تاریخ انتشار: پنجشنبه 1403/07/26 - 12:01
کد خبر: 519951

شیوه دریافت حق کمیسیون معاملات مسکن تغییر می کند

شیوه دریافت حق کمیسیون معاملات مسکن تغییر می کند

رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران با اشاره به اجرای قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول و فعالیت سامانه کاتب، گفت: جامعه از اجرای این قانون رضایت خواهد داشت گرچه مشاوران املاک درباره تبصره مربوط به تغییر تعرفه حق‌الزحمه نظراتی دارد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ کیانوش گودرزی در نشست خبری قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول، افزود: تبصره ۳ ماده یک این قانون به تعرفه‌های مرتبط با معاملات مربوط است و موضع صنف ما در جلسه با سازمان ثبت و وزارت صمت بر این مبنا بوده که ضریب‌ها به‌گونه‌ای باشد تا تعرفه‌های جدید از تعرفه‌های موجود پایین‌تر نباشد.

او درباره نظام تغییر تعرفه‌ها در قانون جدید اظهار کرد: در قوانین فعلی، حق کمیسیون درصد مشخصی از ارزش معاملات به نرخ روز است و این مسئله باعث شده بارها صنف مشاور املاک متهم به افزایش قیمت مسکن برای بالا بردن حق کمیسیون شود که البته ما آن را قبول نداریم؛ اما در قانون جدید، مقرر است ضریبی از ارزش معاملاتی را به‌عنوان حق کمیسیون تعیین شود و نحوه دریافت آن نیز تغییر خواهد کرد.

گودرزی در پاسخ به همشهری درباره نحوه دریافت تعرفه‌های جدید از سوی مشاوران املاک و تکلیف حق کمیسیون اجاره در قانون جدید، گفت: در بستر قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول، بعد از مشخص شدن مبلغ حق‌الزحمه، این رقم در متن قرارداد و کارت‌خوان متصل به سیستم درج می‌شود و امکان تغییر یا تخلف از آن وجود ندارد.

او درباره نحوه نظارت بر حسن اجرای قانون جدید حق‌الزحمه مشاوران املاک نیز اظهار کرد: پایبندی به قانون در قوانین فعلی نیز الزامی است و اتحادیه همواره بر روی آن تأکید داشته است؛ در قانون جدید نیز رعایت حق کمیسیون مصوب الزامی است مگر آنکه کارها به‌صورت غیررسمی و خارج از رویه قانونی انجام نشود که در این صورت نیز تخلف بوده و با آن برخورد می‌شود.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک توضیح داد: اتحادیه در سال قبل ۲۵۰۰ واحد صنفی غیرمجاز را شناسایی کرد که برخی از آنها مجوز گرفتند، برخی پلمپ شدند، برخی تغییر کاربری دادند و برخی کلاً قید این کار را زدند. در سال جاری هم حدود ۸۰۰ واحد غیرمجاز شناسایی شده است.

گودرزی به این موضوع نیز اشاره کرد که در قانون جدید، خدمات وکالتی و ... منع شده است و ازآنجایی‌که حدود ۵۰ درصد کارهای صنف ما به‌صورت نیابتی انجام می‌شود، به این مسئله معترض هستیم و امیدواریم در قوه قضاییه حل‌وفصل شود.

در بازار مسکن خبری نیست

رئیس اتحادیه مشاوران املاک در بخش دیگری از این نشست، درباره وضعیت بازار مسکن و اجاره، گفت: نرخ اجاره شهر تهران در سال جاری نسبت به سال گذشته حدود ۱۵ تا ۳۰ درصد رشد کرده و خود مردم این بازار را به ثبات نسبی رسانده‌اند؛ اما در بخش خریدوفروش، بازار در رکود کامل به سر می‌برد و به دلیل کاهش قدرت خرید اقشار متوسط رو به پایین، اغلب متقاضیان مصرفی، قدرت خرید مسکن ندارند.

