تاریخ انتشار: چهارشنبه 1401/11/05 - 20:21
کد خبر: 459200

حسگری برای اندازه‌گیری در لحظه ویتامین‌های موجود در میوه‌ها و سبزیجات

حسگری برای اندازه‌گیری در لحظه ویتامین‌های موجود در میوه‌ها و سبزیجات

دستگاه شاخص این پروژه، یک حسگر زیستی است. این حسگر می‌تواند ویتامین‌های موجود در خیار و سایر میوه‌ها و سبزیجات را در لحظه اندازه گیری کند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از یورونیوز، اندازه‌گیری میزان ویتامین‌های موجود در میوه‌ها و سبزیجات به زودی به لطف یک حسگر زیستی ارزان قیمت که از سوی پژوهشگرانی از آلمان، بلژیک و هلند ساخته شده است، به واقعیت تبدیل خواهد شد.

در هلند پروژه اروپایی «غربالگری مواد غذایی» (EMR) با هدف حمایت از تولیدکنندگان در هنگام تغییرات آب و هوایی در حال اجرا است.

دستگاه شاخص این پروژه، یک حسگر زیستی است. این حسگر می‌تواند ویتامین‌های موجود در خیار و سایر میوه‌ها و سبزیجات را در لحظه اندازه گیری کند.

این اطلاعات برای کشاورزان و تولیدکنندگان مواد غذایی حیاتی است، زیرا آن‌ها را قادر می‌سازد تا متغیرهایی مانند میزان رطوبت گیاهان را برای بهبود کیفیت محصولات خود تنظیم کنند.

جان ون هلدن، مدیر و مالک Yookr می‌گوید که اندازه‌گیری میزان ویتامین‌ها در سبزیجات یا میوه‌ها در حالت معمولی دست‌کم روزها طول می‌کشد زیرا نمونه‌ها باید به آزمایشگاه‌ها فرستاده شوند اما با استفاده از این حسگر میزان ویتامین‌ها در لحظه مشخص می‌شود.

حسگر زیستی ویتامین‌های مواد غذایی را از طریق کدگذاری رنگ تشخیص می‌دهد. پژوهشگران دانشگاه ماستریخت در حال توسعه گیرنده حسگر زیستی هستند که بتواند میزان دقیق ویتامین یک میوه را تعیین کند.

هزینه پروژه «غربالگری مواد غذایی» (EMR) ۱.۹ میلیون یورو برآورد شده که نیمی از آن توسط برنامه «سیاست انسجام» اتحادیه اروپا تامین شده است.

این فناوری جدید همچنین علاوه بر تولیدکنندگان مواد غذایی، به مصرف‌کنندگان این امکان را می‌دهد تا از کیفیت مواد غذایی خود مطلع شوند.

بارت ون گریسون، مدیر پروژه «غربالگری مواد غذایی» می‌گوید: «یکی از چیزهایی که شما می‌خواهید بدانید این است که چه مقدار مواد مغذی در غذای خود دارید؟ شما می‌توانید وارد یک سوپرمارکت شوید و آنها بگویند که مواد غذایی شان سالم است، اما آیا این مواد واقعا سالم هستند؟ بنابراین اگر حسگری داشته باشید که بتواند سریع ارزیابی کند که برای مثال چه مقدار ویتامین C در ماده غذایی‌تان وجود دارد، می‌تواند بسیار مفید باشد.»

پردیس دانشگاهی برایتلندز (گرین پورت ونلو)، مرکزی که در تغذیه سالم و آینده غذا تخصص دارد، توسعه این تکنولوژی را اولویت اصلی خود قرار داده است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
وقتی سوءمدیریت ذوب‌آهن زیر سایه «خانواده ولنگار» پنهان می‌شود +عکس
وقتی سوءمدیریت ذوب‌آهن زیر سایه «خانواده ولنگار» پنهان می‌شود +عکس
هدیه ۲۰۰ میلیون تا یک میلیاردی معاونت علمی به پژوهشگران برتر ۳ دانشگاه
نقشه جامع علمی به‌روز شد؛ موافقان و مخالفان تاثیر قطعی معدل در کنکور
قانون مهریه در ترازو/ حبس‌زدایی یا تضعیف حقوق زنان؟
روبات انسان نما به یک یوتیوبر شلیک کرد!
پیام ضعف نفرستید
هشدار قرمز سازمان هواشناسی برای برخی استان‌ها
بازگشت ۱۴ زن زندانی به کانون گرم خانواده
فیلم| ۳ بار هزینه برای ثبت یک معامله ملکی و هزینه اضافه که روی دست مردم است
کاهش قند خون بروز بیماری‌های قلبی را نصف می‌کند
فرار رو به جلوی صالحی امیری
روایت آیت‌الله علم‌الهدی از جایگاه شیشه‌ای بانوان در استادیوم آزادی
پزشکیان: درآمد اصلاح نرخ سوخت خرج معیشت مردم می‌شود
آتش‌سوزی سینما ایران در لاله‌زار نتیجه رهاشدگی بناهای تاریخی
واکنش باشگاه پرسپولیس به درگیری رفیعی با سرپرست آلومینیوم
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی درگذشت حجت‌الاسلام شاهچراغی
وزیر خارجه مصر: اسرائیل درباره بازگشایی گذرگاه رفح دروغ می‌گوید
عارف: از مردم برای همراهی با طرح اصلاح قیمت بنزین تشکر می‌کنیم
راه‌اندازی کارزارها، گامی مهم برای کمک به حل مسائل است
پیام تسلیت رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در پی رحلت آیت‌الله شاهچراغی
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top