تاریخ انتشار: چهارشنبه 1404/07/23 - 18:20
کد خبر: 546685

مواجهه صحیح با پدیده هوش مصنوعی، «تعامل» است نه «تقابل»

مواجهه صحیح با پدیده هوش مصنوعی، «تعامل» است نه «تقابل»

رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران با بیان اینکه مواجهه صحیح پدیده هوش مصنوعی، «تعامل» است نه «تقابل»، گفت: ایرانداک به صورت جدی در حوزه هوش مصنوعی وارد شده و کارهای مهمی انجام شده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از تسنیم؛ محمد حسن‌زاده در همایش‌ «ملاحظات آموزش در عصر هوش مصنوعی» که امروز در دانشگاه قم برگزار شد در سخنرانی خود با عنوان «هوش مصنوعی: تخریب سازنده برای پیشبرد پژوهش اثرگذار» گفت: هوش مصنوعی یک سابقه بسیار طولانی دارد و معتقدند از زمانی که ماشین از انسان دستور گرفت، روند استفاده از هوش مصنوعی شروع شد.

رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) عناصر اصلی هوش مصنوعی را «یادگیری ماشین، زیرساخت‌های ابزار هوشمند و پردازش زبان طبیعی» برشمرد و اظهار کرد: ما در کشورمان چنین زیرساختی را نداریم. البته خبرهای خوبی هست که در کشور ما چنین زیرساخت‌هایی ایجاد خواهد شد.

 حسن‌زاده نقطه عطف اخیر را عمومی شدن هوش مصنوعی دانست و افزود: دو سال و نیم پیش چت جی‌پی‌تی مطرح و عمومی شد و هوش مصنوعی بیشتر مطرح شد؛ اما آنچه دارد زندگی را تغییر می‌دهد، هوش مصنوعی مولد است که به عنوان یک عمل شبه انسانی در اختیار انسان قرار گرفته است.

وی  با اشاره به اینکه " ماشین ها کمتر از انسان خطا دارند" ادامه داد: شما وظایف مختلفی را به صورت رایگان از هوش مصنوعی دریافت می‌کنید. هوش مصنوعی مولد عاملی است برای دانایی که در بانکداری، آموزش، تجارت، سلامت و سرگرمی موجود است.

رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) بخش اصلی صحبت خود را به تبیین «تخریب» و «سازندگی» هوش مصنوعی اختصاص داد و با طرح این پرسش که «مگر می‌شود بدون تخریب، ساخت؟» به تشریح موارد تخریب پرداخت و افزود: اولین چیزی که هوش مصنوعی تخریب می‌کند، چارچوب‌های ذهنی ایستای ما است. همچنین مرزهای خودساخته در علم، دومین موردی است که هوش مصنوعی تخریب می‌کند.

 حسن زاده تصریح کرد: ساختار بازدارنده به فرایند خلق دانش، سومین مورد است. خلق دانش فرایندی نیست و باید در نظر گرفت که خیلی از یافته‌های علمی اینگونه نیست، همانند افتادن سیب و کشف قانون جاذبه.

وی اظهار کرد: سیلوهای دانش انباشته مورد دیگر است که هوش مصنوعی آن را می‌شکند. کسانی که در این سیلوها قرار دارند از شکستن آن ناراحت هستند. همچنین فراموشی انسان نیز یکی دیگر از این موارد است. هوش مصنوعی هیچ چیز را فراموش نمی‌کند.

رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) خاطر نشان کرد: چارچوب زمانی خسته کننده نیز مورد دیگری از تخریب‌های هوش مصنوعی است.

 حسن زاده در مقابل، سازندگی‌های هوش مصنوعی را اینگونه برشمرد: مورد اول پویایی و چندسونگری است. تعامل میان‌رشته‌ای، انعطاف‌پذیری، یکپارچگی و ارتباط‌های ذهنی، به خاطر سپاری و یادآوری و دقت نیز از این موارد است.

وی در پاسخ به این سؤال کلیدی که «باید در تقابل با هوش مصنوعی باشیم یا تعامل؟» نتیجه گرفت: تقابل جواب نمی‌دهد، چرا که همه این کار را نمی‌کنند.

رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) با اشاره به آمار سرمایه‌گذاری‌ها در خصوص هوش مصنوعی گفت: رشد سرمایه‌گذاری روی این مساله در کل جهان در حال رشد است. بیشترین سرمایه‌گذاری را چین و آمریکا انجام می‌دهند اما در برگشت سرمایه، چین بیشترین درآمد را داشته است.

 حسن زاده افزود: بعد از چین، بیشترین درآمد در آمریکای شمالی و بعد اروپای جنوبی و آسیای توسعه‌یافته قرار دارند. اینها نشان می‌دهد که باید تعامل با هوش مصنوعی را در پیش بگیریم.

وی چالش‌های پیش‌روی استفاده از هوش مصنوعی را نیز اینگونه برشمرد: امکان سوءاستفاده گسترده، نقض اخلاق پژوهش، نقض مالکیت معنوی و محرمانگی، کاهش نوآوری انسانی، امکان سوگیری نظام‌مند و حذف پژوهشگران.

رئیس ایرانداک در پایان راهکارهای عملی را در این خصوص ارائه کرد و ادامه داد: باید زیرساخت‌هایمان را با بهره‌گیری از زیرساخت‌های اشتراکی ملی تقویت کنیم.

 حسن زاده اظهار کرد: توانمندسازی پژوهشگران و فرهنگ‌سازی مناسب، توسعه زیرساخت‌های قانونی و مقرراتی مناسب، یکپارچه‌سازی هوش مصنوعی در فرایندهای پژوهش و ارزش‌افزایی از هوش مصنوعی برای پیشبرد پژوهش دیگر راهکار های عملی در برخورد با این پدیده هستند.

وی از اقدامات ایرانداک خبر داد و گفت: ایرانداک به صورت جدی در حوزه هوش مصنوعی وارد شده و کارهای مهمی انجام شده است. این اقدامات شامل چهار حوزه شد که اولین آن ها در حوزه توسعه زیرساخت ها است و شامل پردازش سنگین تعاملات پژوهش و توسعه می شود.

رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) در پایان گفت: در حوزه تامین و توسعه محتوا: ابزارهای معنایی، پیکره‌های زبانی و محتوای عمیق و پاک، در حوزه آموزش و توانمندسازی: مدرسه‌های فصلی هوش مصنوعی، آزمایشگاه‌ها و هم‌افزایی ودر حوزه کاربست و بهره‌برداری نیز دستیارهای سازمانی، چت‌بات و ابزارهای هوشمند را در نظر داریم.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
کتاب «تربیت کودک برای مغزی یکپارچه»؛ از شناخت احساسات تا مدیریت رفتارهای دشوار کودکان
کتاب‌خوانی برای همه کودکان؛ رؤیایی که هنوز به عدالت فرهنگی نیاز دارد
عهد خون؛ خامنه‌ای، آرمان ما
حافظه خون، بقای تمدن
مهلت انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۵ تمدید نمی‌شود
کشته و زخمی شدن بیش از ۳۲۰ نفر در حمله به فرودگاه ریاض
استفاده تاکتیکی سازمان سیا از زنان در عملیات‌های انتحاری
صدها شهید و زخمی در یمن
امشب آخرین مهلت انتخاب رشته کنکور و آزمون پذیرش دانشجو معلم سال ۱۴۰۵
فیلم | باید علی‌الاصول، دشمن دهد تقاص!
هواپیمای بوئینگ کاسپین از توقیف ترکیه آزاد شد
تقلای ترامپ برای به دست آوردن جایزه نوبل خنده‌دار است
شهرداری تهران برای نوزادان متولد ۱۴۰۵ چه برنامه‌ای دارد؟
چرا با وجود ارتباط دائمی احساس تنهایی بیشتر شده است؟
پرونده مدرسه شجره طیبه در عرصه بین‌المللی پیگیری می‌شود
دلیل تعطیلی جلسات حضوری صحن، حفظ نصاب مجلس است
پسر نتانیاهو حقیر است
پاییز پربارش در چند استان
جذب رتبه‌های برتر در رشته های اولویت دار کشور در کنکور ۱۴۰۵
نسخه تکراری برای شکست/ کینه ظریف از میدان ریشه در کجا دارد؟
رئیس فدراسیون فوتبال پرتغال: بی‌صبرانه منتظر بازگشت رونالدو هستیم
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top