تاریخ انتشار: چهارشنبه 1402/05/25 - 09:02
کد خبر: 479227

جیغ آمریکایی‌ها بلند شد ماله‌کش‌ها به صف شدند!

جیغ آمریکایی‌ها بلند شد ماله‌کش‌ها به صف شدند!

تلاش برای کم‌اهمیت نمایاندن توافق اخیر در حالی است که برخی محافل و شخصیت‌های آمریکایی از این توافق با تعابیری مثل «بزرگ‌ترین باج به ایران»، «تعظیم بایدن در برابر ایران» یاد می‌کنند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دهم هنگام تصویب برجام، خسارت ناشی از بی‌تدبیری دولت سابق را پای دولت فعلی نوشت که توانسته ۶ میلیارد دلار دیگر از اموال ایران را آزاد کند.

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه در گفت‌وگو با روزنامه آرمان و درباره توافق اخیر اظهار داشت: اصل قضیه این است که بالاخره این مسیر عمان که بعد از چند سال به مسیر ماموریت‌های بی‌فایده و بی‌نتیجه تبدیل شده بود به یک نتیجه‌ای رسید و اصل قضیه قابل دفاع است. چون من اعتقاد دارم که هرجا تنش‌زدایی صورت گرفت باید از آن استقبال کرد. منتها چند ملاحظه بعد از آن وجود دارد که باید آنها را در نظر گرفت. نخست اینکه امیدوارم این توافق منجر به تقویت واقع‌گرایی در سیاست خارجی ایران شود. چون همین حالا سؤالاتی در مورد این موضوع وجود دارد. به‌عنوان مثال تاکنون بحث از بیش از ۷ میلیارد دلار بدهی کره جنوبی به ایران مطرح می‌شد ولی اکنون از ۶ میلیارد دلار سخن به میان می‌آید و به‌راحتی این گزارش داده می‌شود که چون در طول این دوران حدود ۵.۱۴ درصد ارزش پول کره جنوبی در مقابل دلار آمریکا کاهش پیدا کرده پس ضرر این کاهش را ایران باید متقبل شود که این خود جای بحث دارد.

وی افزود: این توافق هم می‌تواند یک نوع خوش‌بینی را به‌دنبال داشته باشد و هم نوعی نگرانی را که ناشی از اخباری است که منتشر می‌شود. خوش‌بینی از این نظر که اگر ایران و آمریکا یک مسیری را یافته باشند که بتوانند تنش‌های خود را از جمله در زمینه هسته‌ای و برجامی که قابل احیا نیست کاهش دهند، اما حداقل یک توافق معقولی شکل دهند باید از این توافق استقبال کرد. اما اگر نه این بخش اخباری که مطرح می‌شود مبنی بر اینکه ایران در ازای این توافق پذیرفته تغییراتی را در سوخت ۶۰ درصد هم از لحاظ غنای سوخت و هم از لحاظ سقف سوخت بپذیرد قابل دفاع نیست، چراکه از ابتدا این مسیر تحت عنوان مبادله زندانیان و پایان دادن به انسداد پول ایران بود.

به هر جهت کلیت موضوع قابل دفاع است، اما امیدوارم منجر به نوعی واقع‌گرایی در سیاست خارجی شود و کشور بداند که در چه زمانی قلاب دیپلماسی را از این آب گل‌آلود عرصه قدرت در دنیا بکشد که بتواند ماهی منافع ملی را آن‌طور که شایسته منافع ملی کشور است، صید کند.

وی در پاسخ این سؤال که «بسیاری مطرح می‌کنند اگر در سال‌های گذشته در اواخر دولت آقای روحانی شرایط به سمت و سویی می‌رفت که اتبادل زندانیان و آزادسازی پول‌ها صورت می‌گرفت، شاید بهره گسترده‌تری می‌بردیم تا اینکه امروز و در چنین شرایطی؛ نظر شما چیست؟» گفت: متاسفانه در برخی از موارد و در برخی مقتضیات زمانی، منافع هسته‌ای ایران درگیر بازی‌های جناحی شد. یعنی واقعا نمی‌شود انکار کرد که مسائل جناحی به منافع ایران آسیب زد. اگر موضع فراجناحی بود می‌توانستیم در سال اول دولت بایدن و سال آخر دولت آقای روحانی یک توافق خوب را ببندیم، اما این کار صورت نگرفت. حتی یک فرصت دیگر در سال اول دولت آقای رئیسی از دست. من معتقدم این فرصت‌ها از دست رفت. اما امیدوارم همین توافق نیز که حداقل ضرر ملموس آن یک میلیارد دلار در شرایط کنونی است باعث واقع‌گرایی در دیپلماسی ما شود.

پنهان شدن پشت نام واقع‌گرایی از سوی امثال این نماینده سابق، در حالی است که کلاهبرداری آمریکا در برجام، به روشنی از خیال‌پردازی و واقعیت‌گریزی بانیان و حامیان ایرانی آن حکایت می‌کند. تایید شتابزده و اجرای شتابزده‌تر توافقی که ۹۵ درصد برنامه هسته‌ای ایران را واگذار یا اوراق کرد و فهرستی از وعده‌های مبهم و نامعتبر درباره برداشتن تحریم‌ها تحویل ایران داد، چه نسبتی می‌تواند با واقع‌گرایی داشته باشد؟

