تاریخ انتشار: سه شنبه 1402/07/04 - 09:27
کد خبر: 482859

کدام احزاب نمی‌توانند برای انتخابات مجلس لیست بدهند؟

کدام احزاب نمی‌توانند برای انتخابات مجلس لیست بدهند؟

با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی، انتظار می‌رود فعالیت احزاب هم به مرور جدی‌تر شود اما برخی احزاب نمی‌توانند برای این انتخابات لیست بدهند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی، انتظار می‌رود فعالیت احزاب هم به مرور جدی‌تر شود اما برخی احزاب نمی‌توانند برای این انتخابات لیست بدهند.

دوازدهمین انتخابات مجلس شورای اسلامی در اسفند سال جاری برگزار می‌شود. تاکنون مرحله ثبت‌نام اولیه از داوطلبان انتخابات برگزار شده و اکنون داوطلبان این انتخابات که مدارک آنها تایید نشده است، فرصت ثبت اعتراض دارند.

در فاصله حدود شش ماه مانده به انتخابات کشور هنوز فعالیت حزبی و تشکیلاتی رونق چندانی نگرفته است و احزاب در حال ارزیابی از شرایط سیاسی کشور هستند. البته کمیسیون ماده ۱۰ احزاب به احزاب توصیه کرده است که هرچه زودتر کنگره و مجامع عمومی خود را برگزار و اعضای خود را به این کمیسیون معرفی کنند. این کمیسیون به احزاب تا پایان شهریور فرصت داده بود تا کنگره و مجمع عمومی خود را برگزار کنند.

در اطلاعیه کمیسیون ماده ۱۰ احزاب که در روز هفتم مرداد منتشر شد، آمده است که «به اطلاع احزاب و گروه‌های سیاسی که در موعد قانونی طبق اساسنامه مصوب خود، مجامع عمومی و انتخابات شورای مرکزی و بازرسین و دبیرکل را برگزار نکرده‌اند در مهلت تعیین شده در جلسه شورای مرکزی احزاب با معاون محترم سیاسی منتهی به خرداد ماه سال‌جاری هم اقدامی انجام نداده‌اند، می‌رساند که... حداکثر تا پایان شهریور ماه سال‌جاری فرصت دارند نسبت به برگزاری مجمع عمومی با هماهنگی دبیرخانه کمیسیون اقدام کنند.»

عبدالله مرادی دبیر کمسیون ماده ۱۰ احزاب در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به پایان مهلت احزاب، اظهار کرد:« طبق اساسنامه خود احزاب، آنها موظف هستند که به صورت مستمر کنگره و مجامع عمومی خود را برگزار کنند و ارکان و اعضای تشکیلات خود را به ما معرفی کنند. در این زمینه هم ما مهلت قانونی برای احزاب تعیین کردیم اما برخی از این احزاب کاهلی داشتند که به آنها تذکر دادیم. کمیسیون ماده ۱۰ به دنبال تقویت فعالیت حزبی است اما این احزاب هم باید قانون فعالیت احزاب را رعایت کند. البته تعداد زیادی از احزاب کنگره و مجامع عمومی خود را برگزار کرده و برخی دیگر هم از ما فرصت خواسته‌اند تا در مهرماه اقدام کنند که ما تقاضای آنها را پذیرفته‌ایم.»

وی در پاسخ به این پرسش اگر احزاب کنگره و مجمع عمومی خود را برگزار نکنند، منحل خواهند شد؟ گفت:«مدت پروانه فعالیت حزبی ۳ سال است. احزابی که دارای پروانه هستند ولی کنگره و مجمع عمومی خود را برگزار نمی‌کنند، همچنان تا پایان مدت سه سال دارای پروانه بوده و قانونی هستند اما کسی نمی‌تواند مدعی نمایندگی از این حزب به عنوان دبیرکل یا شورای مرکزی باشد زیرا کنگره و مجمع عمومی حزب برگزار نشده است.»

مرادی درباره اینکه احزابی که طبق قانون عمل نکنند، می‌تواند در انتخابات پیش رو لیست ارائه دهند، تصریح کرد: «باید این موضوع در کمیسیون ماده ۱۰ بحث شود اما علی القاعده این احزاب نمی‌توانند در انتخابات لیست دهند زیرا هرچند حزب قانونی است اما چون ارکان و تشکیلات حزب به کمیسیون ماده ۱۰ معرفی نشده است، کسی نمی‌تواند این احزاب را نمایندگی کند. »

وی تاکید کرد:« ما به زودی احزابی که شرایط قانونی فعالیت را دارند، اعلام خواهیم کرد.»

در کشور  ۹۵ حزب ملی و ۴۲ حزب استانی پروانه فعالیت دارند. ۱۳ جبهه سیاسی هم فعالیت قانونی دارند. اخیرا هم با درخواست تاسیس جمعیت رهروان حضرت زینب (س) و  ۱۵ مورد شعب استانی در کمیسیون ماده ۱۰ احزاب  موافقت شده است.

منبع: ایسنا

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
دانشگاهیان آزاده جهان مقابل این جنایت‌ها سکوت نخواهند کرد
میدان و دیپلماسی دوشادوش هم آماده برای هر وضعیتی
اطلاعیه فدراسیون فوتبال در مورد لیست ۲۶ نفره تیم ملی برای جام جهانی
نبرد سنگین میان نیروهای مقاومت لبنان و نظامیان صهیونیست
ایران در شاخص مقالات پراستناد جهان به رتبه ۶ رسید
بلوف‌های هالیوودی آمریکا و صهیونیست‌ها در برابر ملت ایران شکست خورد/ در هر توافقی باید تمام خطوط قرمز تعیین شده رعایت شود
کسب موفقیت تازه دانشگاه علوم پزشکی شیراز در نظام رتبه‌بندی جهانی QS در سال ۲۰۲۶
پرسپولیس رسما از آسیا جا ماند
گروسی: با ایران گفت‌وگوی حداقلی داریم/ ان‌پی‌تی در خطر است
مدیریت تنگه هرمز توسط نیروهای مسلح ایران با اقتدار کامل اعمال می‌شود
روزبه چشمی جام جهانی را از دست داد
رشد ۳۵.۵ درصدی تسهیلات بانکی در فروردین ۱۴۰۵
هزار و ۳۶۰ واحد آسیب‌دیده در جنگ نیازمند احداث مجدد هستند
کاظمی: پیشنهادات تاثیر قطعی معدل در کنکور ارائه شد
دستورالعمل اجرایی ثبت‌نام دانش‌آموزان در سال تحصیلی آینده ابلاغ شد
تمرکز شهرداری تهران بر اشتغال‌زایی ۴۰ هزار زن سرپرست خانوار
۵ نکته طلایی که قبل از خرید پشه بند باید بدانید
معرفی کتاب جنبش دانشجویی دهه ۱۹۶۰
از سلامت روان تا رفاه اجتماعی؛ الزامات افزایش تاب‌آوری در جامعه پس از جنگ
تجرد تحمیلی؛ بحرانی که آینده جمعیت ایران را نشانه رفته است
آغاز پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی دانشگاه امام صادق (ع) +جزئیات
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top