تاریخ انتشار: سه شنبه 1402/02/19 - 13:16
کد خبر: 469662

محدودیتی برای جذب نخبگان نداریم/ سهمیه های جذب دو فراخوان امسال

محدودیتی برای جذب نخبگان نداریم/ سهمیه های جذب دو فراخوان امسال

رئیس مرکز جذب وزارت علوم گفت: محدودیتی برای جذب نخبگان نداریم هر تعداد که بنیاد ملی نخبگان تایید کرده و دانشگاه ها نیز موافق باشند، جذب می شوند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از مهر، محمد خلج امیرحسینی درباره روند جذب نخبگان به عنوان هیأت علمی گفت: محدودیت خاصی برای جذب نخبگان به عنوان هیأت علمی نداریم.

وی با اشاره به ظرفیت بالای جذب نخبگان افزود: اگر نخبگان برای جذب به عنوان هیأت علمی به بنیاد ملی نخبگان مراجعه کنند و بنیاد نیز آنها را تأیید کرده و به مرکز جذب وزارت علوم معرفی کند، در صورتی که دانشگاه‌ها موافق باشند فرایند جذب آنها انجام می‌شود.

رئیس مرکز جذب وزارت علوم گفت: درباره سهمیه جذب اعضای هیأت علمی در دو فراخوان جذب اعضای هیأت علمی در سال جاری گفت: اگر سهمیه‌های جذب مانند سال قبل باشد در مجموع دو فراخوان ۲ تا ۲ هزار و ۵۰۰ نفر امسال جذب خواهند شد.

به گزارش مهر، جذب نخبگان در هیئت علمی دانشگاه‌ها، پیشتر به دلیل کمبود ظرفیت و استانداردهای بسیار بالایی که بنیاد ملی نخبگان برای معرفی نخبگان به دانشگاه‌ها لحاظ می‌کرد، بسیار سخت اجرایی می‌شد که بعد از تأکیدات مقام معظم رهبری در دیدار با نخبگان در زمینه تسهیل‌گری در جذب نخبگان در دانشگاه‌ها این روند تا اندازه زیادی تسهیل شد به طوری که با مساعدت وزیر علوم و شورای عالی انقلاب فرهنگی، سهمیه ۲۰ درصدی برای جذب نخبگان در دانشگاه‌ها در نظر گرفته شد.

هیأت عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز پیش از این درباره اقدامات این هیأت در تسهیل جذب نخبگان به عنوان عضو هیأت علمی در دانشگاه‌ها اعلام کرده بود: بعد از دیدار نخبگان با مقام معظم رهبری و تاکیداتی که ایشان داشتند، یک آئین نامه‌ای در هیأت عالی جذب تدوین شد، محور این آئین نامه این بود که یک هیأت اجرایی جذب ویژه نخبگان تدوین شود. این هیأت در بنیاد نخبگان تشکیل شده و آئین نامه آن نیز به دانشگاه‌ها ابلاغ شده است و براساس این آئین نامه نخبه ای که مورد تأیید بنیاد نخبگان باشد، فرایند جذب وی برای عضویت در هیأت علمی باید با سهولت و سرعت انجام شود.

اگر این نخبه در فراخوان جذب شرکت کرد باید سرعت تصمیم گیری درباره پرونده وی بیشتر شود و اگر از طریق هیأت اجرایی جذب معرفی می‌شود حداکثر تا دوماه تکلیف پرونده وی روشن شود. همچنین زمانی که فرد به دانشگاه‌ها مراجعه کرد، دانشگاه‌ها نباید اصرار کنند که در فراخوان جذب شرکت کند و پرونده وی را با سرعت بررسی کنند.

یکی از روش‌های ابتکاری برای استخدام نخبگان در دانشگاه این است که فرد نخبه، ۷ پیشنهاد که حداقل ۳ پیشنهاد آن برای خارج از کلانشهرها باشد، به بنیاد ملی نخبگان ارائه می‌دهد و بنیاد ملی نخبگان نیز فرد را به وزارتین علوم و بهداشت و همچنین دانشگاه آزاد معرفی می‌کند و آن نهادها مکلف هستند فرد را در یکی از ۷ پیشنهاد ارائه‌شده، جانمایی کنند.

پیش از این نخبگان حتی در صورت معرفی از سوی بنیاد ملی نخبگان، در وزارتین علوم و بهداشت نیز مورد ارزیابی قرار می‌گرفتند اما در روش جدید این ارزیابی وجود ندارد و فرد معرفی‌شده می‌تواند خارج از آن بروکراسی به عضویت هیئت علمی دانشگاه‌ها درآید.

مرکز جذب وزارت علوم نیز پس از فرمایشات مقام معظم رهبری درباره موضوع مذکور، آئین نامه‌ای در این باره تدوین کرده و به دانشگاه‌ها ابلاغ کرد.

