تاریخ انتشار: دوشنبه 1401/08/02 - 19:39
کد خبر: 448026

از ابتلا به آنفلوآنزا پیشگیری کنید با این روش‌ ساده

از ابتلا به آنفلوآنزا پیشگیری کنید با این روش‌ ساده

با شروع فصل سرما بیماری‌هایی مانند آنفلونزا و سرماخوردگی خود را نشان می‌دهند. اما چه کنیم که به این ویروس ها مبتلا نشویم؟

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»، با شروع فصل سرما بیماری‌هایی مانند آنفلونزا و سرماخوردگی خود را نشان می‌دهند. اما چه کنیم که به این ویروس ها مبتلا نشویم؟

این روزها شاهد اوج بیماری آنفلونزا همراه با شیوع کرونا و سرماخوردگی در همه نقاط کشور و استان کهگیلویه و بویراحمد هستیم. اما در خصوص اینکه چه کنیم تا به آنفلوآنزا مبتلا نشویم با میثم بهنام ‌پور کارشناس برنامه واکسیناسیون معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و مرکز بهداشت استان به گفت‌وگو نشستیم.

وی با اشاره به سه نوع آنفلوآنزای انسانی، پاندمی و حیوانی گفت: آنفلوانزای انسانی در مناطق معتدل و معمولا در ماه‌های سرد سال رخ می‌دهد و از فردی به فرد دیگری از طریق عطسه،سرفه یا تماس با سطوح آلوده منتشر می‌شود.

کارشناس واکسیناسیون مرکز بهداشت کهگیلویه و بویراحمد افزود: ویروس آنفلوانزای فصلی می‌تواند سبب بیماری خفیف تا شدید و حتی مرگ بخصوص در افراد پرخطر شود، این افراد شامل زنان باردار، افراد پیر و کودک، افراد دارای نقص ایمنی و افراد دارای بیماری‌های مزمن زمینه‌ای شود.

وی تصریح کرد: ویروس‌های آنفلوانزای فصلی می‌توانند بطور مداوم آلودگی و بیماری ایجاد کنند بدین معنی که امکان دارد مردم چندین بار به این ویروس آلوده و بیمار شوند. به همین منظور اجزای واکسن آنفلوانزا معمولا دو بار در سال بازنگری و به روزرسانی می‌شوند تا از تاثیر مداوم این واکسن‌ها اطمینان حاصل شود.

بهنام‌پور در خصوص آنفلوانزای پاندمی گفت: هنگامی که ویروس آنفلوانزایی که قبلا در جامعه انسانی در گردش نبوده رخ می دهد(اکثر مردم به آن ایمنی ندارند) و در میان انسان‌ها منتقل می‌شود. این ویروس‌ها ممکن است نوپدید و در گردش باشند و سبب طغیان‌های بزرگ در خارج از فصل معمول آنفلوانزا شوند.

کارشناس واکسیناسیون مرکز بهداشت کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: بدلیل آنکه اکثریت جمعیت به این ویروس‌ها ایمنی ندارند بخش زیادی از جمعیت آلوده می‌شوند، بعضی از پاندمی‌ها ممکن است منجر به آلودگی شدید شوند در حالیکه بعضی دیگر ممکن است منجر به آلودگی خفیف جمعیتی شوند و دلایل این تفاوت فاحش هنوز بدرستی شناخته نشده است.

با این روش‌ ساده از ابتلا به آنفلوآنزا پیشگیری کنید

وی با اشاره به آنفلوآنزای حیوانی گفت: انسان‌ها در معرض ابتلا به ویروس‌های آنفلوانزای حیوانات از جمله آنفلوانزای پرندگان،خوکی، اسبی و سگی هستند طیف علایم در انسان از یک التهاب چشمی خفیف تا پنومونی شدید و مرگ متفاوت است، معمولا این انتقال بین حیوان و انسان بدلیل تماس مستقیم با حیوان آلوده یا محیط آلوده رخ می‌دهد.

بهنام ‌پور در ادامه با اشاره به وضعیت آنفلونزای انسانی عنوان کرد: با توجه به فرا رسیدن فصل سرما و بازگشایی مدارس و مراکز تجمعی و احتمال شیوع بیماری آنفلونزا که یک بیماری حاد دستگاه تنفسی است که با تب، سردرد، درد عضلانی، تعریق، آب ریزش بینی، گلو درد و سرفه خود را نشان می‌دهند.

