تاریخ انتشار: سه شنبه 1402/03/02 - 09:23
کد خبر: 471116

آمریکا به سخنان اخیر رهبر انقلاب واکنش نشان داد

آمریکا به سخنان اخیر رهبر انقلاب واکنش نشان داد

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک نشست خبری به سوالاتی درباره توافق ایران و عربستان برای ازسرگیری روابط دوجانبه و بیانات اخیر مقام معظم رهبری ایران درباره اصول دیپلماسی ایران پاسخ داد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛  متیو میلر، سخنگوی جدید وزارت امور خارجه آمریکا در یک نشست خبری که مشروح آن در وبگاه وزارت امور خارجه این کشور منتشر شده است، در پاسخ به این سوال که آیا از توافق ایران و عربستان برای ازسرگیری روابط حمایت می‌کند و آن را راهی برای تنش‌زدایی در منطقه می‌داند، گفت: ما از تعاملات ادامه‌دار دیپلماتیک در منطقه حمایت می‌کنیم.

میلر با تکرار ادعاهای دولت آمریکا درباره نقش ایران در منطقه، گفت: اگر هرگونه تعاملی از این دست موجب کاهش فعالیت‌های مخرب ایران در منطقه شود، ما مسلما از آن حمایت خواهیم کرد.

او همچنین تعیین علیرضا عنایتی به عنوان سفیر جدید ایران در عربستان سعودی ( که در رسانه‌ها منتشر شده) را مورد توجه قرار داد و آن را نشانه اجرایی شدن توافق میان دو کشور تلقی کرد.

ایران و عربستان در اواخر سال گذشته با میانجیگری چین برای ازسرگیری روابط دیپلماتیک توافق کردند که در سال ۲۰۱۶ و در پی اعدام یک روحانی شیعه توسط ریاض قطع شده بود.

تا کنون، وزرای امور خارجه دو طرف در پکن دیدار و درباره آینده روابط دو کشور گفت‌وگو کرده‌اند.

همچنین بر سر بازگشایی سفارت‌خانه‌ها توافق شده و دو کشور از مقامات عالی‌رتبه یک‌دیگر برای سفرهای رسمی به پایتخت‌ها دعوت به عمل آورده‌اند.

کارشناسان معتقدند، این توافق با میانجیگری چین نشان‌دهنده نفوذ رو به افول آمریکا در منطقه بوده و به تنش‌زدایی در منطقه و حل‌وفصل سیاسی برخی مناقشات آن کمک خواهد کرد.

در ادامه این نشست خبری، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در پاسخ به این که چه نظری درباره بیانات اخیر مقام معظم رهبری ایران درباره اصول دیپلماسی در جمع مسئولان وزارت امور خارجه و سفرای ایرانی مبنی بر نفی «دیپلماسی التماسی» دارد، گفت: من بدون این که وارد جزئیات گزارش‌ها درباره این اظهارات شوم، می‌گویم که همچنان این موضوع که ایران هیچ گاه اجازه دست‌یابی به یک سلاح اتمی را نداشته باشد، برای دولت آمریکا در اولویت است.

این در حالی است که مقامات ایران در واکنش به تکرار ادعای غرب مبنی بر وحود اهداف نظامی در برنامه هسته‌ای آن با تاکید بر حق ملت ایران از برخورداری از برنامه‌ صلح‌آمیز هسته‌ای، گفته‌اند که تولید و به‌کارگیری تسلیحات اتمی جایی در برنامه دفاعی ایران ندارد.

با وجود این که دولت آمریکا در ماه‌های اخیر و پس از وقفه ایجاد شده در مذاکرات احیای توافق هسته‌ای(برجام) در وین، با دستاویز قرار دادن ادعای حمایت نظامی ایران از روسیه-ادعایی که مقامات تهران و مسکو آن را بی‌اساس دانسته‌اند-و در پیش گرفتن رویکردی مداخله‌جویانه نسبت به امور داخلی ایران به بهانه حمایت از حقوق بشر از بازگشت به میز مذاکره و نهایی کردن توافق در وین خودداری کرده و گفته است برجام فعلا در دستور کار آن قرار دارد، میلر افزود: ما همیشه باور داشته‌ایم چه دیپلماسی بهترین راه رسیدن به این راهکار است اما  شاهد هیچ پیشرفتی در عملکرد دولت ایران در منطقه نبوده‌ایم.

واکنش میلر به بیانات رهبر معظم انقلاب در پی این مطرح می‌شود که ایشان روز شنبه در بخشی از بیاناتشان در جمع مسئولان وزارت امور خارجه و سفیران در پردازش معنای سه کلیدواژه «عزت، حکمت و مصلحت» در مقوله سیاست خارجی، گفتند: «عزت»، نفی «دیپلماسی التماسی چه در کلام و چه در محتوا» و پرهیز از چشم دوختن به حرف و تصمیم مقامات کشورهای دیگر است.

