تاریخ انتشار: یکشنبه 1402/12/20 - 17:59
کد خبر: 498799

توصیه‌های تغذیه‌ای وزارت بهداشت برای وعده‌های سحر و افطار ماه رمضان

توصیه‌های تغذیه‌ای وزارت بهداشت برای وعده‌های سحر و افطار ماه رمضان

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت به ارائه توصیه‌های تغذیه‌ای برای وعده‌های سحری و افطاری ماه مبارک رمضان پرداخت.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از تسنیم، احمد اسماعیل‌زاده به‌مناسبت فرا رسیدن ماه مبارک رمضان، درباره رعایت الگوی صحیح تغذیه در این ایام بیان کرد: توجه به مواد غذایی مصرفی هنگام سحر و افطار و شام در ماه مبارک رمضان می‌تواند به حفظ یک الگوی صحیح غذایی در این ماه کمک کند.

وی با تأکید بر مصرف غذای سبک در وعده افطاری افزود: روزه‌داران می‌توانند با مصرف غذای سبک در وعده افطار، شام نیز میل کنند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: یک اصل کلی در مورد تغذیه آن است که تمامی گروه‌های اصلی غذایی (5 گروه نان و غلات، سبزی‌ها، میوه‌‌ها، لبنیات، گوشت‌ها) باید در سه وعده سحری، افطار و شام به‌مقدار کافی دریافت شود.

لزوم نوشیدن 6 تا 8 لیوان آب در فاصله افطار تا سحر

اسماعیل‌زاده با تأکید بر نوشیدن 6 تا 8 لیوان آب در فاصله افطار تا سحر خاطرنشان کرد: متأسفانه دیده می‌شود که برخی از افراد بدون سحری روزه می‌گیرند که این خلاف اصول تغذیه‌ای است و توصیه می‌‌شود که وعده سحری به‌مقدار کافی و مناسب میل شود.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اضافه کرد: توصیه می‌شود در وعده سحری دو عدد خرما، شیر، نان سبوس‌دار (سنگک، تافتون، بربری، نان جوی کامل و سایر نان‌های سبوس‌دار) دو عدد گردو، یک عدد تخم‌مرغ و دو عدد میوه فصل، استفاده شود.

وی ادامه داد: استفاده از لیموترش تازه در وعده سحری به‌منظور پیشگیری از احساس تشنگی در ساعات بعدی روز مفید است.

اسماعیل‌زاده همچنین گفت: استفاده از خوراک‌های حبوبات (مثل عدسی) به‌همراه آب نارنج یا آب لیمو نیز از انتخاب‌های غذایی مناسب هنگام سحر است، چراکه حبوبات دارای کربوهیدرات‌های پیچیده و فیبر زیاد به‌همراه املاح و ویتامین‌ها هستند و قند خون را به‌تدریج افزایش می‌دهند و در نتیجه بر سطح انسولین خون اثرات نامطلوبی نمی‌گذارند و ساعات زیادی افراد را سیر نگه می‌دارند؛ جهت پیشگیری از نفخ و یا احتمالاً ناراحتی‌های گوارشی بهتر است چند ساعت قبل از مصرف حبوبات را در آب خیس کنیم و آب آنها را دور بریزیم و سپس حبوبات را در غذا مصرف کنیم.

وی با تأکید بر پرهیز از مصرف غذاهای حجیم، خیلی چرب و خیلی شیرین هنگام سحری گفت: در وعده افطار بهتر است دو عدد خرما، یک لیوان شیر ولرم (نه داغ و نه سرد)، آب جوشیده ولرم، پنیر، نان سبوس‌دار، مربا، یا شله‌زرد، بیسکویت سبوس‌دار، چای کم‌رنگ، سبزی خوردن تازه و یا خیار و گوجه‌فرنگی مصرف شود.

اسماعیل‌زاده تصریح کرد: در فاصله بین وعده افطار و سحری، دو تا سه واحد میوه فصل مصرف شود تا فیبر لازم به بدن برسد و از ایجاد یبوست پیشگیری شود.

وی ادامه داد: در وعده شام می‌توان از هر یک از غذاهای اصلی و سنتی ایران نظیر چلومرغ، چلوکباب، انواع خورشت‌ها، خوراک‌ها، آش و سوپ استفاده کرد؛ در واقع شام فرصتی است برای دریافت انواع پروتئین‌های گیاهی و حیوانی و انواع سبزیجات که در قالب غذاها مصرف می‌‌شود. مصرف ماست نیز هنگام شام توصیه می‌شود.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: بهتر است وعده شام و افطاری یکی نشود، چراکه افطار سنگین به معده و دستگاه گوارش فشار می‌آورد. با جدا کردن وعده افطار و شام از یکدیگر نیز باید حجم غذای مصرفی در وعده افطار و وعده شام سبک باشد؛ بعد از صرف شام و در واقع قبل از خواب نیز مصرف یک عدد میوه فصل توصیه می‌شود.

اسماعیل‌زاده خاطرنشان کرد: چه هنگام سحری و چه افطار، بهتر است اولین غذای مصرفی یک لیوان آب جوشیده ولرم باشد. به‌منظور پیشگیری از بروز ناراحتی‌های گوارشی، ترش کردن و سوزش سر معده از مصرف غذاهای سرخ‌کرده و پرچرب نیز پرهیز شود.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
طوفانی که پرده از چهره غرب کنار زد
برگزاری تجمع دانشگاه تهران در حمایت از دانشجویان آمریکایی
تمدید ثبت‌نام و ویرایش آزمون استخدامی فرزندان ایثارگران
حمایت بسیج اساتید از دانشگاهیان جهان علیه رژیم صهیونیستی
دانشگاه حضرت معصومه(س) باید به عنوان یک هویت مستقل بماند
اینفوگرافیک/ قوانین جدید دریافت گواهینامه در سال ۱۴۰۳
دانشگاه امیرکبیر حرکت شجاعانه دانشگاهیان آمریکا و اروپا در حمایت از مردم غزه را ستود
نگرانی شدید تل‌آویو از همکاری‌های دفاعی ایران و روسیه
تصویر متفاوت از اعتراضات دانشجویی آمریکا
بازداشت‌ها در جنبش دانشجویی حامی فلسطین به روایت آمار
سرقت با شگرد تعویض کارت بانکی در مترو
پیام آیت‌الله مکارم خطاب به سردار رادان درباره «طرح نور»
سفر برنامه‌ریزی‌شده «اردوغان» به آمریکا لغو شد
ورزشکاران زن ایرانی افتخار آفریدند
اکثر آمریکایی‌ها به نتانیاهو اعتماد ندارند
دستگیری عامل تیرندازی در منطقه فرحزاد
عمره‌گزاران ایرانی احرام پوشیدند
بایدن: زمانی به خودکشی فکر می‌کردم
قهرمان سابق جودوی آسیا درگذشت
طرح ترافیک جدید امسال اجرا نخواهد شد
اینجا دانشگاه است
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top