او با اشاره به اینکه بر اساس برآوردها، دوره انتظار طبق متوسط برای خرید مسکن به ۷۰ تا ۸۰ سال رسیده است، گفت: امیدواریم در آینده با رونق تولید مسکن، عرضه و تقاضا متعادل شود و تسهیلات بانکی نیز که فعلاً در تأمین مالی خرید مسکن قدرتی ندارد، به وضعیتی برسد که خانه‌دار شدن مردم تسهیل شود.

سامانه‌ها باید ساماندهی شوند

رئیس اتحادیه مشاوران املاک در مورد احتمال آزاد شدن دسترسی سامانه کاتب برای مردم (مانند سامانه خودنویس)، گفت: طبق قانون پیش‌نویس معاملات اموال غیرمنقول باید توسط دلالان قانونی یعنی مشاور املاک با شناسه صنفی در سامانه کاتب ثبت شود و برای مردم دسترسی ایجاد نخواهد شد. ضمن اینکه در مورد سامانه خودنویس نیز رویه موجود مشکل‌ساز خواهد شد و در آینده رضایت‌بخش نخواهد بود.

گودرزی تأکید کرد: ما با هر سامانه‌ای که مردم با آن راحت‌تر هستند، موافقیم و معتقدم که سامانه کاتب در آینده این‌گونه خواهد بود؛ اما نظر شخصی من این است که وقتی در سامانه خودنویس به مردم دسترسی می‌دهیم علاوه بر اینکه حقوق دولت ضایع می‌شود به افزایش مشکلات حقوقی دامن می‌زند.

او افزود: نکته قابل‌تأمل این است که در سامانه خودنویس همه می‌توانند با هر نرخ و نظری قرارداد ثبت کنند؛ اما درعین‌حال همیشه روی بحث مشاوران املاک غیرمجاز و تخلفات آنها بحث می‌شود؛ واقعیت این است که سامانه خودنویس از همه قیدوبندها رهاست و اصلاً به نقش‌آفرینی مشاور املاک غیرمجاز نیازی نیست.

ساماندهی اتباع خارجی ضروری است

رئیس اتحادیه مشاوران املاک در پاسخ به خبرنگاران در مورد معاملات مسکن و اجاره اتباع خارجی، گفت: باید یک بانک اطلاعاتی جامع برای شناسه یکتا اتباع در دسترس باشد تا معاملات آنها مانند اتباع ایرانی شفاف شود.

گودرزی افزود: بر اساس قوانین موجود، خریدوفروش املاک برای اتباع ممنوع است و به همین دلیل آنها قراردادهای اجاره به‌صورت دستی منعقد می‌کنند و برای معاملات ملکی هم از طریق افراد امین و معتمد خود، وارد عمل می‌شوند. برای این موضوعات با دایره کفالت، وزارت کشور و نیروی انتظامی همکاری می‌کنیم تا در این زمینه هم به سروسامان برسیم.

در معاملات املاک به قانون جدید توجه کنید

در ادامه نشست، اشکان الماسی، مدیر حقوقی اتحادیه مشاوران املاک تهران با اشاره به اینکه قانون الزام به ثبت سند معاملات اموال غیرمنقول یک قانون ضروری و مفید برای کشور بود، گفت: یک نظم حقوقی از باب معاملات بر اساس قانون جدید وجود دارد و دولت بر اتحادیه تکلیف کرده در جهت پیشبرد این قانون اقدام کند.

الماسی اظهار کرد: بحث تبصره ۴ ماده یک عنوان شده اسناد مالکیت حدنگاری که بعد از لازم‌الاجرا شدن این قانون صادر می‌شود مشمول قانون است که تاکنون ۱.۳ میلیون جلد سند بعد از لازم‌الاجرا شدن قانون الزام صادر شده است؛ اما بعضاً متعاملین از زمان بی‌اعتبار شدن اسناد عادی اطلاع ندارند.

