تاریخ انتشار: یکشنبه 1402/06/05 - 21:31
کد خبر: 480337

خلع سلاح گروههای تجزیه‌طلب کُرد و انتقال آنان به غرب عراق

خلع سلاح گروههای تجزیه‌طلب کُرد و انتقال آنان به غرب عراق

این ادعا در حالی از سوی این رسانه مطرح شده که هنوز به صورت رسمی، ایران، عراق یا کردستان، خبری درباره این توافق منتشر نکرده‌اند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»به نقل ازفارس، منابع سیاسی و دیپلماتیک عراقی امروز یکشنبه خبر دادند که گروههای تروریستی و تجزیه‌طلب کُرد که در این کشور حضور دارند، طی روزهای آینده به مناطق غرب عراق منتقل خواهند شد.

این منابع به وبسایت «المطلع» گفتند که جمهوری اسلامی ایران، دولت عراق و مسئولان منطقه کُردستان بر سر این موضوع به توافق رسیده‌اند؛ لذا همه سلاحها و تجهیزات نظامی از گروههای کُرد گرفته خواهد شد و به همراه خانواده‌هایشان به مناط غرب عراق انتقال خواهند یافت.

به گفته این منابع، این توافق تا شش ماه دیگر اجرایی خواهد شد. ۲۸ شهریور ماه، به عنوان تاریخ نهایی بستن پرونده گروههای کُرد و خروج از مناطق مرزی ایران و عراق به سمت اردوگاهها تعین شده است.

این ادعا در حالی از سوی این رسانه مطرح شده که هنوز به صورت رسمی، ایران، عراق یا کردستان، خبری درباره این توافق منتشر نکرده‌اند. «غیاث السورچی» عضو ارشد حزب اتحاد میهنی کردستان عراق هم چندی پیش مدعی شد که گروهک‌های تروریستی و تجزیه طلب کُرد در نزدیکی مرز ایران، حملات خود را متوقف کرده‌اند.

السورچی گفت که چندین سال است میان اقلیم کردستان و گروهک‌های تروریستی کرد مذاکرات در جریان است و اخیرا این مذاکرات منجر به توافق برای توقف فعالیت‌های نظامی از سوی این گروهک‌ها و برقراری آرامش در مرز شده است.

غیاث السورچی همچنین مدعی شد که به دلیل توقف حملات تروریست‌های کُرد، طرف ایرانی نیز از دو ماه پیش تاکنون حمله‌ای به مواضع این گروهک‌ها در خاک عراق نکرده است.

پیش از این نیز در تاریخ چهارم دی ماه، «ترکی جدعان» عضو ارشد ائتلاف «دوله القانون» در عراق، گفته بود: «دولت بغداد با نگرانی تشدید مشکلاتی که این احزاب و جریان‌های مسلح مستقر در منطقه کردستان باعث آن هستند، زیر نظر دارد؛ گروه‌هایی که خاک عراق را به میدان جنگ مسلحانه با برخی از کشورهای همسایه مبدل کرده‌اند.»

ترکی جدعان در ادامه با بیان اینکه «این احزاب و جریان‌ها عملا فرایندهای امنیتی عراق را تحت الشعاع قرار می‌دهند،» خبر داد: «بغداد پیامی محرمانه و غیرعلنی برای برخی از این احزاب فرستاده مبنی بر اینکه در قبال آنچه رخ می‌دهد ساکت نخواهد ماند و حق حفظ حاکمیت [خود را] خواهد داشت.»

به گفته جدعان، در پیامی که دولت عراق برای این گروه‌ها ارسال کرده است، از این گروهک‌ها خواسته شده مقرهای خود را تخلیه و فعالیت‌های خود را به خارج از مرزهای عراق منتقل کنند.

پس از هشدار و حمله سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به مواضع گروهک‌های کُرد تجزیه‌طلب در منطقه کردستان عراق، شورای امنیت ملی عراق تدابیری را جهت امن‌سازی مرزها با ایران و ترکیه و جلوگیری از استقرار گروهک‌های کُرد در این مناطق اتخاذ کرد است.

