تاریخ انتشار: چهارشنبه 1401/11/05 - 20:21
کد خبر: 459200

حسگری برای اندازه‌گیری در لحظه ویتامین‌های موجود در میوه‌ها و سبزیجات

حسگری برای اندازه‌گیری در لحظه ویتامین‌های موجود در میوه‌ها و سبزیجات

دستگاه شاخص این پروژه، یک حسگر زیستی است. این حسگر می‌تواند ویتامین‌های موجود در خیار و سایر میوه‌ها و سبزیجات را در لحظه اندازه گیری کند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از یورونیوز، اندازه‌گیری میزان ویتامین‌های موجود در میوه‌ها و سبزیجات به زودی به لطف یک حسگر زیستی ارزان قیمت که از سوی پژوهشگرانی از آلمان، بلژیک و هلند ساخته شده است، به واقعیت تبدیل خواهد شد.

در هلند پروژه اروپایی «غربالگری مواد غذایی» (EMR) با هدف حمایت از تولیدکنندگان در هنگام تغییرات آب و هوایی در حال اجرا است.

دستگاه شاخص این پروژه، یک حسگر زیستی است. این حسگر می‌تواند ویتامین‌های موجود در خیار و سایر میوه‌ها و سبزیجات را در لحظه اندازه گیری کند.

این اطلاعات برای کشاورزان و تولیدکنندگان مواد غذایی حیاتی است، زیرا آن‌ها را قادر می‌سازد تا متغیرهایی مانند میزان رطوبت گیاهان را برای بهبود کیفیت محصولات خود تنظیم کنند.

جان ون هلدن، مدیر و مالک Yookr می‌گوید که اندازه‌گیری میزان ویتامین‌ها در سبزیجات یا میوه‌ها در حالت معمولی دست‌کم روزها طول می‌کشد زیرا نمونه‌ها باید به آزمایشگاه‌ها فرستاده شوند اما با استفاده از این حسگر میزان ویتامین‌ها در لحظه مشخص می‌شود.

حسگر زیستی ویتامین‌های مواد غذایی را از طریق کدگذاری رنگ تشخیص می‌دهد. پژوهشگران دانشگاه ماستریخت در حال توسعه گیرنده حسگر زیستی هستند که بتواند میزان دقیق ویتامین یک میوه را تعیین کند.

هزینه پروژه «غربالگری مواد غذایی» (EMR) ۱.۹ میلیون یورو برآورد شده که نیمی از آن توسط برنامه «سیاست انسجام» اتحادیه اروپا تامین شده است.

این فناوری جدید همچنین علاوه بر تولیدکنندگان مواد غذایی، به مصرف‌کنندگان این امکان را می‌دهد تا از کیفیت مواد غذایی خود مطلع شوند.

بارت ون گریسون، مدیر پروژه «غربالگری مواد غذایی» می‌گوید: «یکی از چیزهایی که شما می‌خواهید بدانید این است که چه مقدار مواد مغذی در غذای خود دارید؟ شما می‌توانید وارد یک سوپرمارکت شوید و آنها بگویند که مواد غذایی شان سالم است، اما آیا این مواد واقعا سالم هستند؟ بنابراین اگر حسگری داشته باشید که بتواند سریع ارزیابی کند که برای مثال چه مقدار ویتامین C در ماده غذایی‌تان وجود دارد، می‌تواند بسیار مفید باشد.»

پردیس دانشگاهی برایتلندز (گرین پورت ونلو)، مرکزی که در تغذیه سالم و آینده غذا تخصص دارد، توسعه این تکنولوژی را اولویت اصلی خود قرار داده است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
خرید عسل؛ فرق تقلبی و اصلی را به سرعت متوجه شوید!
آیا رای دادگاه تجدید نظر قابل اعتراض است؟ شکستن رای در تجدید نظر امکان دارد؟
آیت‌الله خامنه‌ای: سعدی یکی از پایه‌های بنای استوار ادب پارسی است
اردن: نتانیاهو تنها کسی است که از تنش‌ها در منطقه سود می‌برد
با این وضعیت استقلال قید قهرمانی را بزند
خضریان: نباید فرصت میدان‌داری به افراد لابی‌باز در مجلس دوازدهم داده شود
شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل: ایرانی‌ها، ما را مسخره‌ می‌کنند
پرسپولیس رکورد لیگ را شکست
چرا اسماعیلی‌فر آن حرکت را انجام داد؟
خانم بازیگر کارگردان شد و جایزه بین‌المللی گرفت
۳دستور ضربتی رئیسی برای کمک به مردم سیستان و بلوچستان
آمریکا و تجاوز به حق وتو !
برای جلوگیری از بستری‌های بی دلیل بیماران چه باید کرد؟
روایتی تکان‌دهنده از اوضاع وخیم اسرای اهل غزه
نظریه‌پرداز برجسته آمریکایی: اسرائیل از حمله ایران شوکه شد
کدام مراکز مجاز به ارائه خدمات زالو درمانی هستند؟
واکنش سفارت ایران در لندن به اتهامات بی دلیل به سپاه
سرکرده فروش کوکائین در فضای مجازی دستگیر شد
ایران مالک یک پهپاد سنگین و قدرتمند است
خط و نشان ترامپ برای حسین وفایی
۹۵۶ هزار نفر در نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۳ ثبت‌نام کردند
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top