسرائیلی از کاربران استارلینک فاش شد
چت جی پی تی بیمار صرع را به سرپیچی از دستور پزشکان تشویق کرد
محوطه دانشگاه سلمان فارسی کازرون پس از یک سال پیگیری همچنان بلاتکلیف است
مهلت ثبت نام اسکان دانشجویان ارشد دانشگاه تهران امشب به پایان می‌رسد
جیمز وب راز حلقه‌ای عجیب در دل یک کهکشان باستانی را کشف کرد
وقتی بزرگ‌ترین قمر منظومه شمسی، قمر دیگر مشتری را پنهان کرد
محوطه دانشگاه سلمان فارسی کازرون پس از یک سال پیگیری همچنان بلاتکلیف است
مهلت ثبت نام اسکان دانشجویان ارشد دانشگاه تهران امشب به پایان می‌رسد
پیگیری راه‌اندازی دوره‌های مشترک تحصیلات تکمیلی میان دانشگاه‌های ایران و دانشگاه کوت عراق
امروز آخرین مهلت انتخاب رشته آزمون دستیاری دندانپزشکی سال ۱۴۰۵
طراحی ۳۱ بازی فکری با مشارکت ۱۶۴ دانشجو در المپیک بازی‌های فکری ایران
درخشش دانشجویان دانشگاه امیرکبیر در مسابقات ریاضی دانشجویی کشور
قول مساعد وزیر علوم برای بازگشت سقف سنی جذب هیئت علمی به ۴۵ سال
دانشگاه‌های جامانده از جذب هیئت علمی ۱۴۰۴ از فراخوان بعدی جا می‌مانند
نتایج نهایی پذیرش کاردانی نظام جدید سال ۱۴۰۵ اعلام شد
المپیادهای ورزشی درون‌دانشگاهی محور توسعه مشارکت ورزشی دانشجویان
ممنوعیت‌های ثبت‌نام در آزمون دکتری سال ۱۴۰۶؛ امکان ثبت نام تا ۹ آبان
تأیید تخلف در سلف دانشگاه کاشان/ تعطیلی دو هفته‌ای و جریمه پیمانکار
دانشگاه تهران دختران محجبه آذربایجانی را می‌پذیرد
نتایج نهایی پذیرش در آزمون کاردانی به کارشناسی‌ سال ۱۴۰۵ اعلام شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top