تاریخ انتشار: سه شنبه 1402/06/28 - 08:57
کد خبر: 482120

بدهی ملی آمریکا به بیش از ۳۳ تریلیون دلار رسید

بدهی ملی آمریکا به بیش از ۳۳ تریلیون دلار رسید

میزان بدهی ملی ایالات متحده برای اولین بار از ۳۳ تریلیون دلار عبور کرد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ بر اساس اطلاعات منتشر شده توسط وزارت خزانه داری آمریکا، بدهی ملی ایالات متحده برای اولین بار از ۳۳ تریلیون دلار بیشتر شد.

این رقم برای بدهی عمومی آمریکا یک رکوردشکنی به شمار می‌رود. پیشتر در ۱۶ ژوئن یعنی حدود دو ماه پیش این میزان بدهی به صورت بی سابقه‌ای از ۳۲ تریلیون دلار بیشتر شده بود و اکنون بدهی‌ها به ۳۳ تریلیون دلار رسیده و از آن هم بیشتر شده است.

پیشتر سقف بدهی دولت آمریکا ۳۱.۴ تریلیون دلار تعیین شده بود، اما در ماه ژانویه امسال یعنی حدود ۹ ماه پیش دولت آمریکا از این سقف بدهی عبور کرد. در همان ۹ ماه پیش در ۳ ژوئن و پس از عبور دولت آمریکا از میزان سقف بدهی ملی، دولت «جو بایدن»، رئیس جمهور ایالات متحده، لایحه‌ای را که پیشتر توسط کنگره تصویب شده بود، برای افزایش سقف بدهی ملی امضا کرد. این اقدام که به گفته رئیس جمهور آمریکا به این کشور اجازه می‌داد تا از بحران اقتصادی و فروپاشی اجتناب کند، در اول ژوئن توسط سنا تصویب شد.

اکنون با افزایش میزان بدهی دولت آمریکا، احتمالاً باردیگر دولت بایدن در آینده نزدیک با چالش افزایش سقف بدهی ملی روبرو خواهد بود.

دولت آمریکا در جریان همه‌گیری کووید -۱۹ و با هدف تعدیل اقتصاد آسیب‌دیده این کشور، اقدام به استقراض بی‌رویه کرد. از آغاز سال ۲۰۲۰، بدهی چشمگیر آمریکا حدود ۸ میلیارد دلار افزایش یافته و ظرف تنها هشت ماه، افزایش یک تریلیون دلاری را تجربه کرده است.

استقراض دولت فدرال که در زمان دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا آغاز شد و تا اوایل دولت جو بایدن، رئیس جمهور کنونی این کشور ادامه یافت، در برهه‌ای رخ داد که نرخ بهره پایین بود. و حال در دورانی که تورم در بالاترین سطح خود قرار داشته و فدرال رِزرو، با هدف مقابله با افزایش قیمت‌ها، نرخ بهره را به شدت افزایش داده، هزینه‌های استقراض بیش از پیش بالا رفته است.

کمیته بودجه مسئولانه آمریکا برآورد کرده است که سیاست‌های جو بایدن، می‌تواند در فاصله سل‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۳۱، کسری بودجه را ۴.۸ تریلیون دلار افزایش دهد.

سطوح استقراض آمریکا طی دهه‌های اخیر به شدت افزایش پیدا کرده است. زمانی که باراک اوباما، در ۲۰ ژانویه ۲۰۰۹ بر کرسی ریاست جمهوری آمریکا نشست، بدهی دولتی ۱۰.۶ تریلیون دلار بود؛ این رقم در زمان ترامپ، ۱۹.۹ تریلیون دلار بود و زمانی که بایدن در ۲۰ ژانویه ۲۰۲۱ جانشین ترامپ شد، به ۲۷.۸ تریلیون دلار رسید.

برخی کارشناسان بر این باورند که به دلیل افزایش هزینه‌های الزام‌آور دولت و اهداف هزینه‌ای که کنگره برای سال جاری ترسیم کرده است، سقف سالانه افزایش بدهی، چند تریلیون دلار خواهد بود. قانون کاهش تورم، بخشی از لایحه بهداشت و محیط زیست و همچنین حمایت از اوکراین در نبرد با روسیه، در میان عمده مسائل مرتبط با افزایش بدهی ملی آمریکا است.

