تاریخ انتشار: 00 00 0000 - 00:00:00
کد خبر: 5005

۷میلیارد تومان پول مردم را هدر دادند

12 باشگاه از 18 باشگاه‌های لیگ برتر فوتبال کشور در سال جاری، به دلیل اشتباهات مدیران خود تاکنون مبلغ 71 میلیارد و 500 میلیون ریال از بودجه بیت‌المال را برای مربیان و بازیکنان گرانقیمت هدر داده‌اند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از الف، هزینه اشتباهات مدیران باشگاه‌های دولتی فوتبال در لیگ نهم تاکنون خسارتی بیش از 70 میلیارد ریال به اقتصاد کشور تحمیل کرده است.

در یک نمونه تیم سرخپوش و پرطرفدار تهرانی که یک تیم دولتی است و هزینه آن را سازمان تربیت بدنی پرداخت می‌کند، برای کادر فنی برکنار شده این تیم مبلغی در حدود 720 میلیون توام پرداخت کرده است. طبق اخبار و اطلاعات دریافتی پرسپولیس با برکناری کرانچار مربی کروات خود مبلغ 500 میلیون تومان برای وی و 120 میلیون تومان برای دستیار هموطنش پرداخت کرده است.

همین تیم برای بازیکنان خارجی خود یعنی هوار ملامحمد عراقی و اشپیتیم آرفی آلمانی به ترتیب  640 و 600 میلیون تومان و برای دو بازیکن برزیلی دیگر خود در مجموع 1 میلیارد و هفتاد میلیون تومان پرداخت کرده است. هزینه دو میلیارد و دویست میلیونی برای چهار بازیکن خارجی درحالی است که هیچ کدام از این چهار بازیکن حتی در نیمی از بازیهای این تیم حضور نداشته و به هیچ وجه کارنامه مثبتی در روند کاری این تیم از خود برجای نگذاشته‌اند.

یکی از بازیکنان برزیلی این تیم به نام وسلی برازیلیا به دلیل بی‌انضباطی‌های مکرر از تیم اخراج شده و بازیکن عراقی نیز که مدت مدیدی را بدون اطلاع باشگاه ناپدید شده بود، در حال درگیری حقوقی با این باشگاه به سر می‌برد.

دیگر تیم باسابقه پایتخت نیز برای دوبازیکن کاملا غیر موثر خود مبلغی در حدود 1 میلیارد تومان پرداخت کرده است. باشگاه استقلال تهران مدعی است برای مجتبی جباری هافبک همیشه مصدوم خود هزینه‌ای بالغ بر 250 میلیون تومان برای قراداد یکساله درنظر گرفته است، اما اخبار موثق رسانه‌ای خبر از تکرار مبلغ قراداد سال قبل وی یعنی 500 میلیون تومان می‌دهد. رضا عنایتی مهاجم اخراجی این باشگاه قیمتی شبیه به جباری دارد. ستاره کم‌سوی این فصل آبی‌پوشان نیز برای تصفیه حساب باید چکهای باشگاه را که رقمی بیش از 500 میلیون تومان است نقد کند.

تحقیقات میدانی و گفتگوی خبرنگار الف با خبرنگاران ورزشی مطلع حکایت از هزینه بسیار بالای تیم‌های صنعتی در مقایسه با سایر تیم‌های دولتی دارد.

به عنوان شاهدی بر این ادعا می‌توان به لوکا بوناچیچ مربی اخراجی فولاد خوزستان اشاره کرد که با دریافت مبلغ 700 میلیون تومان در اواسط نیم‌فصل اول، این تیم را در رده 17 جدول رها کرد.

هم‌چنین پرویز مظلومی مربی برکنار شده مس کرمان نیز با دریافت 300 میلیون تومان در همان هفته‌های اول لیگ با کسب نتایج ضعیف با تیم کرمانی وداع کرد.

جدول زیر نماینگر مقدار هزینه زائد تیم‌های دولتی لیگ برتر فوتبال از بیت‌المال در فصل جاری است:

این آمار تنها بخشی از بازیکنان و مربیان ناموفق لیگ جاری فوتبال ایران را شامل می‌شود. کسب نظر کارشناسان فوتبال در این زمینه بدون شک موجب افزایش هزینه‌های فوق تا رقمی بیش از 100 میلیارد ریال خواهد شد.

این‌ در حالی است که تنها مبالغ قراردادهای مربیان اخراجی و بازیکنان ناموفق و نیمکت‌نشین تیم‌ها را محاسبه شده و قضاوتی در مورد هزینه بالای سایر مربیان و بازیکنان تیم‌های لیگ برتری ندارد.

به عنوان نمونه علی دایی سرمربی جدید باشگاه پرسپولیس که هنوز موفقیت یا عدم موفقیت او در این باشگاه مسخص نیست، برای اداره این تیم تا پایان این فصل حداقل 250 میلیون از این باشگاه دریافت خواهد کرد. این مبلغ به معنی 25 میلیون برای هر دیدار خواهد بود.

با وجود عدم شفافیت قرارداهای باشگاه‌ها با بازیکنان و مربیان برای فرار از مالیات و نظارت دستگاه‌های مافوق، رقم تخمینی قرارداد بسیاری از آنها در اختیار خبرنگاران قرار دارد.

