تاریخ انتشار: چهارشنبه 1401/11/05 - 20:21
کد خبر: 459200

حسگری برای اندازه‌گیری در لحظه ویتامین‌های موجود در میوه‌ها و سبزیجات

حسگری برای اندازه‌گیری در لحظه ویتامین‌های موجود در میوه‌ها و سبزیجات

دستگاه شاخص این پروژه، یک حسگر زیستی است. این حسگر می‌تواند ویتامین‌های موجود در خیار و سایر میوه‌ها و سبزیجات را در لحظه اندازه گیری کند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از یورونیوز، اندازه‌گیری میزان ویتامین‌های موجود در میوه‌ها و سبزیجات به زودی به لطف یک حسگر زیستی ارزان قیمت که از سوی پژوهشگرانی از آلمان، بلژیک و هلند ساخته شده است، به واقعیت تبدیل خواهد شد.

در هلند پروژه اروپایی «غربالگری مواد غذایی» (EMR) با هدف حمایت از تولیدکنندگان در هنگام تغییرات آب و هوایی در حال اجرا است.

دستگاه شاخص این پروژه، یک حسگر زیستی است. این حسگر می‌تواند ویتامین‌های موجود در خیار و سایر میوه‌ها و سبزیجات را در لحظه اندازه گیری کند.

این اطلاعات برای کشاورزان و تولیدکنندگان مواد غذایی حیاتی است، زیرا آن‌ها را قادر می‌سازد تا متغیرهایی مانند میزان رطوبت گیاهان را برای بهبود کیفیت محصولات خود تنظیم کنند.

جان ون هلدن، مدیر و مالک Yookr می‌گوید که اندازه‌گیری میزان ویتامین‌ها در سبزیجات یا میوه‌ها در حالت معمولی دست‌کم روزها طول می‌کشد زیرا نمونه‌ها باید به آزمایشگاه‌ها فرستاده شوند اما با استفاده از این حسگر میزان ویتامین‌ها در لحظه مشخص می‌شود.

حسگر زیستی ویتامین‌های مواد غذایی را از طریق کدگذاری رنگ تشخیص می‌دهد. پژوهشگران دانشگاه ماستریخت در حال توسعه گیرنده حسگر زیستی هستند که بتواند میزان دقیق ویتامین یک میوه را تعیین کند.

هزینه پروژه «غربالگری مواد غذایی» (EMR) ۱.۹ میلیون یورو برآورد شده که نیمی از آن توسط برنامه «سیاست انسجام» اتحادیه اروپا تامین شده است.

این فناوری جدید همچنین علاوه بر تولیدکنندگان مواد غذایی، به مصرف‌کنندگان این امکان را می‌دهد تا از کیفیت مواد غذایی خود مطلع شوند.

بارت ون گریسون، مدیر پروژه «غربالگری مواد غذایی» می‌گوید: «یکی از چیزهایی که شما می‌خواهید بدانید این است که چه مقدار مواد مغذی در غذای خود دارید؟ شما می‌توانید وارد یک سوپرمارکت شوید و آنها بگویند که مواد غذایی شان سالم است، اما آیا این مواد واقعا سالم هستند؟ بنابراین اگر حسگری داشته باشید که بتواند سریع ارزیابی کند که برای مثال چه مقدار ویتامین C در ماده غذایی‌تان وجود دارد، می‌تواند بسیار مفید باشد.»

پردیس دانشگاهی برایتلندز (گرین پورت ونلو)، مرکزی که در تغذیه سالم و آینده غذا تخصص دارد، توسعه این تکنولوژی را اولویت اصلی خود قرار داده است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
روایت آقاتهرانی از مشی علامه مصباح / از رفاقت تا یقین
 آیت‌الله عابدینی: هیچ سلوکی در رسیدن به خدا مانند سلوک جمعی نیست
آیت الله علم الهدی: عراقچی از رهبرانقلاب هیچ دستوری برای مذاکره نداشت
عوامل هوش مصنوعی خارج از کنترل؛ تحقیقات گسترده اوپن‌ای‌آی آغاز شد
بازار کار آمریکا زیر فشار جنگ و گرانی انرژی
جنگ در صدر دغدغه‌های فضای مجازی / ۸۴ میلیارد بازدید از روایت جنگ، مذاکره و معیشت
از کلاس‌های شلوغ تا خیابان‌های ملتهب / فرانسه در محاصره بحران
روز طلایی ایران در ناگویا؛ ۴۵ مدال و صعود به رده ششم
حمله آمریکا بعد انتخابات کنگره به ایران قطعی است / چرا نباید تا این موعد پالس مذاکره داد؟
علی الاصول گزینشی نیست!
چرا برخورد فیزیکی باید شرط عذرخواهی از مخاطب باشد؟
انتصاب و بازگشت "آزاد ارمکی" به مدیریت گروه رشته جامعه شناسی مصداق ارتجاع است!
فیلم | پرونده «ایرانول» و «ارابه گشت سبز» یک افتضاح تمام‌عیار است!
 مسیر حقوقی مقابله با محاصره هوایی
قیمت سوخت در آمریکا و اروپا می‌تازد
نهادینه و فراگیر شدن نماز، لازمه رسیدن به جامعه اسلامی
نظم دانشگاه، معیشت دانشجو و امنیت ملی؛ قربانی تصمیمات وزیر علوم
سید عمار حکیم در روز حاکمیت عراق: امنیت منطقه، امنیت ما است
تأکید پزشکیان بر تنوع‌بخشی به مسیرهای تأمین کالاهای اساسی
تأکید ایران و یونسکو بر حفاظت از میراث جهانی آسیب‌دیده
جدیدترین ادعای ضدایرانی نخست وزیر انگلیس
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top