تاریخ انتشار: پنجشنبه 1402/11/12 - 13:04
کد خبر: 495210

داداش‌پور: راه‌اندازی پایگاه اطلاعات جامع دانشجویی در کشور

داداش‌پور: راه‌اندازی پایگاه اطلاعات جامع دانشجویی در کشور

داداش پور با بیان اینکه یکی از محورهای اصلی این نشست، تاکید بر جذب دانشجویان بین‌المللی است، اظهار کرد: از ترم گذشته معاونت‌های دانشجویی نیز به حوزه دانشجویان بین‌الملل ورود نموده اند، چرا که بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، دفاتر و ادارت دانشجویان بین‌المللی در ذیل معاونت‌های دانشجویی تعریف شده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ به نقل از فارس، هاشم داداش پور، در هفتادوسومین نشست معاونان دانشجویی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور با گرامیداشت یاد و خاطره شهید حاج قاسم سلیمانی و شهدای اخیر استان کرمان؛ گفت: در دولت جدید رویکرد سازمان امور دانشجویان تحقق عملی زیست سالم دانشجویی در همه مراکز آموزش عالی است.

وی با اشاره به اینکه «مردمی بودن، عدالت محوری و تحول‌گرایی» شعار دولت سیزدهم است، افزود: ما به عنوان جزئی از دولت، این سه کلید واژه مهم در دستور کار قرار داده ایم و تلاش خود را می‌کنیم تا در راستای تحقق این شعار گام های اساسی برداریم و به همین منظور باید ارزیابی‌های دقیق خود را در برای این سه‌گانه انجام داده تا با نگاهی تحول آفرین موضوعات را دنبال نماییم.

داداش پور با بیان اینکه یکی از محورهای اصلی این نشست، تاکید بر جذب دانشجویان بین‌المللی است، اظهار کرد: از ترم گذشته معاونت‌های دانشجویی نیز به حوزه دانشجویان بین‌الملل ورود نموده اند، چرا که بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، دفاتر و ادارت دانشجویان بین‌المللی در ذیل معاونت‌های دانشجویی تعریف شده است.

معاون وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه دانشگاه‌های کشور باید چهره بین‌المللی به خود بگیرند، تصریح کرد: زمانی که صحبت از همکاری‌های بین‌المللی است، حضور دانشجویان بین المللی بعنوان یکی از رکن های اصلی بین المللی شدن تجلی پیدا می کند. یعنی اگر دانشجوی بین المللی در دانشگاهی حضور نداشته نباشد نمی‌توان انتظار داشت که دانشگاه چهره بین المللی بخود بگیرد. بنابراین اگر بخواهیم در حوزه مرجعیت علمی که نقشه راه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است، گام برداریم باید به موضوع جمعیت دانشجوی بین‌الملل در دانشگاه‌ها توجه داشته باشیم.

داداش پور افزود: حدود ۷ میلیون نفر دانشجوی بین المللی در سطح جهان وجود دارد که در حال جابجایی از یک کشور به کشور دیگر هستند، اما نکته مهم این است که سهم ایران در این جابجایی جمعیت دانشجویی به چه میزان است و کشور ایران برای اینکه به مرجعیت علمی در عمل نائل شود، چه میزان سهم باید از این جابجایی‌ها داشته باشد و در راستای دست یابی به آن چه فعالیتی صورت عینی پذیرد.

وی در ادامه اظهار داشت: بر اساس برنامه هفتم توسعه، ما باید به ۳۲۰ هزار دانشجوی بین الملل دست یابیم و برای تحقق آن، دانشگاه‌ها باید حداقل ۱۰ درصد از سهم دانشجویان خود را به دانشجویان بین‌المللی اختصاص دهند تا بتوانیم در پایان برنامه هفتم توسعه به این تعداد برسیم.

معاون وزیر علوم در ادامه این نشست به  رقبای قدرتمند منطقه ای و جهانی در باره جذب دانشجوی بین المللی اشاره کرد و یادآور شد: با توجه به ظرفیت‌های علمی موجود در کشور دست یابی به عدد تعریف شده در برنامه هفتم توسعه دور از انتظار نیست مشروط بر اینکه تحقق این مهم همت جمعی و برنامه ریزی علمی و عملی دانشگاه‌ها را می‌طلبد تا جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از مراکز ثقل جهانی عمل کند تا از این طریق به مرجعیت علمی که از منویات رهبری حکیم و مورد تاکید و تایید ایشان است، دست پیدا کنیم.