پیش از این محمد دادکان رئیس اسبق فدراسیون فوتبال از گردش مالی 400 میلیارد تومان تیم‌های لیگ برتر فوتبال ایران پرده برداشته بود.

به غیر از دو باشگاه با مالکیت خصوصی، هشت باشگاه از هجده باشگاه لیگ برتر وابسته به صنایع دولتی، دو باشگاه وابسته به نهادهای نظامی و مابقی تیم‌ها نیز زیر نظر سازمان تربیت بدنی و یا هیئت‌های فوتبال استانی اداره می‌شوند، که به دلیل فقدان اقتصاد ورزشی در کشور هزینه سرسام‌آور اداره این تیم‌ها از بیت‌المال تامین می‌شود.

با توجه به تخمینی بودن برخی از این ارقام به دلیل مخفی نگه‌داشتن محتوای قرادادها از طرف مدیران باشگاه، الف منتظر پاسخ آن‌ها و اطلاع‌رسانی دقیق در مورد رقم قرادادها و هزینه‌ای که از جیب بیت‌المال برای این موضوع صرف می‌شود خواهد بود.

نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
حفظ همگرایی و حضور میدانی مردم مبعوث شده، هدف اصلی وحدت مورد اشاره امام جامعه 
سخنگوی دولت وارد هرمزگان شد
سردار قاآنی: مسیر پر افتخار مقاومت را ادامه خواهیم داد
مدافع ملی‌پوش از پرسپولیس جدا شد
فیلم| انهدام و جمع‌آوری لاشه پهپاد MQ۹ ارتش تروریست امریکا در عسلویه
کولیوند: بازگشایی بیمارستان ایرانیان دبی باید پیگیری شود
مرادی: «یک ساعت همراهی ملی» مرهمی بر گرمای جنوب و پاسخی به دشمن است
وزیر نیرو: خسارات حملات دشمن را فورا جبران می‌کنیم
وزیر نیرو: آمریکا ۴ خط انتقال ۴۰۰ ‌کیلوولت برق را هدف قرار داد
ورود پژوهشگاه ارتباطات به همکاری های فناورانه «بریکس»
المیادین: وزیر کشور ایران عازم پاکستان است
خسروپناه: صعود تیم ملی به جام جهانی یک صعود پهلوانانه بود
وزیر راه از خطوط ریلی آسیب دیده هرمزگان بازدید کرد
حسنخانی: بازیکنان ایران در جام جهانی عملکرد درخشانی داشتند
مدیر کل راهداری هرمزگان: تمامی جاده‌های هرمزگان باز است
دومین پیروزی برای تیم واترپلو جوانان ایران با غلبه بر هنگ‌کنگ
عملیات انهدام بمب‌های عمل نکرده جنگ رمضان در ارتفاعات تهران
انتقاد آمریکایی‌ها از اقدام فیفا برای فروش چمن ورزشگاه فینال جام جهانی
مشخصات دوربین آیفون ۱۸ پرومکس فاش شد
عراقچی: دشمن اشتباه محاسباتی داشت و تصور مقاومت ایران را نمی‌کرد
جلسه علنی مجلس سه‌شنبه برگزار می‌شود
دستاورد محققان امیرکبیر برای کاهش مصرف انرژی در شبکه‌های ۵G
کارت آزمون دستیاری منتشر شد/فرایند پذیرش داوطلبان
آغاز ثبت‌نام کاروان بزرگ دانشجویی پیاده‌روی اربعین حسینی
تغییر در فرایند پذیرش دانشجو معلمان ۱۴۰۵
پردیس‌های خوابگاهی؛ راهکاری برای ارتقای کیفیت زندگی دانشجویان
مدیرکل دفتر ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت‌های دانش‌بنیان:
ماندگاری ۸۲ درصدی نخبگان در کشور؛ ۴۲۰ دانش آموخته برتر جذب شدند
دستور وزیر علوم برای بررسی جابجایی یکی از کارکنان دانشگاه علامه
مقاومت برخی مدیران دانشگاه ها در بازگشت به آموزش حضوری
آیین بزرگداشت رهبر شهید انقلاب فردا برگزار می‌شود
جزئیات و نحوه استفاده از مرخصی تابستانی دانشگاهیان اعلام شد
جلسه شورای فرهنگی دانشگاه آزاد با ترکیب جدید اعضای حقیقی برگزار شد
نتایج نهایی آزمون دکتری سال ۱۴۰۵ در دهه اول مرداد اعلام می شود
از اجرای طرح نوین تغذیه تا بازسازی روانی-اجتماعی دانشگاه‌ها در دوران پساجنگ
بازدید رهبر شهید از پژوهشگاه رویان نماد قدردانی از جامعه علمی کشور بود
ضربه تازه دولت ترامپ به دانشجویان بین‌المللی
آغاز یازدهمین دوره طرح ملی گفتمان نخبگان علوم انسانی
برگزاری کنکور ارشد ۱۴۰۵ برای توان‌خواهان و زندانیان
آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۵ در سلامت و آرامش برگزار شد
پرونده آزمون ارشد ۱۴۰۵ بسته شد
داوطلبان آزمون دستیاری فریب فروشندگان سؤال را نخورند
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top