تاریخ انتشار: شنبه 1404/04/21 - 09:15
کد خبر: 539057

پاشنه آشیل نظام سلامت کشور در شرایط جنگی

پاشنه آشیل نظام سلامت کشور در شرایط جنگی

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، از وضعیت ضعیف پدافند غیرعامل در حوزه بهداشت و درمان کشور انتقاد کرد.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ سید محمد جمالیان، با اشاره به مشکلات زیرساختی بیمارستان‌های کشور و ناوگان اورژانس، خواستار بازنگری جدی در اولویت‌های بودجه‌ای، تجهیزاتی و ساختاری نظام سلامت کشور شد.

وی افزود: بسیاری از بیمارستان‌های کشور، عمر ۶۰ تا ۷۰ ساله دارند و عملاً فرسوده‌اند و با توجه به تجربه جنگ تحمیلی ۱۲ روزه اخیر و همچنین بلایای طبیعی، به طور کامل روشن شد که نوسازی فوری مراکز درمانی و بیمارستانی یک ضرورت ملی نه یک انتخاب است.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تأکید کرد: تعدادی از بیمارستان‌های قدیمی و مرجع، مانند بیمارستان سینا که از مراکز ریفرال و معین کشور محسوب می‌شود، عملاً دیگر پاسخگوی شرایط بحرانی نیستند اگرچه طی سال‌های اخیر تعدادی بیمارستان جدید احداث شده و تخت‌های بیمارستانی اضافه شده‌اند اما این افزایش تخت، جایگزین زیرساخت‌های فرسوده نشده و با توجه به رشد جمعیت و نیازهای جدید، هنوز فاصله زیادی با استاندارد داریم.

جمالیان به وضعیت ناوگان اورژانس نیز اشاره کرد و افزود: هم‌اکنون بسیاری از خودروهای اورژانس ۱۱۵ با فرسودگی شدید مواجه‌اند و در برخی موارد، این آمبولانس‌ها چند دهه است که در حال فعالیت‌اند، اگرچه در قوانین مصوب، مشوق‌هایی از جمله کاهش تعرفه گمرکی برای خرید تجهیزات پزشکی و آمبولانس‌ها پیش‌بینی شده، اما مشکلات ترخیص و تأمین مالی، همچنان مانع به‌روزرسانی ناوگان اورژانس کشور است.

وی ضمن هشدار درباره وضعیت منابع انسانی در نظام درمانی، گفت: کمبود نیروی پرستاری یکی از چالش‌های جدی است، به‌ویژه در رشته‌هایی مانند بیهوشی که در بسیاری از شهرستان‌ها با بحران مواجه‌ایم و اگر برای این موضوع به‌سرعت برنامه‌ریزی نشود، در آینده نه‌چندان دور، با اختلال جدی در ارائه خدمات درمانی مواجه خواهیم شد.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با انتقاد از وضعیت ضعیف پدافند غیرعامل در حوزه بهداشت و درمان یادآور شد: متأسفانه حتی بیمارستان‌های نوساز ما نیز استانداردهای پدافند غیرعامل را ندارند و ما امروز در شرایطی هستیم که در صورت وقوع جنگ یا زلزله، انبارهای دارویی بیمارستان‌ها، کپسول‌های اکسیژن، ژنراتورها و سایر تجهیزات جانبی خودشان تبدیل به عوامل خطر می‌شوند.

وی افزود: اکثر بیمارستان‌ها به دلیل مشکلات مالی و ساختاری، اولویت بودجه‌ای برای مسائل پدافند غیرعامل قائل نمی‌شوند و این موضوعات همواره نادیده گرفته می‌شود، چرا که تمرکز صرفاً بر درمان بیماران نه بر تاب‌آوری سیستم سلامت در بحران‌ها است.

وی تصریح کرد: برای رفع این خلأها، سازمان پدافند غیرعامل کشور، سازمان آتش‌نشانی، و سایر ارگان‌های خدمات رسان باید مسئولیت بپذیرند و به شکل تخصصی و حمایتی وارد میدان شوند؛ نباید تمام بار این موضوع بر دوش وزارت بهداشت باشد، ایجاد انبارهای دارویی استراتژیک، نوسازی ژنراتورها، تأمین کپسول‌های ایمن و مقاوم‌سازی فیزیکی بیمارستان‌ها باید به‌عنوان مأموریت‌های فرابخشی مدیریت شود.

جمالیان یادآور شد: تجربه جنگ ۱۲ روزه، یک هشدار جدی برای ما بود که زیرساخت‌های سلامت کشور در مواجهه با بحران‌ها بسیار شکننده است در این رابطه ضروری است نوسازی بیمارستان‌ها، تجهیز اورژانس، تأمین نیروی انسانی و اجرای واقعی پدافند غیرعامل به‌سرعت در دستور کار دولت و مجلس قرار گیرد؛ تأخیر در این امور، بهای سنگینی برای کشور خواهد داشت.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
دیدار اعضای دفتر رهبر شهید انقلاب با خانواده شهیده زهرا بهشتی
مردم نامحرم سرنوشت خود نیستند
ترکیب احتمالی تیم ملی ایران مقابل نیوزیلند در اولین بازی جام‌جهانی
دانشجویان جدیدالورود از نیمسال دوم سال تحصیلی وارد دانشگاه‌ها می شوند
یک هسته‌ی ۴ نفره گروهک تروریستی-تکفیری متلاشی شد
امتحانات نهایی دانش‌آموزان از ۲۱ تیر برگزار می‌شود
تغییر زمان برگزاری کنکور ارشد ۱۴۰۵
افزایش رقم کالابرگ تکلیف قانونی است
کنکور سراسری قطعا ۲۹ و ۳۰ مرداد برگزار می‌شود
ترکیب تیم ملی والیبال ایران برای بازی با بلژیک اعلام شد
ایران در حوزه علوم شناختی جزو ۲۰ کشور برتر جهان است
اخطار سازمان بازرسی به بانک‌های متخلف در پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری
ذخایر خون کشور در پایان سال ۱۴۰۴ دو برابر شد
چگونه اهرم انرژی و بحران تورمی واشنگتن را به زانو درآورد؟
مترو وارد حوزه درمان شد
عزم پولادین ایرانیان در برابر دشمنان شهره آفاق است
تغییر زمان امتحانات دانشگاه‌ها در ایام تشییع رهبر شهید
اسلوونی به هواپیمای اسرائیلی اجازه فرود نداد
آماده راستی‌آزمایی توافق هسته‌ای احتمالی با ایران هستیم
تداوم حملات رژیم صهیونیستی علیه مناطق جنوبی لبنان
توافق آمریکا و ایران منافع امنیتی اسرائیل را تهدید می‌ کند
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top