داداش پور با بیان اینکه آیین‌نامه و شیوه نامه‌های بورس دانشجویی به دانشگاه ها ابلاغ شده است، تصریح کرد: بورس‌های دانشجویی در کشور صرفا به بورس هیات علمی محدود شده بود و با توجه به حل مشکل هیات علمی دانشگاه ها و توسعه تحصیلات تکمیلی عملا موضوع بورس از سال ۹۲ مغفول مانده بود. به همین منظور سازمان امور دانشجویان در سال ۱۴۰۰ این موضوع مهم  را در دستور کار جدی و اولویت دار خود قرار داد و در حین بررسی ها متوجه شدیم که اغلب کشورهای به اصطلاح پیشرفته، در عین حال که جریان دانشجویی را مدیریت می کنند، شرایطی را فراهم می‌سازند تا دانشجوی خود را به کشورهای دیگر بفرستند و فرصت ها و ظرفیت های احتمالی در کشورهای دیگر را به داخل کشور خود سوق دهند.

 وی افزود: بورس کردن دانشجویان به منظور فهم تحولات علمی در عرصه جهانی رخ می دهد. در حقیقت اگر دانشجوی ما در هر یک از دانشگاه‌های دنیا حضور یابد به راحتی می تواند تحولات فرایندی، آموزشی، پژوهشی، فناوری و غیره  به داخل کشور منتقل کند و تجربیات مثبت و اثربخش را در مراکز علمی و آموزشی تعمیم دهد.

رئیس سازمان امور دانشجویان افزود: ۱۳ بورس در سازمان امور دانشجویان طراحی شده است که یکی از آن‌ها بورس صنعت و مشاغل است؛ بر اساس این بورس ارتباط صنعت و مشاغل از طریق بورس دانشجویان شکل می‌گیرد و از طرفی با این بورس خروج جمعیت دانشجویی از کشور تا حدی کاهش پیدا می‌کند.

داداش پور ادامه داد: بورس مشاغل نیز در کنار بورس صنعت در این سبد ۱۳ گانه طراحی شده است تا براساس آن بخشی از جمعیت نخبه ما وارد دستگاه های اجرایی شوند تا از این طریق نیروهای نخبه منشاء تحول  و مصدر کار آفرینی در دستگاه های دولتی و نهادهای خدماتی کشور باشند.

رئیس سازمان امور دانشجویان با بیان اینکه هدف ما از بورس وطن در واقع متوازن سازی حضور دانشجویان در دانشگاهای جهان است، تصریح کرد: بر اساس نظم رتبه بندی جهانی دانشجوها علاقه مند به حضور در دانشگاه های اروپایی و آمریکایی برای ادامه تحصیل هستند؛ زیرا در نظام رتبه بندی برای دانشگاه های کشورهای جنوب هیچ جایگاهی در نظر گرفته نشده است و این سبب می‌شود تا کشور ما از شناخت کشورهای دیگری که می توان با آن ها مبادلات در عرصه‌های مختلف داشته باشد محروم بماند، به همین منظور بورس وطن را طراحی کردیم تا  دانشجو بسته به نیاز حاکمیت و دستگاه های اجرایی در دانشگاه های کشور های دیگر حضور یابد و به ادامه تحصیل بپردازد.

معاون وزیر علوم افزود: در حوزه سلامت نگاه ما از درمان به سمت پیشگیری است تا زیست سالم دانشجویی تحقق یابد و بر اساس آن سلامت جسمانی و روانی دانشجویان به سمت بهبودی بیشتر حرکت ‌کند.

وی ادامه داد: ورزش دانشجویی از اولویت های دیگر سازمان در دولت سیزدهم است که پس از کرونا المپیادهای ورزشی باز تعریف شد و المپیادهای جدید نیز اضافه شد و خوشبختانه با تلاش همکاران چند دوره شاهد برگزاری این جشنواره های ورزشی بودیم و اکنون حوزه فناوری را به حوزه ورزش متصل کرده‌ایم و المپیاد ورزش‌های فناورانه را بزودی برگزار خواهیم کرد تا با استفاده از ظرفیت های شکل گرفته بتوانیم عرصه جدیدی را پیش روی دانشگاه ها قرار دهیم تا دانشجویان خوش فکر و خلاق وارد این عرصه شوند و توانمندی های خود را به منصه ظهور و بروز برسانند.

