تاریخ انتشار: شنبه 1403/06/24 - 19:03
کد خبر: 516304

پارک علمی؛ ویترینی برای دانشگاه؟

لزوم ۴ برابر شدن بودجه پارک‌های علم و فناوری

لزوم ۴ برابر شدن بودجه پارک‌های علم و فناوری

معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم با اشاره به اینکه بودجه پارک‌های علم و فناوری حدود ۲ درصد از بودجه آموزش عالی است، گفت: با همین پایه یودجه‌ای ضعیف این پارک‌های علم و فناوری توانستند ۱۴۰ هزار شغل ایجاد کنند. باید این تعداد را به ۵۰۰ هزار شغل برسانیم که تحقق این امر مستلزم ۴ برابر کردن بودجه پایه این پارک هاست.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از ایسنا، محمد نبی شهیکی در اجلاس روسای دانشگاه‌ها، موسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری اظهار کرد: کل بودجه پارک های علم و فناوری ۲ درصد از ارقام بودجه آموزش عالی کشور است. بنابراین پایه بودجه این پارک‌ها بسیار ضعیف است؛ البته با همین پایه بودجه‌ای ضعیف این پارک‌های علم وفناوری توانستند ۱۴۰ هزار شغل ایجاد کنند. باید این تعداد را به ۵۰۰ هزار شغل برسانیم که تحقق این امر مستلزم ۴ برابر کردن بودجه پایه این پارک هاست.

وی همچنین عنوان کرد که هنوز خیلی از پارک ها در بازه صنعتی کشور قرار نگرفته‌اند؛ چراکه این نگاه وجود داشته است که پارک های علم و فناوری باید خودشان منابع را اخذ کنند درحالی که این نگاه قوام به پارک های علم و فناوری نمی‌دهد.

معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم با بیان اینکه سال گذشته پارک های علم و فناوری حدود ۶۷ درصد تخصیص بودجه داشتند و در حال حاضر هم ۳۱ درصد تخصیص داده شده است، ادلمه داد: باید به تخصیص بودجه پارک های علم وفناوری اهتمام داشته باشیم. در حال حاضر مدلی که برای پارک های علم و فناوری طراحی کردیم، اقتصادی نیست و به ندرت می‌توان دید پارک ها پیوست تجاری سازی داشته باشند، در این راستا طرحی را آماده می‌کنیم که ریل گذاری متفاوت در آینده پارک های علم و فناوری رخ دهد.

شهیکی با بیان اینکه در ۱۳ استان نهاد موازی پارک های علم و فناوری شکل گرفته است، تصریح کرد: نکته این است که نوع نگاه و فلسفه ایجاد پارک‌های علم و فناوری در دانشگاه این بود که دانشگاه را به سمت دانشگاه صنعت ساز حرکت دهند؛ اما در حال حاصر پارک‌های علم و فناوری ویترین در برخی دانشگاه ها شده‌اند و رقابت منفی غیر سازنده شکل گرفته است که نیاز به بازنگری دارد. واقعیت این است که در خیلی از استان ها فضای مازاد دانشگاهی مثل دانشگاه‌های علمی کاربردی و پیام نور وجود دارد؛ در حالی که حدود ۶ استان پارک‌های علم و فناوری یک متر فضای زیرساختی ندارند و به صورت اجاره ای کار را جلو می‌برند. نیاز داریم در برخی استان ها که فضای مازاد دارند با الگو برد برد بین دو نهاد فضایی را برای این امر طراحی کنیم.

وی درباره مدل همکاری بین معاونت علمی ریاست جمهوری و وزارت علوم، نیز بیان کرد: به توافق رسیدیم که ۵ برنامه مشارکتی را انجام دهیم، ماه آتی ۱۱ برنامه مشارکت بین وزارت علدم و معاونت علمی ریاست جمهوری نهایی می‌شود که بودجه آنها را معاونت علمی تخصیص می‌دهد. دنبال این هستیم این مدل هم افزا شود. با الگو فعلی امکان پذیر نیست که پارک‌های علم و فناوری ما موثر شوند. پیشنهاد ما این است که الگو تمرکز زدا در پارک های علم و فناوری داشته باشیم، سعی داریم پارک ها را به عنوان بنگاه خصوصی در دل وزارت علوم بپذیریم تا کمک کند در جریان مالی این اکوسیستم خلق ثروت شود.

در بخش دیگر این اجلاس، پیمان صالحی، معاون پژوهشی وزیر علوم نیز اظهار کرد: استفاده از ظرفیت ماده ۱۱ و ۱۳ قانون جهش تولید دانش بنیان ها را باید مد نظر قرار دهیم. برای اولین بار در قانون برنامه هفتم قید شده است که حساب بیمه طرح های پژوهشی باید بدون قید و شرط و بدون درخواست اطلاعات دیگر و دفاتر دیگر ثبت شود.

