تاریخ انتشار: سه شنبه 1403/11/09 - 00:55
کد خبر: 528712

برتری دانشگاه‌های اصفهان در رتبه‌بندی جهانی دانشگاه‌های آموزش عالی تایمز ۲۰۲۵

برتری دانشگاه‌های اصفهان در رتبه‌بندی جهانی دانشگاه‌های آموزش عالی تایمز ۲۰۲۵

دانشگاه‌های اصفهان و صنعتی اصفهان حائز کسب رتبه برتر در رتبه‌بندی جهانی دانشگاه‌های آموزش عالی تایمز ۲۰۲۵ شدند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»، در رتبه‌بندی تایمز ۲۰۲۵ تعداد ۸۱ دانشگاه از جمهوری اسلامی ایران حضور دارند که نسبت به سال گذشته ۱۱ درصد افزایش داشته است.

رتبه‌بندی تایمز یکی از مشهورترین نظام‌های رتبه‌بندی بین‌المللی دانشگاه‌ها است که اولین بار در سال ۲۰۰۴ با همکاری تایمز و کیو اس تحت عنوان رتبه‌بندی‌«تایمز – کیو اس» و از سال ۲۰۱۰ به بعد با همکاری موسسه تامسون رویترز منتشر شد. در رتبه‌بندی سال ۲۰۱۶ این پایگاه برای تامین اطلاعات مورد نیاز خود، همکاری خود را با تامسون رویترز قطع و با پایگاه اطلاعاتی اسکوپوس آغاز به همکاری کرد. تغییر منبع اطلاعاتی مورد استفاده پایگاه رتبه‌بندی تایمز بر روی نحوه حضور دانشگاه‌ها و رتبه آن‌ها تاثیرگذار بود. پایگاه رتبه‌بندی تایمز برای  ارزیابی دانشگاه‌ها قسمتی از اطلاعات مورد نیاز خود را از خود دانشگاه ها، قسمتی دیگر را از نظرسنجی‌ها و بخشی را از طریق الزویر به دست می‌آورد.

دانشگاه اصفهان در رتبه‌بندی جهانی دانشگاه‌های آموزش عالی تایمز ۲۰۲۵ بر اساس موضوعات مختلف در جایگاه دانشگاه‌های برتر قرار گرفت.

این رتبه‌بندی به بررسی عملکرد دانشگاه‌ها در ۱۱ حوزه موضوعی(هنر و علوم انسانی، تجارت و اقتصاد، علوم کامپیوتر ، علوم تربیتی، مهندسی، علوم زیستی، علوم فیزیک، روانشناسی، علوم اجتماعی، حقوق و علوم پزشکی) می‌پردازد.

به گزارش ایسنا، این رتبه‌بندی براساس پنج معیار اصلی شامل آموزش، پژوهش، چشم‌انداز بین‌المللی، کیفیت پژوهش و صنعت انجام می‌شود. جایگاه حوزه‌های موضوعی دانشگاه اصفهان در این نظام رتبه‌بندی نشان‌دهنده تلاش‌های مستمر دانشگاه اصفهان در راستای ارتقای کیفیت آموزش و پژوهش است.

نتایج رتبه بندی موضوعی دانشگاه اصفهان به شرح ذیل است:

۱.    هنر و علوم انسانی : رتبه ۶۰۱
۲.    تجارت و اقتصاد: رتبه  ۶۰۱–۸۰۰
۳.    علوم کامپیوتر: رتبه ۶۰۱–۸۰۰،
۴.    علوم تربیتی: رتبه ۵۰۱–۶۰۰
۵.    مهندسی:  رتبه ۸۰۱–۱۰۰۰
۶.    علوم زیستی:  رتبه ۸۰۱–۱۰۰۰
۷.    علوم فیزیکی: رتبه ۱۰۰۱
۸.    روانشناسی:  رتبه ۶۰۱
۹.    علوم اجتماعی:  رتبه ۶۰۱–۸۰۰

بر اساس آخرین رده‌بندی موسسه آموزش عالی تایمز، دانشگاه صنعتی اصفهان در بین ۲۰۲۹ دانشگاه برتر جهان با تکرار جایگاه سال گذشته، در رتبه ۶۰۱–۸۰۰ قرار گرفته است. از بین ۸۰ دانشگاه برتر ایرانی حاضر در این رتبه‌بندی، دانشگاه صنعتی موفق به کسب رتبه ۹ شده است.

