تاریخ انتشار: جمعه 1404/05/31 - 14:32
کد خبر: 542786

سازمان ملل به طور رسمی در غزه قحطی اعلام کرد

 سازمان ملل به طور رسمی در غزه قحطی اعلام کرد

برای نخستین‌بار در تاریخ معاصر غرب آسیا، نهاد بین‌المللی «طبقه‌بندی مرحله‌ای امنیت غذایی» (IPC) تحت حمایت سازمان ملل، قحطی را در نوار غزه به‌طور رسمی اعلام کرد

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ گروه بین‌المللی «طبقه‌بندی مرحله‌ای امنیت غذایی» (IPC) که تحت حمایت سازمان ملل فعالیت می‌کند، برای نخستین‌بار قحطی را در نوار غزه اعلام کرده است. این نهاد جهانی که از سال 2004 برای ارزیابی شدت ناامنی غذایی و سوءتغذیه تشکیل شده، تاکنون تنها چهار بار در جهان قحطی را به‌طور رسمی اعلام کرده بود که تازه‌ترین آن در سودان در سال گذشته بوده است.

اگرچه این سازمان پیش‌تر درباره خطر قریب‌الوقوع قحطی در بخش‌هایی از غزه هشدار داده بود، اما به دلیل نبود داده‌های دقیق از اعلام رسمی خودداری می‌کرد. با این حال روز جمعه به‌طور رسمی قحطی در شهر غزه و مناطق پیرامونی آن شامل سه شهر و چند اردوگاه پناهندگان اعلام خواهد شد. این منطقه حدود 500 هزار نفر جمعیت دارد.

طبق معیارهای این نهاد، برای اعلام رسمی قحطی سه شرط سخت‌گیرانه باید وجود داشته باشد: دست‌کم 20 درصد خانوارها دچار کمبود شدید غذا باشند، دست‌کم 30 درصد کودکان سوءتغذیه حاد داشته باشند و روزانه دست‌کم دو نفر از هر 10 هزار نفر بر اثر گرسنگی جان ببازند.

به نوشته روزنامه تلگراف، در گزارش محرمانه‌ای که در اختیار شرکای IPC قرار گرفته، آمده است: «پس از 22 ماه جنگ بی‌امان، بیش از نیم میلیون نفر در غزه با شرایط فاجعه‌بار شامل گرسنگی، فقر مطلق و مرگ روبه‌رو هستند.» همچنین هشدار داده شده است که قحطی تا پایان سپتامبر به استان‌های دیرالبلح و خان‌یونس نیز گسترش خواهد یافت.

بر اساس این گزارش، یک میلیون و 70 هزار نفر دیگر – بیش از نیمی از جمعیت غزه – در سطح «فوریت غذایی» (مرحله دوم بحران) قرار دارند. این نخستین‌بار است که قحطی به‌طور رسمی در منطقه خاورمیانه تأیید می‌شود. پیش از این تنها در چهار مورد در آفریقای جنوب صحرا چنین اعلامی صورت گرفته بود.

وزارت بهداشت غزه اعلام کرد تاکنون 271 نفر از جمله 112 کودک بر اثر گرسنگی جان باخته‌اند که بیش از نیمی از این تلفات در سه هفته اخیر رخ داده است. شمار کل قربانیان جنگ 22 ماهه نیز به بیش از 62 هزار و 192 نفر رسیده است.

این اعلام رسمی خشم رژیم اسرائیل را برانگیخته است. بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این رژیم، روز پنجشنبه بار دیگر وجود قحطی را انکار کرد و مدعی شد: «اگر سیاست ما گرسنگی دادن بود، پس هیچ‌کس در غزه پس از دو سال جنگ زنده نمی‌ماند.» او حتی در سخنانی عجیب مدعی شد که «تنها کسانی که در غزه عمداً گرسنه نگه داشته می‌شوند، گروگان‌های اسرائیلی هستند.»