پیش از این، «ژو مین»، به عنوان یکی از مدیران ارشد سابق صندوق بین‌المللی پول هشدار داده بود که خطر سقوط دلار از جایگاه ارز غالب جهانی به علت بدهی بالای دولت آمریکا وجود دارد. ژو در مصاحبه با سوز چاینا مورنینگ پست گفت: نگرانی کنونی این نیست که آیا ارزش دلار در کل ۳۰ درصد کاهش خواهد یافت یا خیر، بلکه نگرانی ما این است که سقوط ارزش دلار در یک رخداد ناگهانی اتفاق بیافتد که باعث سقوط بازارهای مالی جهان شود.

منبع: مهر

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
سه بار آزمایش، سه بار شکست؛ هنوز هم مذاکره؟
حفظ همگرایی و حضور میدانی مردم مبعوث شده، هدف اصلی وحدت مورد اشاره امام جامعه 
سخنگوی دولت وارد هرمزگان شد
سردار قاآنی: مسیر پر افتخار مقاومت را ادامه خواهیم داد
مدافع ملی‌پوش از پرسپولیس جدا شد
فیلم| انهدام و جمع‌آوری لاشه پهپاد MQ۹ ارتش تروریست امریکا در عسلویه
کولیوند: بازگشایی بیمارستان ایرانیان دبی باید پیگیری شود
مرادی: «یک ساعت همراهی ملی» مرهمی بر گرمای جنوب و پاسخی به دشمن است
وزیر نیرو: خسارات حملات دشمن را فورا جبران می‌کنیم
وزیر نیرو: آمریکا ۴ خط انتقال ۴۰۰ ‌کیلوولت برق را هدف قرار داد
ورود پژوهشگاه ارتباطات به همکاری های فناورانه «بریکس»
المیادین: وزیر کشور ایران عازم پاکستان است
خسروپناه: صعود تیم ملی به جام جهانی یک صعود پهلوانانه بود
وزیر راه از خطوط ریلی آسیب دیده هرمزگان بازدید کرد
حسنخانی: بازیکنان ایران در جام جهانی عملکرد درخشانی داشتند
مدیر کل راهداری هرمزگان: تمامی جاده‌های هرمزگان باز است
دومین پیروزی برای تیم واترپلو جوانان ایران با غلبه بر هنگ‌کنگ
عملیات انهدام بمب‌های عمل نکرده جنگ رمضان در ارتفاعات تهران
انتقاد آمریکایی‌ها از اقدام فیفا برای فروش چمن ورزشگاه فینال جام جهانی
مشخصات دوربین آیفون ۱۸ پرومکس فاش شد
عراقچی: دشمن اشتباه محاسباتی داشت و تصور مقاومت ایران را نمی‌کرد
دستاورد محققان امیرکبیر برای کاهش مصرف انرژی در شبکه‌های ۵G
کارت آزمون دستیاری منتشر شد/فرایند پذیرش داوطلبان
آغاز ثبت‌نام کاروان بزرگ دانشجویی پیاده‌روی اربعین حسینی
تغییر در فرایند پذیرش دانشجو معلمان ۱۴۰۵
پردیس‌های خوابگاهی؛ راهکاری برای ارتقای کیفیت زندگی دانشجویان
مدیرکل دفتر ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت‌های دانش‌بنیان:
ماندگاری ۸۲ درصدی نخبگان در کشور؛ ۴۲۰ دانش آموخته برتر جذب شدند
دستور وزیر علوم برای بررسی جابجایی یکی از کارکنان دانشگاه علامه
مقاومت برخی مدیران دانشگاه ها در بازگشت به آموزش حضوری
آیین بزرگداشت رهبر شهید انقلاب فردا برگزار می‌شود
جزئیات و نحوه استفاده از مرخصی تابستانی دانشگاهیان اعلام شد
جلسه شورای فرهنگی دانشگاه آزاد با ترکیب جدید اعضای حقیقی برگزار شد
نتایج نهایی آزمون دکتری سال ۱۴۰۵ در دهه اول مرداد اعلام می شود
از اجرای طرح نوین تغذیه تا بازسازی روانی-اجتماعی دانشگاه‌ها در دوران پساجنگ
بازدید رهبر شهید از پژوهشگاه رویان نماد قدردانی از جامعه علمی کشور بود
ضربه تازه دولت ترامپ به دانشجویان بین‌المللی
آغاز یازدهمین دوره طرح ملی گفتمان نخبگان علوم انسانی
برگزاری کنکور ارشد ۱۴۰۵ برای توان‌خواهان و زندانیان
آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۵ در سلامت و آرامش برگزار شد
پرونده آزمون ارشد ۱۴۰۵ بسته شد
داوطلبان آزمون دستیاری فریب فروشندگان سؤال را نخورند
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top