تاریخ انتشار: سه شنبه 1402/09/28 - 16:44
کد خبر: 491252

تاکید خسروپناه برای شکل‌گیری تعامل بین حوزه و دانشگاه

تاکید خسروپناه برای شکل‌گیری تعامل بین حوزه و دانشگاه

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بر ضرورت طراحی الگوی حکمرانی برای شکل‌گیری تعامل بین حوزه و دانشگاه تأکید کرد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه در جلسه هم اندیشی اساتید دانشگاه صنعتی امیرکبیر که به مناسبت روز وحدت حوزه و دانشگاه و با حضور علیرضا رهایی رئیس دانشگاه و حجت الاسلام روح اله رجبی مسؤول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد، بر ضرورت تعامل این دو نهاد برای حل مشکلات کشور تاکید کرد و گفت: به طور مثال چند سال پیش دانشجوی دکتری در دانشگاه تربیت مدرس داشتم که قصد داشت رشته پرستاری را از منظر قرآن بررسی کند که البته ما اسم طرح را پرستاری حکیمانه گذاشتیم. در پرستاری نظریات مختلف وجود دارد که بنده هم ساعت‌ها به این نظریه‌ها گوش کردم تا بر اساس فهمی که کسب می‌کنم داوری داشته باشم. این دانشجو قصد داشت من استاد راهنمای وی باشم من با شرطی آن را پذیرفتم در نهایت این دانشجو کارشناسی ارشد رشته علم و حدیث را از دانشگاه علوم و حدیث دریافت کرد و چندین مقاله آی اس آی نیز نوشت و توانست به نظریه پرستاری حکیمانه برسد.

وی درباره آخرین وضعیت اسلامی شدن علوم انسانی نیز اظهار کرد: در این زمینه کارهای زیادی انجام شده است که بسیاری در جریان آن نیستند. در باب اقتصاد اسلامی نیز بیش از ۵۰ استاد تمام یا دانشیاری که مدرس اقتصاد دانشگاهی هستند و در حد اجتهاد حوزه نیز تحصیل کردند؛ طول می‌کشد ما اقتصاد کاملا اسلامی داشته باشیم اگر چه ما نظریه‌های اسلامی در این زمینه داریم. ده‌ها و صدها کتاب و هزاران مقاله در این زمینه نوشته شده است. ضمن اینکه انجمن های علمی حوزه مجموعه مقالات و کتاب های حوزه اسلامی شدن علوم انسانی را جمع آوری کرده و به ۳۰ جلد کتاب تبدیل شده است.

خسروپناه خاطر نشان کرد: اینکه چرا از کارهایی که در حوزه اسلامی شدن علوم انسانی صورت گرفته استفاده نم‌شود باید گفت مگر بانکداری ما غربی است ما می‌خواهیم بانکداری غربی داشته باشیم کجای دنیا ۲۴ یا ۲۵ درصد به سرمایه سود می‌دهند. مشکل جدی که داریم و اگر این مشکل رفع نشود نمی‌توانیم اوضاع را درست کنیم این است که ما باور نداریم اداره کشور با علم ممکن است. ما باور نداریم اگر بانک را اصلاح کنیم باید نظریه پشت آن باشد هر تصمیم کشور باید پیوست علمی آن را داشته باشد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: نمی‌ شود بدون نظریه نقشه راه نوشت، باور نداریم با نظریه‌های علمی می‌توان مشکلات را حل کرد متاسفانه اغلب این دیدگاه را می‌پذیرند اما در اجرا به آن عمل نمی‌کنند. در حالی که بسیاری از آنها خودشان استاد هستند. یکی از کارهایی که در شورای عالی انقلاب فرهنگی انجام دادم این است هر سیاست یا مصوبه‌ای که بخواهد تصویب شود باید پشتوانه یا پیوست علمی داشته باشد و محکم در این زمینه ایستاده‌ام.

وی یادآور شد: محققان ما در علوم انسانی جهاد خود را انجام دادند مشکل ما با مدیران و سیاستگذاران این حوزه است که این عقبه دانشی را بکار نمی‌برند فرقی نمی‌کند مدیران حوزوی یا دانشگاهی باشند. این استاد دانشگاه به تعریف علم دینی از دیدگاه شهید مطهری پرداخت و گفت: علم دینی علمی است که برای جامعه دینی مفید باشد. آیت الله جوادی آملی نیز می‌فرماید علوم تجربی تفسیر کتاب تکوین است حوزویان تفسیر کتاب تشریح می‌کنند و دانشگاهیان نیز تفسیر کتاب تکوین می‌کنند لذا هر دو دینی هستند.

خسروپناه درباره حکمرانی علم از طریق فناوری نیز افزود: من تأکید کردم دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی به قرارگاه تبدیل شود. ما برای اینکه این قرارگاه شکل بگیرد چهار ستاد اعم از ستاد علم و فناوری، ستاد فرهنگی اجتماعی، ستاد تعلیم و تربیت و ستاد خانواده و زنان تشکیل دادیم و در ذیل این ستادها میز را تعریف کردیم. مثلا میز علوم مهندسی داریم استادانی که حرفی برای گفتن دارند می‌توانند در آن میز تصمیم بگیرند. دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی یادآور شد: ما برای هر استانی هیات اندیشه‌ورز علم و فناوری راه اندازی کردیم و دانشگاه صنعتی امیرکبیر می‌تواند این هیات را راه‌اندازی کند نامه می‌زنیم آن را به میز شورا وصل می‌کنیم. در واقع ما نخبگان را به طور گسترده در حکم رانی کشور مشارکت دادیم.