براساس آئین نامه مذکور سه روش برای پذیرش نخبگان به عنوان هیأت علمی پیش بینی شده است، براساس روش اول، نخبگان به روش عادی در فراخوان جذب هیأت علمی شرکت کرده و با بقیه شرکت کنندگان رقابت کنند و البته حسن آن این است که ردیف استخدامی آنها در صورتی که از بنیاد ملی نخبگان تاییدیه داشته باشند فراهم است و کارت پایان خدمت هم در ابتدا اگر در پروژه‌ای از پروژه‌های بنیاد ملی نخبگان مشغول باشند، نیازی نیست.

در روش دوم، نخبگان اگر از طرف بنیاد ملی نخبگان معرفی و برگزیده باشند، می‌توانند به دانشگاه مورد نظر خود مراجعه کرده و از دانشگاه مورد نظر اعلام نیاز بیاورند، در صورتی که دانشگاه قبول کرده و نامه‌ای مبنی بر احتیاج به فرد مذکور را اعلام کند، نخبه مذکور می‌تواند پذیرش شود.

در روش سوم، نخبگانی که جایابی نشده‌اند، مراجعه می‌کنند اگر شرایط لازم را داشته باشند خارج از فراخوان به لحاظ عمومی و علمی بررسی شده در نهایت محلی را برای وی مشخص می‌کنند. بنابراین وقتی فردی شرایط لازم نخبه را داشته باشد حتماً تلاش می‌شود تا وی جایابی پیدا شود.

براساس این گزارش، با توجه به افزایش ۲ تا ۳ برابری سهمیه ظرفیت جذب نخبگان پیش بینی می‌شود با این روند در سال آینده ۱۰۰ تا ۲۰۰ نخبه با مساعدت وزارت علوم، عضو هیأت علمی دانشگاه‌ها شوند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
همدستی پارکوکار و هکر برای سرقت میلیاردی از خانه آقای وکیل
آدم ربایی ساختگی دختر جوان برای و اخاذی ۴۰ هزار دلاری از پدرش
قاتل دختران نوجوان دوباره محاکمه می‌شود
کودک بازیگوش با ماشین همسایه را زیر گرفت
پوتین یک وزیر مهم را برکنار کرد
علت استعفای معاون پارلمانی رئیسی اعلام شد
ترکیب جدید کابینه کویت
قدردانی رئیس‌جمهور از مجریان انتخابات موفق الکترونیکی
سازمان حمایت علت افزایش قیمت پژو پارس را تعیین تکلیف کند
«حسینی» از معاونت پارلمانی ریاست جمهوری رفت
جریمه ۲ میلیارد تومانی ویسی، ۵۰ میلیون تومان شد!
قضاوت داور بسکتبال ایران در جام باشگاه‌های آسیا
تورنمنت بوکس قزاقستان/ دو بوکسور کشورمان فردا به روی رینگ می‌روند
بیش از ۴۰۰ نشست در نمایشگاه کتاب امسال برگزار می‌شود
شرکت‌های دانش‌بنیان تا سقف ۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات بانکی دریافت می‌کنند
سند ملی «خواندن و ترویج مطالعه مفید» توسط رئیس‌جمهور ابلاغ شد
رئیسی قانون تشکیل سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی را ابلاغ کرد
سازمان ملل: غیرنظامیان در رفح خسته و گرسنه هستند
امیرعبداللهیان: امروز از مرحله گفت‌وگوهای ایرانی - عربی عبور کرده‌ایم
یونیسف: تمام کودکان غزه نیازمند درمان‌های روحی و روانی هستند
تظاهرات ضد آمریکایی، اسرائیلی شهروندان ترکیه در استانبول
برگزاری نمایشگاه تجهیزات پزشکی و هوایی در دانشگاه امیرکبیر
برگزاری مرحله پایانی مسابقات مناظره دانشجویی در خردادماه
دانشگاه صنایع و معادن به دانشگاه خواجه نصیر ملحق شد
اعلام نتایج آزمون‌های سراسری، ارشد و دکتری تا ۱۵ خرداد
تمام مراکز آموزش علمی کاربردی به مراکز کاریابی تخصصی مجهز می‌شوند
دو خبر خوش وزیر علوم برای جامعه دانشگاهی
اعلام جزئیات زمانی توزیع کارت آزمون استخدامی آموزش و پرورش
توزیع کارت آزمون سردفتر اسناد رسمی ازدوشنبه
جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی
خیرین ۳۰۰ میلیارد تومان به دانشگاه تهران کمک کردند
انعقاد تفاهم‌نامه دانشگاه صنعتی شریف با شرکت تاسیسات دریایی ایران
مهلت ثبت نام در آزمون فلوشیپ پزشکی ۱۴۰۳ تمدید شد
بازدید دانشجویان ایرانی از اماکن تاریخی "مکه" +عکس
صعود ۸ پله‌ای دانشگاه شریف در رتبه‌بندی آسیایی تایمز ۲۰۲۴
۲۵۰ واحد دانشگاه پیام نور آماده واگذاری شد
صدور مجوز فعالیت ۱۵۰ موسسه جذب دانشجوی خارجی طی یکسال گذشته
صعود ۸ پله‌ای دانشگاه صنعتی شریف در رتبه‌بندی آسیایی تایمز ۲۰۲۴
سهم آموزش و پرورش از افزایش بودجه ۱۴۰۳
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top