تعداد دانشگاه‌های ایران در رتبه‌بندی تایمز در سال‌های مختلف 

برتری دانشگاه‌های اصفهان در رتبه‌بندی جهانی دانشگاه‌های آموزش عالی تایمز ۲۰۲۵


برتری دانشگاه‌های اصفهان در رتبه‌بندی جهانی دانشگاه‌های آموزش عالی تایمز ۲۰۲۵

گفتنی است؛ در پایگاه رتبه‌بندی تایمز در سال‌های ۲۰۱۲ الی ۲۰۱۴ از جمهوری اسلامی ایران تنها یک دانشگاه حضور داشت. در سال ۲۰۲۴ تعداد ۷۳ دانشگاه در رتبه‌بندی تایمز حضور داشته‌اند که این تعداد در سال ۲۰۲۵ به ۸۱ دانشگاه رسیده است. (بعلاوه ۴ دانشگاه صنعتی اراک، موسسه آموزش عالی دانش پژوهان، دانشگاه آزاد اسلامی شهر قدس و دانشگاه صنعت نفت نیز به عنوان Reporter آورده شده است).

در این رتبه‌بندی دانشگاه‌های صنعتی شریف با قرار گرفتن در بازه رتبه‌ای ۳۰۱-۳۵۰ به‌عنوان رتبه اول جمهوری اسلامی ایران معرفی شده اند، همچنین دانشگاه صنعتی امیرکبیر و دانشگاه علم و صنعت ایران مشترکا رتبه دوم را کسب کردند و دانشگاه‌های تهران و علوم پزشکی کرمانشاه مشترکا در رتبه سوم قرار گرفته‌ اند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
درخواست عجیب داور فینال جام جهانی از لیونل مسی فاش شد
پیش فروش بلیت‌ قطارهای مسافری شهریور آغاز شد
از «کار کثیف» اسرائیل تا دیپلمات‌های فرانسوی
اعلام تمهیدات ترافیکی مراسم چهلمین روز ‌تشییع امام شهید
مسیری که برای «نشدن» طراحی شد!
اعتراف رژیم صهیونیستی به ناتوانی در برابر پهپادهای حزب‌الله
چهار کودتا، یک خاندان / ۲۸ مرداد تا ۱۸ دی
بازسازی ۹۵ درصدی خوابگاههای آسیب‌دیده از جنگ دانشگاه شهید بهشتی
ضرورت تبیین منظومه فکری رهبر شهید برای تقویت ظرفیت‌های نسل جوان
ترامپ به رسانه‌ی حامی خود هم حمله کرد
اردوغان: اسرائیل محرک اصلی جنگ در منطقه است
ترامپ کره جنوبی را بابت عدم مشارکت در جنگ علیه ایران تنبیه کرد
واکنش ترامپ به توافق مکه: خاورمیانه در حال اتحاد است
سردار جوانی: رژیم صهیونیستی در حد و اندازه جنگ با ایران نیست
حماس: با نقشه راه مرحله دوم طرح ترامپ در غزه موافقت کردیم
پاسخ منفی رئیس‌جمهور کره جنوبی به درخواست ترامپ درباره ایران
تعویض پرچم حرم امام رضا(ع) همزمان با سوم ربیع الاول +عکس
مراسم بزرگداشت روز جهانی جمعیت +عکس
بازدید وزیر علوم از روند بازسازی خوابگاه دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی
پالایشگاه‌ها تاوان خودروهای فرسوده را پس می‌دهند
توکلی: درمان هیچ بیماری نباید به‌ دلیل مشکلات مالی متوقف شود
تمدید مهلت رفع نقص پرونده تحصیلی دانشجویان
خط ویژه جذب هیئت علمی در رشته هوش مصنوعی ایجاد شد
تقویم آموزشی دانشگاه صنعتی شریف برای سال تحصیلی ۱۴۰۶-۱۴۰۵ اعلام شد
پذیرش دکتری استادمحور در دانشگاه علامه‌
۵۰ هزار داوطلب دانشجومعلم در فرایند ارزیابی شایستگی قرار می‌گیرند
امکان ثبت‌نام افراد جدید و متاهلان در مرحله دوم نقل و انتقالات فرهنگیان
مهلت ثبت‌نام آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی ۱۴۰۵ تمدید شد
امتحانات ترم تابستان دانشگاه‌ها حضوری شد
حمایت از نخبگان دانشگاهی با اولویت هوش مصنوعی و ارتباطات کوانتومی
دانشگاه‌های انگلیس روی لبه تیغ
پایان تلخ زندگی استاد کمبریج در میانه جنجال دانشگاهی
توزیع کارت کنکور از فردا
آغاز ثبت‌نام آزمون دکتری وزارت بهداشت از امروز
آغاز اجرای طرح پایلوت «تغذیه نوین» در دانشگاه علامه از امروز
بازسازی دانش‌بنیان‌های آسیب دیده دانشگاه شریف با خط اعتباری جدید
آغاز اجرای طرح پایلوت «تغذیه نوین» در دانشگاه علامه از امروز
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top