اگر کوتاهی اولیه در عدم اخذ تضمین معتبر برای لغو تحریم‌ها و عدم اجرای متوازن (همزمان) تعهدات برجامی را فقط یک خطا بدانیم، این اصرار بعدی برای بازگرداندن آمریکا به برجام و دادن دسترسی به مکانیسم ماشه بدون رفع حتی یکی از مطالبات و نگرانی‌های ایران را باید چه بنامیم؟ امثال این نماینده سابق مجلس باید روشن و مستند توضیح بدهند کدام مطالبه ایران در زمینه ارائه تضمین معتبر و لغو موثر تحریم‌ها از سوی آمریکا پذیرفته شده بود که دائما دروغ امکان توافق در دو سه سال قبل را تکرار می‌کنند؟

در موضوع از بین رفتن یک میلیارد دلار از دارایی مسدودشده در کره جنوبی همچنان که توضیح داده شده، این خسارت به سیاست‌گذاری غلط دولت برجام برمی‌گردد. در موضوع ادعایی کاهش سطح غنی‌سازی به‌خاطر توافق اخیر، این نماینده غربگرا به فضاسازی دروغ روزنامه آمریکایی استناد کرده و حال آنکه آن ادعا تکذیب شده و حتی جان کربی سخنگوی آمریکایی گفته که این ادعا را تایید نمی‌کند.

تلاش برای کم‌اهمیت نمایاندن توافق اخیر (آزادی ۶ میلیارد دلار از اموال ایران بدون برجام) در حالی است که برخی محافل و شخصیت‌های آمریکایی از این توافق با تعابیری مثل «بزرگ‌ترین باج به ایران»، «تعظیم بایدن در برابر ایران»، «رقص دولت آمریکا به ساز ایران» یاد می‌کنند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
خواسته بخش زیادی از مردم، انتقام خون رهبر شهید است
رهبری بر اساس تعهد رئیس‌جمهور اجازه تفاهم را صادر کردند / امروز دستاورد عملی این تفاهم برای ملت چیست؟
سراب‌نامه اسلام‌آباد به هیچ آبی نمی‌رساند
نهاد متولی امنیت، تماشاچی و منفعل است
مدیریت جدید تنگه هرمز» سرمایه ملی ایران است
حضور حداد عادل در کنار مزار رهبر شهید و خانواده ایشان
تلفیق شعارهای سیاسی با باورهای مذهبی در مراسم تشییع قائد شهید امت
خشم آمریکا از مراسم تشییع در عراق
تداوم حملات رژیم صهیونیستی به مناطق مختلف جنوب لبنان
دبیرکل فدراسیون فوتبال برکنار شد
حضور در برنامه ماهواره‌ای جنجالی کار دست فیروز کریمی داد!
پل ریلی آق‌قلا ۲۴ ساعت پس از حمله دشمن به مدار خدمت بازگشت
فرایند ثبت نام حج تمتع ۱۴۰۶ اعلام شد
پرداخت حقوق به خانواده شهدای جنگ رمضان ابلاغ شد
بدرقه‌ میلیونی قائد شهید امت، لرزه بر اندام قاتلان مردم ایران انداخت
آزادی بیان به سبک آمریکایی
ادعای ورود ۱۰ فروند هواپیمای عربستان به ناوگان هوایی کشور کذب است
انتقام خواست ملّت ما است و به‌طور حتمی باید صورت بگیرد
لیست مازاد پرسپولیس مشخص شد
اروپا احتمالا با پرداخت عوارض در تنگه هرمز موافقت می کند
ملت عراق ثابت کرد راه امام خامنه‌ای را دنبال می کند
اعضای شورای مرکزی سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی منصوب شدند
کسب مقام نخست تیم ملی المپیاد ریاضی ظرفیت بالای جامعه علمی ایران را به نمایش گذاشت
برنامه سرویس‌های دانشجویی دانشگاه شهیدبهشتی در ایام فرجه امتحانات
ضرورت ساماندهی جذب دانشجویان بین‌الملل و توسعه آموزش‌های آزاد
یک استاد دانشگاه: خودباوری علمی شرط تبدیل دانشگاه به پیشران پیشرفت کشور است
دانشگاه شیکاگو علیه هوش مصنوعی
پارک‌های فناوری سنتی به پارک‌های سرمایه‌سازی تغییر ماموریت می‌دهند/ایجاد حساب سرمایه‌ساز
تفویض بخشی از خدمات صندوق نوآوری به پارک‌های علم و فناوری
شبکه‌سازی انجمن‌های علمی دانشجویی، کلید حل مسائل کشور است
ضرورت ساماندهی جذب دانشجویان بین‌الملل در دانشگاه امیرکبیر
تسهیل اسکان دانشجویان کارشناسی و تمدید مهلت ثبت‌نام خوابگاه تابستان
آغاز انتخاب واحد ترم تابستان دانشگاه پیام نور از ۲۲ تیر
شرایط پذیرش دانشجوی بین‌المللی غیربورسیه در دانشگاه علامه اعلام شد
پیام تبریک معاون علمی برای قهرمانی تیم ملی المپیاد ریاضی ایران در چین
آزمون ارتقاء دستیاران تخصصی دندانپزشکی ۱۹ شهریور برگزار می شود
دعوت‌شدگان مصاحبه دکتری استادمحور دانشگاه تربیت مدرس مشخص شدند
دانشجویان دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی برای زائرین رهبر شهید سنگ تمام گذاشتند / اسکان و اطعام بیش از هزار زائر از هفت استان کشور
برپایی موکب «فدا» توسط فعالان اقتصاد دیجیتال در تشییع رهبر شهید
تعیین زمان امتحانات نهایی و کنکور در اختیار مراجع اجرایی است
اتصال هدفمند نخبگان به نیازهای ملی و صنعتی؛ رویکرد جدید بنیاد ملی نخبگان
برگزاری امتحانات پایان ترم دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد از ۲۰ تیر به‌صورت «حضوری»
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top