در همین حال، ارتش اسرائیل مقدمات حمله گسترده به شهر غزه را آغاز کرده است. نتانیاهو اعلام کرده که به‌زودی دستور نهایی اشغال این شهر را صادر خواهد کرد. طی روزهای اخیر ارتش اسرائیل با بمباران شدید موفق شده در حاشیه شهر غزه پایگاه‌هایی ایجاد کند و صدها هزار فلسطینی ناچار به فرار شده‌اند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
آماده‌باش پلیس راهور در مسیر زائران مشهد مقدس
تهران گرم‌تر می‌شود
پیام تبریک فرمانده کل سپاه امیر سرتیپ حیدری
پیام تبریک نماینده ولی فقیه در سپاه بابت انتصابات اخیر
رییس عقیدتی سیاسی ارتش، انتصاب فرماندهان عالی‌رتبه نیروهای مسلح را تبریک گفت
شرور قمه‌کش تهرانی دستگیر شد
تماس تلفنی وزیر امور خارجه کشورمان با رئیس اتحادیه میهنی کردستان عراق
سردار محبی: آمریکا حتی یک شناور جنگی هم در خلیج فارس ندارد
بقائی: آیا جهان در حال بازگشت به دوران «غرب وحشی» است؟
سردار نقدی: همه تسلیحات نظامی ما امروز بومی هستند
هر اقدام زمینی دشمن در نطفه خفه می‌شود/ آمادگی ایران برای نبردی طولانی
واکاوی راهبردی سیره حسنی؛ از همراهی امام حسین (ع) تا زمان‌بندی الهی شهادت
پیام انتصاب رضایی و فرماندهان
اثر جدید کمال شرف، کاریکاتوریست یمنی
اعتراض خبرنگاران آمریکایی به «طعمه‌شدن» در پی ترس ترامپ از ایران
شب رحلت پیامبر(ص) و شهادت امام حسن(ع) در حرم رضوی +عکس
مصمم به افزایش تجارت با پاکستان به ده میلیارد دلار هستیم
دلیل تلاش عربستان برای منصرف کردن ترامپ از حمله به ایران
سردار نقدی: همه تسلیحات نظامی ما امروز بومی هستند
اسکان زائران بارگاه منور رضوی در دهه آخر صفر +عکس
عزیزی: مقاومت ایران معادلات دشمن را برهم زد
دانش ارتباطات راهبرد اصلی جلوگیری از شکاف‌های اجتماعی
اعلام جزئیات برگزاری و نحوه‌ دریافت کارت‌ شرکت در کنکور و پذیرش دانشجو-معلم
سهمیه مناطق جنگی در آزمون ارشد علوم پزشکی اعلام شد
مهلت ثبت‌نام آزمون‌های خارج از کشور علوم پزشکی تمدید شد
برگزاری آزمون سراسری با حضور ۴۸۷ داوطلب در اردستان
دانشگاه‌های بحران‌زده انگلیس در تیررس سرمایه‌گذاران اروپایی
کدام مقالات علمی بیشترین نقش را در ثبت اختراعات داشته‌اند؟
سرپرست صندوق رفاه دانشجویان تغییر کرد
پیوند میان دانشگاه و محیط‌زیست از مسیر انجمن‌های علمی تقویت می‌شود
اعلام زمان ثبت‌نام فراخوان جذب اعضای هیئت‌علمی پیمانی وزارت بهداشت
شکست سنگین دانشگاه کمبریج مقابل استاد افشاگر
انتشار فراخوان پیش‌ثبت‌نام طرح ملی «کیمیا»؛ شبکه ملی توانمندسازی فعالان فرهنگی و هنری دانشگاه‌ها
منتظری: مناظره دانشجویی قدرت تحلیل در جنگ شناختی را تقویت می‌کند
تسهیلات دانشجویان علوم پزشکی ۱۵ درصد افزایش یافت
مهلت ثبت‌نام آزمون‌های خارج از کشور علوم پزشکی تمدید شد
مناظره دانشجویی؛ بستری برای رشد و پختگی دانشجویان
سهمیه مناطق جنگی در آزمون ارشد علوم پزشکی اعلام شد
مجوز ۵ رشته تحصیلی جدید در دانشگاه ایلام صادر شد
محرومیت ۱۰ ساله ۳ داوطلب متخلف آزمون دستیاری ۱۴۰۵
۸۰ روز تا کنکور ارشد وزارت بهداشت؛ یا قبول می‌شی یا نه!
نتایج آزمون ورودی پایه دهم مدارس نمونه دولتی و تکمیل ظرفیت سمپاد اعلام شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top