شورای امنیت ملی عراق در جلسه‌ای که آذرماه گذشته منظور بررسی این مسئله تشکیل داد، اعلام کرد که نیروهای مرزبانی خود را به مرز ایران و ترکیه اعزام می‌کند و این نیروها در کنار پیشمرگه مناطق مرزی را رصد خواهند کرد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
بدهی آمریکا تا سال ۲۰۲۸ از ۱۲۰ درصد تولید ناخالص داخلی عبور می‌کند
بازگشت زائران در دو روز اوج/ آماده‌باش ۱۳۰۰ اتوبوس
امام‌جمعه موقت جاسک: معطلی مردم در صف‌های بنزین مصداق حق‌الناس است
امام جمعه ایرانشهر: هزینه تسلیم بیشتر از مقاومت است
بی‌نیاز: با ایستادگی و مقاومت برابر دشمن، وعده نصرت الهی محقق خواهد شد
در اقدامی کم سابقه طی ۱۶ سال گذشته ۳ مجرم در آمریکا اعدام شدند
تقوی: جواب همه جنایتکاران را از سنگر علم باید بدهیم / ما از تنگه هرمز به هیچ وجه نمی‌گذریم
وارد آمدن خسارت‌ شدید به پهپادهای آمریکا در جنگ با ایران
رایزنی ولیعهد عربستان و فرمانده سنتکام درباره تحولات منطقه
نگرانی صهیونیست‌ها از بازسازی سریع توان موشکی ایران
حملات موشکی و پهپادی به مواضع مزدوران عربستان در غرب یمن
رسانه‌های صهیونیستی: جنگ ایران شکستی راهبردی برای آمریکا و اسرائیل بود
مردم، آزمایشگاه تصمیمات اقتصادی دولت نیستند
عربستان ائتلاف دفاعی دریایی جدید تشکیل داد
نشریه امریکایی از بن‌بست در برنامه فروش جنگنده‌های F-۳۵ به ترکیه خبرداد
آمریکا: ارتش اوکراین با کمبود شدید نیروی انسانی مواجه است
مسئول سابق موساد: شکست دادن نظامی ایران غیر ممکن است
تداوم حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
مصرف بنزین ایران فاصله معناداری با الگوی بهینه دارد
واکنش کمال شرف، کاریکاتوریست یمنی به تقدیر خاخام اسرائیلی از تغییر کتب درسی عربستان
فیلم | پاسخ دقیق علی خضریان به پرسشی درباره چگونگی کنشگری دانشگاه در خصوص مسئله "مقاومت"
آغاز نام‌نویسی بیست‌ودومین فراخوان جذب هیئت علمی پزشکی از فردا
اعلام زمان ثبت‌نام فراخوان جذب اعضای هیئت‌علمی پیمانی وزارت بهداشت
ابتکار دانشگاه میشیگان برای کاهش استرس دانشجویان
شرایط پذیرش دانشجوی بدون آزمون در دوره‌های ارشد و دکتری اعلام شد
ممنوعیت تحصیل همزمان و شرکت پذیرفته‌شدگان دوره‌های رایگان در آزمون ارشد علوم پزشکی
اتحادیه انجمن‌های علمی دانشجویی علوم ارتباطات و رسانه ایران تشکیل شد
دانش ارتباطات راهبرد اصلی جلوگیری از شکاف‌های اجتماعی
اعلام جزئیات برگزاری و نحوه‌ دریافت کارت‌ شرکت در کنکور و پذیرش دانشجو-معلم
سهمیه مناطق جنگی در آزمون ارشد علوم پزشکی اعلام شد
مهلت ثبت‌نام آزمون‌های خارج از کشور علوم پزشکی تمدید شد
برگزاری آزمون سراسری با حضور ۴۸۷ داوطلب در اردستان
دانشگاه‌های بحران‌زده انگلیس در تیررس سرمایه‌گذاران اروپایی
کدام مقالات علمی بیشترین نقش را در ثبت اختراعات داشته‌اند؟
سرپرست صندوق رفاه دانشجویان تغییر کرد
پیوند میان دانشگاه و محیط‌زیست از مسیر انجمن‌های علمی تقویت می‌شود
اعلام زمان ثبت‌نام فراخوان جذب اعضای هیئت‌علمی پیمانی وزارت بهداشت
شکست سنگین دانشگاه کمبریج مقابل استاد افشاگر
انتشار فراخوان پیش‌ثبت‌نام طرح ملی «کیمیا»؛ شبکه ملی توانمندسازی فعالان فرهنگی و هنری دانشگاه‌ها
منتظری: مناظره دانشجویی قدرت تحلیل در جنگ شناختی را تقویت می‌کند
تسهیلات دانشجویان علوم پزشکی ۱۵ درصد افزایش یافت
مهلت ثبت‌نام آزمون‌های خارج از کشور علوم پزشکی تمدید شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top