تاریخ انتشار: شنبه 1404/08/03 - 22:47
کد خبر: 547175

۴۰ درصد زنان ایرانی در معرض پوکی استخوان

۴۰ درصد زنان ایرانی در معرض پوکی استخوان

پزشک و متخصص حوزه سلامت با اشاره به هفته ملی سلامت استخوان، گفت: توجه به پیشگیری، تشخیص زودهنگام و اصلاح سبک زندگی برای جلوگیری از پوکی استخوان ضرورت عصر حاضر است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از تسنیم؛ سیده نازنین باقی، پزشک و متخصص حوزه سلامت، بعد از ظهر امروز در همایش آگاهی‌بخشی به مناسبت هفته ملی سلامت استخوان، اظهار کرد: از 26 آبان تا 3 مهرماه هر سال به عنوان هفته ملی سلامت استخوان در سراسر کشور گرامی داشته می‌شود و فرصتی است تا اهمیت سلامت استخوان‌ها و پیشگیری از بیماری پوکی استخوان مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: پوکی استخوان یکی از شایع‌ترین بیماری‌های خاموش در جهان است که ممکن است سال‌ها بدون علامت در بدن فرد وجود داشته باشد. این بیماری به معنای کاهش تراکم، تضعیف و شکننده شدن استخوان‌هاست و معمولاً تا بروز شکستگی‌های ناگهانی هیچ نشانه‌ای از خود بروز نمی‌دهد.

 باقی با اشاره به عوارض جدی این بیماری تصریح کرد: شکستگی‌های مکرر، حتی در اثر ضربه‌های بسیار جزئی یا در مواردی با عطسه، می‌تواند نشانه‌ای از پوکی استخوان باشد. این شکستگی‌ها گاهی موجب کوتاه شدن قد، تغییر شکل ستون فقرات، دردهای مزمن، وابستگی فرد به دیگران و حتی مرگ زودرس می‌شود. شکستگی لگن از جمله خطرناک‌ترین پیامدهای این بیماری است که استقلال فرد را از بین می‌برد و موجب افت کیفیت زندگی می‌شود.

وی با اشاره به آمارهای جهانی تشریح کرد: در دنیا حدود 200 میلیون زن مبتلا به پوکی استخوان وجود دارد و در ایران نیز 30 تا 40 درصد زنان در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند. از هر سه زن و از هر پنج مرد بالای 50 سال، یک نفر دچار شکستگی ناشی از پوکی استخوان می‌شود که رقم قابل توجهی است و نیاز به آموزش عمومی و پیشگیری را دوچندان می‌کند.

این پزشک متخصص توضیح داد: استخوان‌ها در دهه سوم زندگی به حداکثر تراکم خود می‌رسند و پس از آن، روند کاهش تراکم به تدریج آغاز می‌شود. عوامل ژنتیکی، نوع تغذیه، فعالیت بدنی و شیوه زندگی در شدت و سرعت این روند نقش مهمی دارند.

وی با اشاره به عوامل خطر پوکی استخوان بیان کرد: برخی عوامل مانند سن، جنسیت و سابقه خانوادگی غیرقابل تغییر هستند، اما بسیاری از عوامل با اصلاح سبک زندگی قابل کنترل‌اند. حفظ وزن در محدوده طبیعی (توده بدنی بین 19 تا 24.9)، انجام منظم فعالیت بدنی و ورزش، پرهیز از مصرف دخانیات و الکل، دریافت کافی نور خورشید برای تولید ویتامین D و رعایت رژیم غذایی سالم سرشار از کلسیم، ویتامین D، پروتئین و منیزیم از مهم‌ترین راهکارهای پیشگیری هستند.

باقی در پایان بر نقش آموزش و اطلاع‌رسانی در ارتقای سلامت عمومی تأکید و خاطر نشان کرد: آگاهی مردم از روش‌های ساده پیشگیری می‌تواند جلوی بروز بسیاری از عوارض جدی و پرهزینه پوکی استخوان را بگیرد. مراقبت از استخوان‌ها یعنی سرمایه‌گذاری برای حفظ تحرک و کیفیت زندگی در سال‌های آینده.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
دشمن شکست‌خورده روی ۷ نقطه تمرکز کرده است
اشعار حماسی و رجزخوانی‌های جنابعالی، تداوم‌بخش غُرش موشک‌های رزمندگان اسلام است
شرط موفقیت تیم ملی فوتبال در جام‌جهانی
سریال «صفا با خانواده» از امشب روی آنتن؛ دزد خرده‌پا وسط جنگ ۱۲ روزه
جزئیات جلسه کمیسیون امنیت ملی مجلس با «غریب‌آبادی» و وزیر اقتصاد
جناب خان از امشب دوباره روی آنتن
تأکید روسای جمهور ایران و مصر بر راهکارهای دیپلماتیک حل و فصل مسائل
اتصال کامل اینترنت بین‌الملل مشترکان برقرار شد
جزئیات بسته حمایتی وزارت اقتصاد برای عبور از تبعات جنگ
تاکید پزشکیان بر هم‌افزایی میان کشورهای اسلامی در مقابله با توطئه‌های دشمنان
سطح اتصال اینترنت در ایران به ۳۴ درصد رسید
بازگشایی اینترنت ثابت آغاز شد
روز نسیم مهر؛ یادآور مسئولیت جمعی در قبال خانواده زندانیان
۳۰ سال در سیاهچال‌های اسرائیل؛ قصۀ نفس‌هایی که خاموش نشد
از خارجی‌ها قرض نکنید!
سکه ۱۸۲ میلیون تومان شد
حمله به خاک ایران یا شلیک به میز مذاکره؟
شاخص کل بورس تهران به کانال ۴ میلیون واحدی برگشت
حمایت از آزمایشگاه تحقیقاتی اساتید
تثبیت قیمت دلار و درهم در مرکز مبادله؛ سکه ۱۸۲ میلیون تومان شد
عارف: هیچ کس منکر وجود گرانی در بازار نیست
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top