داداش پور در پایان با اشاره به اینکه پایگاه اطلاعات جامع دانشجویی در کشور طراحی و راه اندازی شده است، تصریح کرد: امیدوارم از طریق این پایگاه اطلاعات جامع دانشجویی، حکمرانی داده تحقق پیدا کند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
تله جدید کلاهبرداران برای کنکوری‌ها
تمام نخبگان جذب‌شده به دانشگاه‌ها، استخدام شدند
برنامه دولت برای تقویت اعتبار کالابرگ در شرایط جدید اقتصادی
رژیم صهیونیستی بزرگ‌ترین تهدید علیه امنیت منطقه است
دور جدید مذاکرات با اسرائیل ماه آینده برگزار نمی‌شود
معلمان بازنشسته در استفاده از امکانات رفاهی با شاغلان تفاوتی ندارند
اذعان وزیر جنگ پیشین آمریکا به کمبود مهمات در برابر ایران
دو مشکل جدی ترامپ از نگاه سی‌ان‌ان
سال تحصیلی جدید حضوری آغاز می‌شود
لژیونر ایرانی تیتر رسانه «سان» انگلیس شد
۸ راه برای اینکه فرش شما عالی به نظر برسد
عطر مناسب افراد پرتعریق | ۵ عطر با بوی تمیزی و حمام
چگونه یک شرکت طراحی سایت خوب در شیراز انتخاب کنیم؟ ۷ معیار مهم قبل از سفارش سایت
ذوالقدر، پزشکیان و محسن رضایی؛ آزمون وحدت و اعتماد
نقش ولتاژ باتری خودرو: آنچه برای عملکرد بهینه باید بدانید
حمکرانی در حصار ذهنِ وارونه
زنجیره فشارهای یمن بر ریاض؛ از پالایشگاه جیزان تا اختلال در مسیر باب المندب
تبدیل بخشی از خیابان لاله‌زار به پیاده‌رو از اوایل ماه آینده
از سرگیری مجدد حملات یمن به مواضع مزدوران سعودی
وال‌استریت‌ژرونال: جنگ با ایران ضعف‌های ارتش آمریکا را رو کرد
افزایش قیمت نفت و افت شاخص‌های بورس آمریکا
آزمون بسندگی زبان انگلیسی دانشگاه شهید بهشتی برگزار می‌شود
آمادگی و تمهیدات کامل برای برگزاری آزمون سراسری/پیامک مشمولان سهمیه جنگ جعلی است
محتوای دروس معارف با محوریت حماسه سه جنگ تحمیلی تغییر می‌کند
شروط جدید تاسیس موسسه آموزش عالی و صدور مجوز رشته اعلام شد
ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی آغاز شد/ اعلام جزئیات ثبت نام
راه اندازی مرکز ملی آموزش مجازی در دانشگاه پیام نور
نتایج نهایی آزمون دکتری سال ۱۴۰۵ اواخر مرداد اعلام می‌شود
امنیت پایدار ایران بدون مرجعیت رسانه‌ای و روایت حقیقت به دست نمی‌آید
تخلیه خوابگاه گلستان ۴ دانشگاه الزهرا(س) از امروز
قیمت غذای دانشجویان در طرح جدید تغذیه دانشجویی اعلام شد
معافیت برخی دانشگاه‌ها از اجرای طرح جدید تغذیه دانشجویان/اجرای طرح مرحله‌ای خواهد بود
شواهد پژوهشی از وجود فسفر در بمباران «لامرد» حکایت دارد
آخر مرداد پایان مهلت ثبت‌نام المپیک فناوری/جایزه ۳ میلیاردی برای برگزیدگان ۱۵ لیگ
طراحی پلتفرم هوشمند اکتشاف معدن با هوش مصنوعی در دانشگاه امیرکبیر
پذیرش دانشجو به شیوه استادمحور ابلاغ شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top