تاریخ انتشار: شنبه 1402/02/30 - 12:07
کد خبر: 470725

رتبه‌بندی و اعتبارسنجی بیش از ۲ هزار دانشگاه خارجی انجام شد

رتبه‌بندی و اعتبارسنجی بیش از ۲ هزار دانشگاه خارجی انجام شد

سرپرست اداره کل امور دانش آموختگان سازمان امور دانشجویان گفت: این اداره کل اعتبار سنجی بیش از ۲ هزار و ۷۸۶ دانشگاه و موسسه آموزش عالی ۱۰۷ کشور خارجی را برای سال ۲۰۲۳ انجام داده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ به نقل از سازمان امور دانشجویان، دکتر حامد ثقفی درباره اهم فعالیت‌های این اداره کل در سال ۱۴۰۱ گفت: اداره کل امور دانش آموختگان به عنوان یکی از ادارات «معاونت بورس و امور دانشجویان خارج» وظایف مربوط به دانش آموختگان خارج، داخل و همچنین مطالعات و اعتبارسنجی دانشگاه‌ها و راهنمایی تحصیلی و امکان اشتغال‌آفرینی دانش آموختگان را بر عهده دارد.

وی ادامه داد: در طول یک سال گذشته، اداره کل امور دانش آموختگان با اتخاذ رویکردهای جدید و اهتمام حداکثری تلاش کرده تا کلان برنامه ها و برنامه های عملیاتی به موازات خدمت رسانی و امور جاری این اداره کل پیشرفت داشته باشد به طوری که در سال گذشته یک هزار و ۲۱۱ پرونده ارزشیابی و متقاضیان گواهی موقت دریافت کرده اند، ۵۷۰ ارزشنامه با کد صحت برای دانش آموختگان خارج از کشور و ۴۵۸ هزار کد صحت برای دانش آموختگان داخل صادر شده است.

ثقفی افزود: بر اساس اقدامات انجام شده برای دانش آموختگان داخل کشور و مقایسه آن با مدت مشابه سال قبل می توان مشاهد نمود که در یک سال اخیر مربوط به عملکرد سالانه این اداره کل میزان رشد اقدامات برای صدور کد صحت پیشرفت بسزایی داشته است. این موضوع بیانگر اهتمام و تلاش اداره کل امور دانش آموختگان در حذف مدارک تحصیلی فیزیکی و توسعه اهداف دولت الکترونیک و هوشمند در این زمینه بوده است. همچنین، بر اساس آمار، میزان صدور کد صحت در دانشگاه‌های اختیاردار در دوره یکساله اخیر نسبت به مدت مشابه آن در یک سال قبل نشان دهنده رشد ۲۷۵ درصدی است.

سرپرست اداره کل امور دانش آموختگان تصریح کرد: لزوم بازنگری در موضوع اعتبارسنجی دانشگاه‌ها و همچنین اهمیت مطالعات داخلی در این زمینه سبب شد تا این اداره کل در اولین گام، اقدام به راه اندازی «اداره مطالعات و اعتبارسنجی دانشگاه ها» کند به طوری که هم اکنون این اداره کل دو برنامه اصلی شامل؛ الف) رتبه بندی دانشگاه های خارج از کشور بر مبنای معیارهای دانشگاه تمدن ساز اسلامی، توازن در مبادلات علمی، نیازهای داخلی در زمینه صنعت و جامعه و اعتبار علمی و تخصصی دانشگاه ها، ب) توسعه و گسترش مطالعات مربوط به نظام های ارزشیابی دانشگاه های خارج از کشور و شناخت دقیق از شاخص های رتبه بندی رایج در سطح بین المللی و ارزیابی کارکرد این معیارها در پیشرفت جوامع را در حال پیگیری و اقدام دارد.

وی با بیان اینکه این اداره کل اعتبار سنجی و تعیین رتبه بیش از ۲ هزارو ۷۸۶ دانشگاه و موسسه آموزش عالی ۱۰۷ کشور خارجی برای سال ۲۰۲۳ انجام داده است؛ اظهار کرد: بر اساس نیازهای داخل و واقعیت‌های موجود در خارج از کشور در زمینه رتبه بندی دانشگاه‌های خارجی و مطابق با چارچوب‌های دانشگاه تمدن ساز، این اداره کل همچنین اقدام به تدوین و پیشبرد طرح پژوهشی نظام رتبه بندی دانشگاه های داخلی و خارجی با تکیه بر معیارهای دانشگاه تمدن ساز کرده است.

ثقفی با بیان اینکه دومین کلان برنامه این اداره کل در راستای هدایت، صیانت، پایش و نگهداشت دانشجویان و دانش آموختگان ایرانی خارج از کشور است تصریح کرد: به دلیل اهمیت توجه به موضوع هدایت تحصیلی دانشجویان و همچنین امکان اشتغال پذیری مناسب دانش آموختگان خارج از کشور، این اداره کل در اولین گام، اقدام به تشکیل «اداره راهنمایی تحصیلی و اشتغال‌آفرینی» گرفت و به راه اندازی آن پرداخت در صورتی که در طول بیش از یک دهه گذشته و پس از تصویب ساختار تشکیلاتی سازمان امور دانشجویان، این اداره راه‌اندازی نشده بود و در گذشته نیز اقدامی برای آن انجام نگرفته بود.

سرپرست اداره کل امور دانش آموختگان اظهار کرد: برنامه عملیاتی دیگر این اداره کل «ساماندهی امور دانش آموختگان با هدف ایجاد ارتباط موثر با جامعه و صنعت است در این جهت نیز نشست‌ها و جلسات متعددی با نمایندگان وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی، وزارت نفت، وزارت صمت، سازمان فنی و حرفه‌ای، وزارت امور خارجه و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران برگزار شده است.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
تاکید عراقچی بر اهتمام ایران برای اجرای تفاهمات بین ایران و بلاروس
امضای ۳ سند همکاری بین ایران و بلاروس
ورزشگاه اختصاصی بانوان در قم احداث شود
عراقچی: با بلاروس برای نقشه راه همکاری برای یک سال آینده توافق کردیم
رد ادعا درباره جزایر ایرانی در بیانیه پایان سفر وزیر خارجه چین به امارات
رونمایی از دستاوردهای پژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ای +عکس
اضطراب امتحان؛ بحران خاموش نظام آموزشی
مفتح: هیچ متفکری مخالف پیوند حوزه و دانشگاه نیست
۶۰ درصد تهرانی‌ها دچار کم‌تحرکی‌اند
دیدار عراقچی با همتای بلاروسی
روایت مدیر تیم آلومینیوم از ماجرای درگیری با سروش رفیعی
دیدار غریب آبادی با سرپرست وزارت خارجه بنگلادش
اسلامی: ۵۶ کشور متقاضی محصولات هسته‌ای ایران هستند
دیدار عراقچی با لوکاشنکو رئیس جمهور بلاروس
وزیر کشور: قیمت ‌کالاهای اساسی را تثبیت می‌کنیم
انتقاد صریح وزیر آموزش‌و‌پرورش؛ کنکور، انحراف راهبردی نظام تربیتی
عارف: دستاوردهای ارزشمندی در انرژی هسته‌ای ‌کسب کرده‌ایم
چگونه دانشگاه‌ها با روش‌های نوین ارتباطی، وفاداری دانشجویان را افزایش می‌دهند؟
تفحص از عملکرد مدیریت دانشگاه فرهنگیان کلید خورد
بزرگداشت جعفر دهقان برگزار می‌شود
سانا ارتباط؛ مرجعی برای تأمین تخصصی تجهیزات شبکه
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top