وی خطاب به حضار اجلاس، تاکید کرد: موضوع چاپ مقالات علمی را روبروی صنعت و جامعه نگذارید. اینها در راستا هم و نه مقابل هم هستند. ما ۸۲ هزار هیات علمی در کشور داریم، ولی هنوز به سرانه یک نرسیدیم. بنابراین اینکه بگوییم ما خیلی مقالات بین المللی چاپ کرده‌ایم، اینگونه نیست. تولید علم و فناوری در راستای هم هستند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
مورینیو: اگر VAR اشتباه کرده باشد، فوتبال به ایران یک سکوت بدهکار است
رونمایی از موج سوم طرح «احوالپرسی از دانشجویان» با تمرکز بر پساجنگ
نخست وزیر عراق: روابط ما با ایران مبتنی بر حسن همجواری و احترام است
اطلاعیه جدید مرکز وکلای قوه قضاییه برای پذیرفته‌شدگان آزمون کارشناسی
سردار رضایی: پاسخ نقض تفاهم‌نامه توسط آمریکا سریع و کوبنده خواهد بود
ایران قربانی یک صحنه بحث‌برانگیز شد
همراهی زنان و کودکان بخشی از حکمت عاشورا
ماجرای اهدای «زمین چهارباغ» با دستور رهبر شهید انقلاب
خدمات مادر و کودک در مسیرهای مراسم تشییع رهبر شهید ارائه می‌شود
برگزاری تشییع پیکر رهبر شهید در مشهد به صورت هوایی
آزمون‌های امروز و فردا دانشگاه علمی کاربردی در سامانه «ویانا» لغو شد
حمله تند زلاتان به داوری دیدار ایران و مصر
تجارت با ایران ادامه دارد/ پروژه‌های مشترک هسته‌ای متوقف نشده‌اند
وزیر ارتباطات خواستار خارج شدن سایت‌های ارتباطی از اولویت قطع برق شد
برنامه‌ حمایتی بانک مرکزی از مشتریان بانک‌های دارای اختلال
CNG چطور می تواند ناجی سوخت کشور شود؟
سومین برد ساحلی‌بازان هندبال ایران در مسابقات قهرمانی جهان ۲۰۲۶
نشست مسئولان برگزاری مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب با عراقچی
حمایت از شرکت‌ها برای توسعه زیرساخت‌های پردازشی هوش مصنوعی
فیفا به ایران بدعهدی کرده است/ اگر حذف هم شویم باید از ما تقدیر شود
هشدار نارنجی مدیریت بحران تهران؛ وزش باد شدید و گردوخاک در راه است
آزمون‌های امروز و فردا دانشگاه علمی کاربردی در سامانه «ویانا» لغو شد
تحویل ۱۲۰۰ واحد خوابگاه متأهلی به دانشجویان تا مهرماه
فراهم شدن امکان ویرایش حوزه آزمون پذیرش دستیار تخصصی
پرونده پیگیری اعتراض به کسورات دانشجومعلمان ۵ ساله شد
چالش های دانشجویان و محققان؛ چگونه تحریم های سرویس های علمی و خارجی را دور بزنیم؟
آغاز مصاحبه مجازی پذیرفته شدگان دکتری دانشگاه آزاد از امروز
آخرین وضعیت قوانین ترمیم نمره و ایجاد سابقه تحصیلی ۱۴۰۵
ضرورت بازنگری رشته‌های دانشگاهی برای دوران پساجنگ
حضور وزیر علوم در همایش بین‌المللی فناوری‌های نوین آموزشی در استانبول
امروز آخرین فرصت ثبت نام در پذیرش کاردانی به کارشناسی ۱۴۰۵
صدور کارت نخبگان کلید خورد؛ تمرکز بر حمایت‌های تخصصی به جای خدمات رفاهی
جزییات ثبت نام ترم تابستانی دانشجویان پیام نور اعلام شد
تغییر برنامه زمانی امتحانات دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر
حمایت مرکز همکاری‌های علمی وزارت علوم از ابتکارات نوآورانه دانشگاه‌ها
آیین‌نامه جامع مدیریت دانشگاه‌ها به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال شد
کارگاه توان‌افزایی مصاحبه‌کنندگان دکتری ۱۴۰۵ با حضور مدیرکل پژوهش دانشگاه آزاد برگزار شد
شالچی: دانشگاه هنر ایران «خانه تخیل ملی» و «زبان عاطفی جامعه» است/ ضرورت خروج هنر از آتلیه‌ها و نقش‌آفرینی در حل مسائل شهری
پاسخ رئیس بنیاد ملی نخبگان به ابهامات جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی
تعویق یک هفته‌ای امتحانات پایان‌ترم/ غیبت در امتحانات باعث حذف درس نمی‌شود
چالش‌های پنهان دانشجویان تحصیلات تکمیلی کشاورزی
تمدید مهلت ثبت‌نام دوره تابستانی دانشگاه علوم پزشکی هوشمند
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top