ایشان تکیه نکردن بر اصول در سیاست خارجی را خلاف عزت و باعث تذبذب دانستند و افزودند: در همه مسائل جهانی در «حرف و اقدام و مواجهه با اقدام دیگران»، عزتمندانه و متکی بر اصول حرکت میکنیم.

دستگاه دیپلماسی ایران علیرغم بهانه‌جویی دولت آمریکا برای حل‌وفصل مسئله احیای توافق هسته‌ای، گفته است، در صورتی که شرکای غربی توافق، اراده سیاسی لازم را برای نهایی کردن توافق در وین نشان دهد، آماده نهایی کردن توافقی «خوب» در وین برای لغو تمامی تحریم‌هاست که در راستای منافع ملی ایران نیز باشد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
استاد ضد اسرائیلی دانشگاه بریستول در آستانه بازگشت به کار
آماده‌باش پلیس راهور در مسیر زائران مشهد مقدس
تهران گرم‌تر می‌شود
پیام تبریک فرمانده کل سپاه امیر سرتیپ حیدری
پیام تبریک نماینده ولی فقیه در سپاه بابت انتصابات اخیر
رییس عقیدتی سیاسی ارتش، انتصاب فرماندهان عالی‌رتبه نیروهای مسلح را تبریک گفت
شرور قمه‌کش تهرانی دستگیر شد
تماس تلفنی وزیر امور خارجه کشورمان با رئیس اتحادیه میهنی کردستان عراق
سردار محبی: آمریکا حتی یک شناور جنگی هم در خلیج فارس ندارد
بقائی: آیا جهان در حال بازگشت به دوران «غرب وحشی» است؟
سردار نقدی: همه تسلیحات نظامی ما امروز بومی هستند
هر اقدام زمینی دشمن در نطفه خفه می‌شود/ آمادگی ایران برای نبردی طولانی
واکاوی راهبردی سیره حسنی؛ از همراهی امام حسین (ع) تا زمان‌بندی الهی شهادت
پیام انتصاب رضایی و فرماندهان
اثر جدید کمال شرف، کاریکاتوریست یمنی
اعتراض خبرنگاران آمریکایی به «طعمه‌شدن» در پی ترس ترامپ از ایران
شب رحلت پیامبر(ص) و شهادت امام حسن(ع) در حرم رضوی +عکس
مصمم به افزایش تجارت با پاکستان به ده میلیارد دلار هستیم
دلیل تلاش عربستان برای منصرف کردن ترامپ از حمله به ایران
سردار نقدی: همه تسلیحات نظامی ما امروز بومی هستند
اسکان زائران بارگاه منور رضوی در دهه آخر صفر +عکس
اتحادیه انجمن‌های علمی دانشجویی علوم ارتباطات و رسانه ایران تشکیل شد
دانش ارتباطات راهبرد اصلی جلوگیری از شکاف‌های اجتماعی
اعلام جزئیات برگزاری و نحوه‌ دریافت کارت‌ شرکت در کنکور و پذیرش دانشجو-معلم
سهمیه مناطق جنگی در آزمون ارشد علوم پزشکی اعلام شد
مهلت ثبت‌نام آزمون‌های خارج از کشور علوم پزشکی تمدید شد
برگزاری آزمون سراسری با حضور ۴۸۷ داوطلب در اردستان
دانشگاه‌های بحران‌زده انگلیس در تیررس سرمایه‌گذاران اروپایی
کدام مقالات علمی بیشترین نقش را در ثبت اختراعات داشته‌اند؟
سرپرست صندوق رفاه دانشجویان تغییر کرد
پیوند میان دانشگاه و محیط‌زیست از مسیر انجمن‌های علمی تقویت می‌شود
اعلام زمان ثبت‌نام فراخوان جذب اعضای هیئت‌علمی پیمانی وزارت بهداشت
شکست سنگین دانشگاه کمبریج مقابل استاد افشاگر
انتشار فراخوان پیش‌ثبت‌نام طرح ملی «کیمیا»؛ شبکه ملی توانمندسازی فعالان فرهنگی و هنری دانشگاه‌ها
منتظری: مناظره دانشجویی قدرت تحلیل در جنگ شناختی را تقویت می‌کند
تسهیلات دانشجویان علوم پزشکی ۱۵ درصد افزایش یافت
مهلت ثبت‌نام آزمون‌های خارج از کشور علوم پزشکی تمدید شد
مناظره دانشجویی؛ بستری برای رشد و پختگی دانشجویان
سهمیه مناطق جنگی در آزمون ارشد علوم پزشکی اعلام شد
مجوز ۵ رشته تحصیلی جدید در دانشگاه ایلام صادر شد
محرومیت ۱۰ ساله ۳ داوطلب متخلف آزمون دستیاری ۱۴۰۵
۸۰ روز تا کنکور ارشد وزارت بهداشت؛ یا قبول می‌شی یا نه!
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top