تاریخ انتشار: چهارشنبه 1404/08/21 - 18:42
کد خبر: 548298

مصوبات جدید درباره دانشجویان و دستیاران در معرض خطر خودکشی

 مصوبات جدید درباره دانشجویان و دستیاران در معرض خطر خودکشی

بر اساس دستورالعمل تعامل با دانشجویان و دستیاران آسیب‌پذیر، دانشگاه‌ها موظفند در صورت مشاهده علائم خطر، ضمن گزارش فوری حمایت روانی، آموزشی و اجتماعی لازم را فراهم کنند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ نشست کمیته پیشگیری از آسیب به خود روز سه شنبه ۱۹ آبانماه با حضور حسینی، معاون آموزشی وزارت بهداشت، مدیران و کارشناسان حوزه‌های آموزش، سلامت روان، دانشجویی ونظام پزشکی و نماینده انجمن علمی روانپزشکی در محل وزارت بهداشت برگزار شد.

در این نشست، حسینی با تأکید بر ضرورت حفظ کیفیت آموزش پزشکی و حمایت از دانشجویان و دستیاران در شرایط دشوار آموزشی و روانی، گفت: تاب‌آوری دانشجویان گروه پزشکی و همچنین جامعه پزشکی باید تقویت شود و همه ارکان نظام سلامت در این زمینه مسئولیت‌پذیر باشند. همکاری مستمر معاونت‌های آموزشی، دانشجویی، نظام پزشکی و انجمن‌های علمی برای ارتقای سلامت روان و پیشگیری از آسیب‌های فردی ضروری است.

وی با اشاره به اجرای طرح «پنجره نو» توسط حوزه معاونت دانشجویی فرهنگی وزارت به‌منظور شناسایی و حمایت از دانشجویان در معرض خطر افزود: تاکنون بیش از ۲۷ هزار دانشجوی جدیدالورود مورد غربالگری اولیه سلامت روان قرار گرفته‌اند که حدود نیمی از آنان نیازمند پیگیری‌های تکمیلی بوده‌اند. همچنین این طرح برای دستیاران جدیدالورود نیز اجرا شده است.

در ادامه، نمایندگان دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی و مرکز خدمات آموزشی از بازنگری دستورالعمل چگونگی تعامل با دانشجویان و دستیاران آسیب‌پذیر سلامت روان به خبر داد. بر اساس این دستورالعمل، دانشگاه‌ها موظفند در موارد مشاهده علائم خطر، بلافاصله موضوع را به دبیرخانه مربوطه گزارش داده و حمایت روانی، آموزشی و اجتماعی لازم را فراهم کنند.

اعضا همچنین با اشاره به تجربه‌های موفق دانشگاه‌ها در برگزاری کمیته‌های آسیب به خود دستیاران توسط رؤسای دانشگاه‌ها و پیگیری امور دانشجویان در معرض خطر و همچنین برگزاری کارگاه‌های آموزشی ویژه مدیران گروه‌ها، اساتید و مسئولان مراکز مشاوره، بر ضرورت گسترش آموزش‌های تخصصی در زمینه شناخت، مداخله و ارجاع دانشجویان در معرض خطر تأکید کردند. ایجاد سامانه غربالگری بی‌نام و سراسری سلامت روان برای دانشجویان علوم پزشکی نیز از دیگر مصوبات جلسه بود تا زمینه ارزیابی و دریافت بازخورد فردی به‌صورت محرمانه فراهم شود.

در بخش دیگری از نشست، گزارش آماری وضعیت سلامت روان دانشجویان و دستیاران، چالش‌های موجود در مراکز مشاوره، کمبود نیروی متخصص، و لزوم بازنگری در فرآیندهای پیگیری و حمایت مطرح شد. اعضا تاکید کردند که هیچ موردی از آسیب به خود نباید بدون پیگیری دقیق و مستند باقی بماند و دانشگاه‌ها موظفند ضمن حفظ محرمانگی، اطلاعات مربوط را به‌صورت منظم به کمیته وزارت بهداشت ارسال کنند.

در پایان، مقرر شد کمیته کشوری پیشگیری از آسیب به خود، گزارش تحلیلی وضعیت سلامت روان دانشجویان، دستیاران و جامعه پزشکی را بر اساس داده‌های به‌دست‌آمده از دانشگاه‌ها و انجمن‌های علمی در مقایسه با آمارهای بین المللی تهیه و برای تصمیم‌سازی‌های کلان در اختیار مراجع ذی‌ربط قرار دهد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
شب رحلت پیامبر(ص) و شهادت امام حسن(ع) در حرم رضوی +عکس
مصمم به افزایش تجارت با پاکستان به ده میلیارد دلار هستیم
دلیل تلاش عربستان برای منصرف کردن ترامپ از حمله به ایران
سردار نقدی: همه تسلیحات نظامی ما امروز بومی هستند
اسکان زائران بارگاه منور رضوی در دهه آخر صفر +عکس
عزیزی: مقاومت ایران معادلات دشمن را برهم زد
کشتی حامل تجهیزات نظامی سعودی در باب‌المندب هدف قرار گرفت
سردار محبی: آمریکا حتی یک شناور جنگی هم در خلیج فارس ندارد
انفجار شدید در جنوب لبنان؛ اسرائیل بار دیگر آتش‌بس را نقض کرد
سخنگوی ارتش یمن: مواضع و انبارهای تسلیحاتی عربستان را هدف قرار دادیم
رفع منع حضور خداداد عزیزی در بازی نخست تراکتور
دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار میزبان نخبگان جهان
آغاز رسمی جذب محققان «پسادکتری فناوری»
برج فناوری؛ زیرساختی برای اتصال اکوسیستم واکسن ایران به جهان
هشدار لیبی در خصوص توقف فعالیت پالایشگاه زاویه
نگاهی به نگاره «شهید» محمود فرشچیان
خودکشی نظامی ارتش رژیم صهیونیستی در آمریکا
گفتگوی تلفنی وزرای دفاع ایران و مالزی
اثر جدید کمال شرف، کاریکاتوریست مطرح یمنی درباره شکست ترامپ در بازگشایی تنگه هرمز
گزارش تصویری| پیاده روی زائران امام رضا ع
اعلام جزئیات برگزاری و دریافت کارت‌ کنکور ۱۴۰۵ و آزمون‌ دانشجو معلم
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top