او ادامه داد: اجرای این قانون از دوم تیرماه ۱۴۰۳ آغاز شده و اگر سند مالکیت بعدازاین روز صادر شد تمام اعمال حقوقی که در ماده یک منعکس شده مشمول الزام قرار خواهد گرفت، به‌استثنای قراردادهای اجاره دو سال یا کمتر. یک سری اسناد هم ناظر به قبل از لازم‌الاجرا شدن این قانون است که تا یک سال بعد از راه‌اندازی سامانه ساماندهی اسناد غیررسمی می‌توان بر مبنای گذشته عمل کرد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
مدیریت حرفه ای پژوهش دانشگاهی؛ کلید موفقیت در پایان نامه و مقالات علمی
۶ لکه‌ی سرسخت فرش (و نحوه‌ی مقابله با آنها)
راهنمای جامع تیغ اره دیسکی؛ بررسی انواع، کاربردها و معیارهای انتخاب
ایمن ترین روش تمیزکردن لکه های فرش وقتی کودک دارید
دانلود صرافی اوربیت (برای اندروید و آیفون)
عایق حرارتی دیوار خارجی و داخلی برای جلوگیری از گرما و سرما
انقلاب خاموش در صنایع سلولزی: نقش پوشش‌های چندلایه و کاغذهای سیلیکونی در توسعه بسته‌بندی‌های هوشمند و پزشکی ایران
روش های مختلف انتخاب رشته و مقایسه با بهترین مشاور کنکور
همبستگی اجتماعی در بزرگترین اجتماع جهان
اطاعت از رهبری، شرط ضروری پیروزی در میدان مبارزه با دشمن است
۲ کشتی متخلف در مسیر ناایمن تنگه هرمز دچار حادثه شدند
دو پایگاه مهم آمریکا در کویت، آماج حملات پهپادهای ارتش قرار گرفت
چرا فینال آرژانتین و اسپانیا متفاوت است؟ ۶ نکته‌ای که باید بدانید
نتایج نهایی آزمون دکتری سال ۱۴۰۵ در دهه اول مرداد اعلام می شود
ترامپ خطرناک تر از سلاح کشتار جمعی است
خلأ قانونی برگزاری جلسات مجازی مجلس برطرف شد
چرا دلار با تشدید تنش‌های سیاسی گران شد؟
نیروهای مسلح به هرگونه وحشی‌گری پاسخی ویرانگر خواهند داد
سربازان آمریکایی حتی یک ثانیه را هم برای فرار از دست ندهند
رهگیری و انهدام یک فروند پهپاد MQ۹ در اهواز
چند هدف تیم ملی والیبال ایران برابر ترکیه
نتایج نهایی آزمون دکتری سال ۱۴۰۵ در دهه اول مرداد اعلام می شود
از اجرای طرح نوین تغذیه تا بازسازی روانی-اجتماعی دانشگاه‌ها در دوران پساجنگ
بازدید رهبر شهید از پژوهشگاه رویان نماد قدردانی از جامعه علمی کشور بود
ضربه تازه دولت ترامپ به دانشجویان بین‌المللی
آغاز یازدهمین دوره طرح ملی گفتمان نخبگان علوم انسانی
برگزاری کنکور ارشد ۱۴۰۵ برای توان‌خواهان و زندانیان
آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۵ در سلامت و آرامش برگزار شد
پرونده آزمون ارشد ۱۴۰۵ بسته شد
داوطلبان آزمون دستیاری فریب فروشندگان سؤال را نخورند
درخشش مرکز بین المللی زبان دانشگاه امیرکبیر در ارزیابی وزارت علوم
چگونه مدارس و دانشگاه‌های ایران به اهداف نظامی تبدیل شدند؟
معاون وزیر علوم از حذف واسطه‌ها در چرخه تغذیه دانشگاه‌ها خبر داد
دعوت از اعضای هیئت‌علمی برای مشارکت در «پویش خردورزی ملی برای ایران برخاسته»
داوطلبان آزمون دستیاری فریب فروشندگان سؤال را نخورند
آغاز فرآیند ثبت‌نام کاروان اربعین هیئت دانشجویی دانشگاه الزهرا (س)
درخشش مرکز بین المللی زبان دانشگاه امیرکبیر در ارزیابی وزارت علوم
پرداخت وام‌های دانشجویی در انتظار رفع مشکلات بانکی
تغییر زمان برگزاری ۳۸ آزمون دانشگاه شریف به دلیل قطع ناگهانی برق
امشب آخرین فرصت دریافت کارت آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
برگزاری آیین بزرگداشت رهبر شهید انقلاب در دانشگاه تهران
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top