حجت الاسلام خسروپناه بر ضرورت حکمرانی پژوهش در کشور اشاره کرد و گفت: برای اینکه پژوهش ما خروجی داشته باشد باید الزامات و فرایندهای مشخصی داشته باشد. من ۱۷ ساعت در روز کار می‌کنم اما روزی ۵ ساعت در راستای تصمیمی که قرار است بگیرم، مطالعه می‌کنم مثلا درباره موضوع حکمرانی از ۴۰۰ کتاب که عمدتا آمریکایی هستند ۲۰۰ تالیف استخراج کردیم و بررسی می‌کنم به تالیف جامعی برسیم تا مشخص شود تعریف ما از حکمرانی چه باید باشد و در نهایت الگوی مشخصی را ارائه بدهیم.

وی با بیان اینکه من حوزوی را ندیدم بگوید به دانشگاهی نیاز دارم اما همواره دانشگاهیان این احساس نیاز را داشتند، افزود: سند امنیت غذایی را نخبگان حوزه و دانشگاه با هم نوشته‌اند. یا نقشه جامع علمی هم همینطور. ما باید طبق الگوی حکمرانی، نخبگان را در سطح کشور به کار بگیریم و معتقد به عقل جمعی باشیم. دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی یادآور شد: تعامل حوزویان و دانشگاهیان در مسایل دانشگاهی الگوی حکمرانی می‌خواهد. در تهران هنوز این تعامل برقرار نشده است و این یک چالش و معضل است باید راهکار ارائه بدهیم.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن اشاره به ضرورت حکمرانی مهندسی و آموزشی یادآور شد: مصوبه کنکور را من اجرایی کردم معتقدم تا زمانی که زمینه اجرای مصوبه‌ای فراهم نباشد آن را تصویب نکنم. همچنان که بعد از اجرای مصوبه کنکور مجلس مصوبه دیگر داد که خوشبختانه شورای نگهبان آن را رد کرد.

خسروپناه بر وحدت حوزه و مدرسه نیز تأکید کرد و گفت: ما در این زمینه خیلی توجهی نداشتیم که البته در حال حاضر طرح‌ هایی تدوین شده امیدواریم این وحدت شکل بگیرد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
لایحه امنیت شغل کارگران امروز در دولت تصویب شد
تامین ۴.۸ میلیارد دلار ارز در مرکز مبادلات برای واردات از ابتدای سال
شاخص بورس تهران ۱۲ هزار و ۲۲۶ واحد افت کرد
واردات خودروهای کارکرده در انتظار ابلاغ دولت به وزارت صمت
آزمون مجدد برای این کنکوری‌ها برگزار می‌شود
شرایط پرداخت ارز حجاج اعلام شد
دیدگاه مالکان جدید می‌تواند استقلال را متحول کند
چرا گزارش بی‌بی‌سی درباره نیکا شاکرمی جعلی است؟
نسخه پیچیده فروش اینترنتی دارو
فیلم/ ورود نیروهای پلیس برای سرکوب دانشجویان در دانشگاه یوتا
رئیسی ۲ قانون را ابلاغ کرد
اولین تصویر از درب طلای حرم امام رضا (ع)
رشد ۲.۴ درصدی موالید مادران زیر ۲۴ سال
نامه سازمان خصوصی‌سازی به فدراسیون فوتبال درباره سرخابی‌ها
درخواست جذب سالانه ۱۵۰۰۰ نیروی پرستاری
دیگر قادر به پذیرش بیشتر اتباع نیستیم
آخرین آمار از تخصیص ارز ۲۸۵۰۰ تومانی
دانشجویان معترض ساختمان دانشگاه کلمبیا را تسخیر کردند
تجمع دانشگاهیان شریف در حمایت از خیزش دانشجویان در جهان
ایجاد مراکز مشاوره فعال برای حل مشکلات دانشجویان
آخرین وضعیت سعید آقاخانی و توضیحاتی درباره ادامه «نون‌ خ»
آزمون مجدد برای این کنکوری‌ها برگزار می‌شود
دانشجویان معترض ساختمان دانشگاه کلمبیا را تسخیر کردند
تجمع دانشگاهیان شریف در حمایت از خیزش دانشجویان در جهان
ایجاد مراکز مشاوره فعال برای حل مشکلات دانشجویان
حمایت نمایندگان از دانشگاهیان آمریکایی و اروپایی حامی غزه
دانش آموختگان ما وعده صادق را رقم زدند
معرفی ۲۵۰ موقعیت شغلی در نمایشگاه کار دانشگاه صنعتی امیرکبیر
مخبر خواستار اجرای سریع سند تحول بنیادین آموزش و پرورش شد
تصویب راه‌اندازی کانون نهج‌ البلاغه در دانشگاه‌ها
جذب ۷۲ هزار معلم از طریق آزمون‌های استخدامی
فراهم شدن امکان تغییر محل آزمون دانشجویان پیام نور
مهلت انتخاب رشته دکتری برای بار سوم تمدید شد
اعتراضات دانشجویی در آمریکا می‌تواند به «مردم عادی» هم منتقل شود
لزوم هدایت درست انتخاب رشته دانش آموزان در دانشگاه‌
پذیرش دانشجوی دکتری تخصصی در دانشگاه جامع انقلاب اسلامی
جذب نیروی امریه در پژوهشکده علوم بهداشتی جهاددانشگاهی
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top