میثم بهنام‌پور از سرعت انتشار و همه‌گیری بالای این ویروس گفت و عوارض آن ذات‌الریه ویروسی یا باکتری عنوان کرد و یاد آور شد: این ویروس در سه نوع A،B، C است،قبل از بروز علائم ترشحات دستگاه تنفسی قابل شناسایی است. تنها مخزن این ویروس انسان است و مهمترین راه انتقال محیط‌های سربسته و پرجمعیت، اتوبوس، خوابگاه‌ها و مکان‌های تجمعی است که از طریق هوا می‌تواند به فرد منتقل شود.

وی با اشاره به راه‌های پیشگیری از ابتلا به آنفلونز، بر رعایت بهداشت فردی، شست و شوی مرتب دست‌ها با آب و صابون، رعایت فاصله فیزیکی، استفاده از ماسک و عدم مراجعه به مکان‌های تجمعی از راه‌های پیشگیری دانست و تاکید داشت که فرد مبتلا به آنفلونزا باید تا زمان بهبودی در خانه قرنطینه شوند تا دیگران در امان باشند.البته راه دیگر پیشگیری از ابتلا به آنفلونزا واکسن است که از واکسن‌های چهار ظرفیتی برای مقابله با این ویروس استفاده می‌کنیم.

وی بیان کرد: براساس دستورالعمل مصرف واکسیناسیون، کارکنان بهداشت و درمان که در خط مقدم مبارزه با این ویروس هستند، بخش‌های بیمارستانی که با این ویروس سر و کار دارند، کارکنان دامپزشکی و محیط زیست که با پرندگان آلوده به ویروس سر و کار دارند، افرادی که در آسایشگاه، سرای سالمندان، معلولان ذهنی تحت پوشش گروه‌های بهزیستی، بیماران که سیستم ایمنی ضعیف دارند مثل اچ.‌آی‌.وی، بیماران خاص، بیماران پیوندی، دیالیزی، تالاسمی و سرطان‌های بدخیم در اولویت واکسیناسیون هستند در مرحله بعدی افراد بیشتری تحت پوشش واکسیناسیون آنفلونزا قرار می‌گیرند.همچنین آنفلونزا در بیمارستان‌های خصوصی موجود است و مردم می‌توانند توزیع کنند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
اسکای ویو دبی: تجربه فوق العاده سرسره شیشه ای و سکو تماشای دبی
دیزل ژنراتور؛ راهکاری قدرتمند برای تأمین برق
اصولی که هر دانشجویی باید آن را رعایت کند
تظاهرات دانشجویان دانشگاه راتگرز در نیوجرسی آمریکا +فیلم
وعده صادق ضربه مهلکی به غرب پرستان داخلی بود!
شگرد جدید صهیونیست‌ها برای کودک‌کشی در غزه
محل آخرین بازی استقلال در لیگ برتر
آیا طرفداران امام خمینی خرافاتی بودند؟! +فیلم
پیام حماس به گروه‌های مقاومت درباره مذاکرات
معرفی ۲۵۰ موقعیت شغلی در نمایشگاه کار دانشگاه صنعتی امیرکبیر
اوسمار مدعی شد که سپاهان بلوف زده است
زمان بیست و دومین حراج شمش طلا در مرکز مبادله اعلام شد
کارگران قرارداد موقت دائمی می‌شوند؟
آغاز فروش بلیت قطارهای فوق‌العاده مشهد از امروز
پرتاب به آینده با اینترنت ۵.۵G
سیر تا پیاز جنبش دانشجویی حمایت از فلسطین در آمریکا
کاهش صادرات تسلیحاتی فرانسه به اسرائیل با فشار افکارعمومی
بورس جذاب شد/ کوچ نقدینگی از بازار طلا و ارز به بازار سرمایه
کمک‌های اهدایی به سیل‌زدگان در کارتخوان عبدالحمید!
اعتراف «آسترازنکا» درباره عوارض جانبی واکسن
برخورد خشن پلیس با دانشجوی دختر +فیلم
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top