تاریخ انتشار: سه شنبه 1404/06/25 - 11:03
کد خبر: 544296

فاطمه زارع؛

مذاکره‌ای که پرده از فریبی تاریخی برداشت!

مذاکره‌ای که پرده از فریبی تاریخی برداشت!

فاطمه زارع، قائم‌مقام سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه یزد، در یادداشتی هشدار داد که رویکرد ایالات متحده در مذاکرات، اغلب ترکیبی از فریب و فشار است و تجربه تاریخی نشان می‌دهد اعتماد به وعده‌های واشنگتن می‌تواند به زیان‌های جبران‌ناپذیر منجر شود.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ یادداشت از فاطمه زارع/// شواهد و گزارش‌های اخیر حاکی از آن است که ایالات متحده به طور همزمان دو نقش متضاد ایفا می‌کرده است: از یک سو، به حماس پیشنهاد گفت‌وگو در قطر را داده بود و از سوی دیگر، هم‌زمان با رژیم صهیونیستی برای ترور فرماندهان مقاومت برنامه‌ریزی می‌کرد. این رویداد، پرده از واقعیتی تلخ برداشت؛ گاهی "دعوت به مذاکره" چیزی جز یک تاکتیک فریبنده برای ایجاد غفلت و حذف فیزیکی طرف مقابل نیست.

این حادثه، متأسفانه حلقه‌ای تازه از یک زنجیره بلند تاریخی است. تجربه یاسر عرفات که با امضای پیمان اسلو به انزوای سیاسی و تحت محاصره قرار گرفتنش انجامید، سرنوشت معمر قذافی که با وعده‌های غرب به کنار گذاشتن برنامه‌های دفاعی اش تن داد و نهایتاً سقوط خونین حکومتش را شاهد بود، و حتی مذاکرات پیچیده برجام در ایران که با خروج یک‌طرفه آمریکا و تحریم‌های بیشتر خدشه دار شد، همگی گواهی می‌دهند که اعتماد به واشنگتن نه تنها راهگشا نبوده، بلکه همواره به عقب‌ماندگی و زیان‌های جبران‌ناپذیر منجر شده است.

سال‌ پیش، رهبر انقلاب با درکی عمیق از این الگوی رفتاری، به صراحت هشدار دادند که «مذاکره با آمریکا نه عقلانی است، نه هوشمندانه و نه شرافتمندانه». این جمله نه یک شعار، که یک تحلیل استراتژیک بود که امروز بار دیگر مصداق یافت. دلیل آن روشن است: طرف آمریکایی به دنبال یافتن راه‌حلی منصفانه نیست، بلکه تنها در پی تحمیل اراده و منافع خود به هر وسیله‌ای، حتی فریب و نیرنگ، است.

با این اوصاف، رویداد اخیر را باید یک هشدار جدی دانست. این واقعه نشان می‌دهد که رویکرد ایالات متحده در قبال مخالفانش یک تهدید پایدار است و اعتماد بر اساس وعده‌های آنان، می‌تواند عواقبی جبران‌ناپذیر در پی داشته باشد. هوشیاری، وحدت رویه و تکیه بر قدرت درونی و متحدان واقعی، سپر ما در برابر چنین تاکتیک‌های فریبنده‌ای است.

*قائم مقام سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه یزد

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
محبوب‌ترین مدل‌های لباس بچه گانه در سال ۱۴۰۵
بیمه آسیا چه خدمات دندانپزشکی را پوشش می‌دهد؟
مقایسه چهار کتاب پرفروش زیست جامع کنکور
۶ لپ تاپ گیمینگ استوک که خریدشان پشیمانتان می کند
مترو در شهرهای مختلف؛ از اخبار روز تا اطلاعات کاربردی
قیمت برنج هاشمی امروز در تهران؛ استعلام شفاف و مستقیم از کارخانه
بهترین ابزارهای رزومه ساز در سال ۲۰۲۶
ادعاهای مکرر ترامپ علیه ایران صحت ندارد
۱۴۸ هزار میلیارد تومان جرایم مالیاتی بنگاه های آسیب دیده بخشوده شد
مشکل آمریکا با ایران و ایرانی است
شیوه جدید پذیرش دانشجو در دوره های «هم‌آموز» کلید خورد
حل معادله چندوجهی تعیین ظرفیت پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی کنکور ۱۴۰۵
مردم از نتایج تیم ملی فوتبال رضایت ندارند
افزایش بهای جهانی طلا و نقره در معاملات بازار فلزات گران‌بها
ترامپ از انتخاب سخنگوی جدید کاخ سفید خبر داد
مبلغ کالابرگ در مهرماه افزایش می‌یابد؟
جانشین آسانی در ترکیب استقلال مشخص شد
حجاب در مدارس جمهوری آذربایجان ممنوع شد
گذر کاخ سفید برای بزک چهره غرب به آکروپولیس افتاد!
شروط ایران در «طرح ۷ روزه» پابرجاست
افزایش چشمگیر کاربران وفادار به سکوهای ایرانی
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top