تاریخ انتشار: شنبه 1404/07/12 - 14:34
کد خبر: 545916

گروگانگیری مطالبات داروخانه‌ها توسط تامین اجتماعی

گروگانگیری مطالبات داروخانه‌ها توسط تامین اجتماعی

داروخانه‌های سرپایی در بخش خصوصی، بیشترین ارائه دهنده خدمت به مردم و بیماران در حوزه دارو هستند و از این رو، هر گونه اختلال در مسیر خدمات این موسسات، متوجه سلامت مردم است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ داروخانه به عنوان حلقه آخر زنجیره تامین دارو شناخته می شود. دارو، در ابتدا از مسیر تولید یا واردات، به مرحله پخش می رسد و از آنجا به داروخانه ها می رسد. داروخانه ها نیز عهده دار تامین داروهای مورد نیاز مردم و بیماران هستند. در حالی که بیشترین اصطکاک مالی بین داروخانه ها و بیمه ها وجود دارد، در عین حال؛ بیشترین جدال نیز بین آنها برقرار است و داروخانه ها با توجه به اینکه از قدرت مالی بالایی برخوردار نیستند، لاجرم با کوچک ترین تاخیر بیمه ها در پرداخت مطالبات آنها، دچار بحران نقدینگی شده و در نتیجه آن، توان خرید دارو و...، را ندارند. به این ترتیب، شاهد شکل گیری کمبود کاذب دارو هستیم.

حجم زیادی از فروش دارو در سطح داروخانه ها، متعلق به بیمه های پایه و به خصوص بیمه سلامت و بیمه تامین اجتماعی است و در این بین، سازمان تامین اجتماعی به عنوان شریک بزرگ داروخانه های سرپایی شناخته می شود که روزانه ده ها هزار نسخه با پوشش بیمه تامین اجتماعی، وارد داروخانه ها و بعد از سندسازی، به بیمه تامین اجتماعی ارسال می شود تا پول آنها به حساب داروخانه ها واریز شود.

متاسفانه از سال های گذشته تا امروز، داروخانه های سرپایی در بخش خصوصی که حدود ۱۷ هزار داروخانه را در کشور شامل می شود؛ همواره با سازمان تامین اجتماعی برای گرفتن مطالبات خود در زمان مقرر، دچار چالش بوده اند. این وضعیت، نقدینگی داروخانه ها به خصوص داروخانه های کوچک را به شدت مختل ساخته است.

انجمن داروسازان ایران، به عنوان نماینده صنف داروخانه های بخش خصوصی، همواره تلاش کرده با تعامل و مذاکره با بیمه تامین اجتماعی، مشکلات را حل کند؛ اما در برخی مقاطع، حتی این روش هم کاربرد نداشته و داروخانه ها را مجبور ساخته از «مکانیسم ماشه» وطنی استفاده کنند.

در روزهای گذشته، شهرام کلانتری خاندانی رئیس انجمن داروسازان ایران، در نامه ای به مصطفی سالاری مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی؛ عنوان داشت که داروخانه‌ها بیش از این امکان ارائه خدمت ندارند و در صورت عدم اقدام موثر، ناچارند بیمه شدگان تامین اجتماعی را به مراکز ملکی آن سازمان ارجاع دهند.

در همین حال، رئیس انجمن داروسازان ایران، از رئیس جمهوری نیز درخواست کرده بود که مشکل مطالبات داروخانه ها از بیمه تامین اجتماعی را پیگیری کند.

در نامه کلانتری به پزشکیان، عنوان شده است که سازمان تأمین اجتماعی مشابه سال ۱۴۰۳، مطالبات داروخانه‌ها را به گروگان گرفته تا بتواند طلب خود را از دولت نقد کند.

در عین حال، سازمان تامین اجتماعی مدعی است تا زمانی که نتواند مطالبات خود را از دولت بگیرد، نمی تواند مطالبات داروخانه ها را بدهد.

انجمن داروسازان ایران نیز، این ادعا را نوعی گروگانگیری مطالبات داروخانه ها تلقی کرده و خواستار ورود رئیس جمهوری به این چالش شده است.

حالا که در نیمه دوم سال ۱۴۰۴ به سر می بریم و هنوز از پرداخت مطالبات داروخانه ها از سوی بیمه تامین اجتماعی خبری نیست، این احتمال هست که داروخانه ها به سمت فعال کردن «مکانیسم ماشه» از نوع «وطنی» بروند و خرید از شرکت های پخش دارو که در زیرمجموعه تامین اجتماعی قرار دارند؛ تحریم شود.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
سازماندهی اطلاعات نزدیک به ۴۰ هزار پایان‌نامه ایرانیان خارج از کشور در ایرانداک
دریادار سیاری: دشمن مجبور است با ناکامی و آبروریزی منطقه را ترک کند
هشدار قرارگاه خاتم‌ به آمریکا و کشورهای منطقه: خطا کنید هدف حملات دردناک قرار می‌گیرید
پزشکیان به نیویورک می‌رود
ماموریت «تدوین راهبردهای ملی مهاجرت» به دانشگاه علامه طباطبائی واگذار شد
«آیین‌نامه جدید مقطع دکتری عمومی پزشکی» ابلاغ شد
حرکت جهاد دانشگاهی در مسیر تقویت پیوند دانشگاه، دانشجو و جامعه
آغاز زمان حذف و اضافه دانشگاه آزاد از شنبه
پزشکیان: جلسات افزایش مبلغ کالابرگ در حال برگزاری است/انتقاد از دولت در حرف، آسان است
صنعا: بیش از ۳۱۸ کشتی از باب‌المندب عبور کردند
هشدار صنعا درباره تعطیلی فرودگاه‌های عربستان
نفتکش‌ها از محله شهران خارج می‌شوند/ پل اختصاصی انبار نفت شهران در مسیر بهره برداری
جزئیات خرید ارز واردات با اوراق گام/ الزام پرداخت نقدی برداشته شد
حضور دانشگاه‌های ایران در ۳۳ رشته از ۵۷ رشته رتبه‌بندی شانگهای ۲۰۲۶
امکان ثبت نام مجدد در آزمون دکتری وزارت بهداشت
دعوت وزیر بهداشت از مجریان برای کمک به سلامت مردم
پزشکیان: به‌هیچ‌وجه به دشمن حسن ظن نداریم/پیمان ببندیم، مردانه بر آن خواهیم ایستاد
راهنمای جامع خرید اینورتر LS؛ معرفی پرفروش‌ترین سری‌های درایو صنعتی ال اس
استاندارد سازی اقلام سازمانی با تمرکز بر هدایای تبلیغاتی الکترونیکی
دانلود کتاب نماد شناسی هری بی جوزف pdf
کیت فوتبال قسطی؛ انتخاب اجباری هواداران فوتبال
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top