تاریخ انتشار: شنبه 1401/11/08 - 19:10
کد خبر: 459474

تاثیرات سریع آلودگی هوا بر عملکرد مغز

تاثیرات سریع آلودگی هوا بر عملکرد مغز

مطالعات جدید دانشمندان نشان می‌دهد که حتی قرار گرفتن کوتاه مدت در معرض آلودگی هوا تاثیرات سریعی بر مغز دارد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» یک مطالعه جدید توسط محققان دانشگاه بریتیش کلمبیا و دانشگاه ویکتوریا نشان داده است که سطوح معمول آلودگی هوا می‌تواند عملکرد مغز انسان را تنها در عرض چند ساعت مختل کند.

این یافته‌ها که در مجله سلامت محیطی منتشر شده است، نشان می‌دهد که تنها دو ساعت قرار گرفتن در معرض اگزوز دیزل باعث کاهش اتصال عملکردی مغز می‌شود؛ معیاری از چگونگی این مطالعه اولین شواهد را در انسان، از یک آزمایش کنترل‌شده از تغییر مغز ارائه می‌کند.

دکتر کریس کارلستن، نویسنده ارشد این مطالعه، پروفسور و رئیس پزشکی تنفسی و کرسی تحقیقاتی کانادا در بیماری‌های ریوی شغلی و محیطی در UBC در این باره گفت: برای چندین دهه، دانشمندان فکر می‌کردند که مغز ممکن است از اثرات مضر آلودگی هوا محافظت شود. این مطالعه که اولین مطالعه در نوع خود در جهان است، شواهد جدیدی از ارتباط بین آلودگی هوا و شناخت را ارائه می‌کند.

برای این مطالعه، محققان به طور خلاصه ۲۵ فرد بالغ سالم را در معرض اگزوز دیزل و هوای فیلتر شده در زمان‌های مختلف در یک محیط آزمایشگاهی قرار دادند. فعالیت مغز قبل و بعد از هر بار قرار گرفتن در معرض آلودگی، با استفاده از تصویربرداری تشدید مغناطیسی عملکردی (fMRI) اندازه‌گیری شد.

محققان تغییرات شبکه حالت پیش‌فرض مغز (DMN) را تجزیه و تحلیل کردند، مجموعه‌ای از مناطق مغزی به هم پیوسته که نقش مهمی در حافظه و فکر درونی بازی می‌کنند. fMRI نشان داد شرکت‌کنندگان پس از قرار گرفتن در معرض اگزوز دیزل، اتصال عملکردی را در مناطق گسترده‌ای از DMN در مقایسه با هوای فیلتر شده کاهش دادند.

دکتر جودی گاوریلوک، استاد روانشناسی در دانشگاه ویکتوریا و دانشگاه ویکتوریا گفت: ما می‌دانیم که اتصال عملکردی تغییر یافته در DMN با کاهش عملکرد شناختی و علائم افسردگی مرتبط است، بنابراین مشاهده آلودگی ترافیک که همین شبکه‌ها را قطع می‌کند، نگران کننده است.

برای محافظت از خود کاری کنید
قابل ذکر است، تغییرات در مغز موقتی بود و اتصال شرکت کنندگان پس از قرار گرفتن در معرض به حالت عادی بازگشت. دکتر کارلستن حدس می‌زند که اثرات می‌تواند بسته به ساعات در معرض هوای آلوده قرارگرفتن کم یا زیاد باشد.

وی گفت: افراد باید مراقب هوایی که تنفس می‌کنند، باشند و اقدامات لازم را برای به حداقل رساندن قرار گرفتن در معرض آلاینده‌های احتمالی مضر هوا مانند اگزوز خودرو‌ها انجام دهند.

دکتر کارلستن گفت: هنگام ترافیک و قرار گرفتن در یک خیابان شلوغ، مهم است که اطمینان حاصل کنید فیلتر هوای خودروی شما به خوبی کار می‌کند و اگر در خیابانی شلوغ پیاده‌روی و یا دوچرخه‌سواری می‌کنید، به مسیری کمتر شلوغ تغییر مسیر دهید.

در حالی که مطالعه فعلی تنها به تاثیرات شناختی آلودگی ناشی از ترافیک پرداخته است، دکتر کارلستن گفت: سایر محصولات احتراق نیز احتمالا نگران کننده هستند. آلودگی هوا اکنون به عنوان بزرگترین تهدید زیست محیطی برای سلامت انسان شناخته شده است و ما به طور فزاینده‌ای شاهد تاثیرات آن در تمام سیستم‌های اصلی اندام هستیم. من انتظار دارم که ما شاهد تاثیرات مشابهی بر روی مغز از قرار گرفتن در معرض سایر آلاینده‌های هوا مانند دود آتش سوزی جنگل باشیم.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
فیلم | بحران مسکن؛ نتیجه کمبود زمین یا موانع خودساخته دولت؟
فیلم | این زبان بدن شبیه شاکی است یا متهم؟!/ واکنش وزیر میراث فرهنگی به شکایت از خضریان
جلسه بررسی راهکارهای تحقق انسجام ملی و چگونگی عبور از چالش‌ها به ریاست رئیس‌جمهور پزشکیان +عکس
دانشگاه خواجه نصیرالدین دانشجوی کارشناسی ارشد بدون آزمون پذیرش می‌کند
سردار شکارچی: پس از جنگ اخیر حتی لحظه‌ای تولید موشک‌‌ تعطیل نشد
یارانه نقدی این خانواده‌ها قطع می‌شود
بازدید روسای دانشگاه‌های کشور از موزه مجلس شورای اسلامی +عکس
مراسم تجلیل از نخبگان علمى به پیشنهاد مقام معظم رهبرى برگزار شد
سهمیه بنزین به کارت بانکی منتقل می‌شود
حدود نیمی از احکام قانون جوانی جمعیت ناقص یا اصلاً اجرا نشده است
بیانیه وزارت خارجه در محکومیت اقدامات غیرقانونی آمریکا علیه ونزوئلا
تاکید پزشکیان بر تسریع در اجرای قرارداد توسعه میدان نفتی آزادگان
هشدار رؤسای دانشگاه‌های اسرائیل: زنگ خطر مهاجرت مغزها به صدار درآمده است
عرضه ۲۵۲ هزار تن هندوانه تازه برای تنظیم بازار شب یلدا
تجلیل از سردار شهید سلامی؛ نماد علم، ایمان و ایثار در جمع نخبگان
مجلس فرایند تشکیل کمیسیون تلفیق بودجه را آغاز کرد
پزشکیان: امام خمینی(ره) پیام‌آور وحدت و انسجام بود
دختر شهید سلامی: دانشمندان و فرماندهان دو بال پرواز ایران هستند
مسیر پیشرفت کشور از علم و دانشگاه می‌گذرد
ایجاد بیش از ۲۰۰ هکتار زیرساخت علمی و فناورانه در تهران با محوریت نخبگان
پزشکیان: دعوت دولت به مشارکت به معنای فقدان برنامه نیست
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top