تاریخ انتشار: پنجشنبه 1404/08/29 - 15:51
کد خبر: 548853

محققان برای نخستین بار در حوزه مهندسی زیستی به طور موفقیت آمیز یک مدل واقع گرایانه از مغز استخوان انسان را با سلول های انسان ساخته اند.

محققان برای نخستین بار در حوزه مهندسی زیستی به طور موفقیت آمیز یک مدل واقع گرایانه از مغز استخوان انسان را با سلول های انسان ساخته اند.

محققان برای نخستین بار در حوزه مهندسی زیستی به طور موفقیت آمیز یک مدل واقع گرایانه از مغز استخوان انسان را با سلول های انسان ساخته اند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، محققان دانشگاه بازل سوئیس و بیمارستان آن اعلام کرده اند این مدل برای جایگزین کردن یا کاهش استفاده از حیوانات در تحقیقات روی موضوعاتی مانند سرطان خون و آزمایش داروها کارآمد است.

مغز استخوان که به عنوان کارخانه خون سازی بدن انسان شناخته می‌شود، به طور مداوم در حال فعالیت است و فرد هیچ گاه متوجه فعالیت آن نمی‌شود مگر آنکه یک بیماری خونی در بدنش رخ دهد.

این عضو بدن که هر روز میلیاردها سلول تولید می‌کند یک بافت پیچیده حاوی اجزای مخصوص مانند سلول‌های استخوان، رگ‌های خونی، عصب‌ها و سلول‌های ایمنی است.

ساختار اسفنجی آن نیز به شکل محیط‌های ریز تخصصی سازماندهی شده که نیچ (niche) نام دارند. درک کارکرد مغز استخوان اهمیت خاصی دارد، به خصوص اگر شکستی در سیستم مانند وقوع سرطان خون، رخ دهد.

نیچ اندوستئال که در نزدیکی سطح استخوان قرار دارد، برای خون‌سازی طبیعی حیاتی است و همچنین با چگونگی ایجاد مقاومت در سرطان‌های خونی نسبت به درمان‌ها ارتباط دارد.

پژوهش‌های فعلی بیشتر اوقات به مدل‌های حیوانی وابسته هستند یا روی سلول‌های بسیار ساده سازی شده، کشت می‌شوند که نمی‌توانند به درستی پیچیدگی سلول مغز استخوان انسان و نیچ اندوستئال را نشان دهند.

بافت واقع گرایانه و پیچیده مغز استخوان با استفاده از دو جز اصلی مهندسی شده که عبارتند یک داربست پشتیبان و سلول‌های انسانی مخصوص.

مبنای ساخت نیز یک سازه مصنوعی استخوان از جنس هیدروکسی آپاتیت، یک ماده معدنی طبیعی که در استخوان و دندان یافت می‌شود، است. پژوهشگران در این داربست سلول‌های انسانی قرار دادند که با استفاده از روش‌های زیست شناسی مولکولی به صورت سلول‌های بنیادی پر توان برنامه ریزی شده بودند.

این سلول‌های بنیادی مصنوعی در مرحله بعد توانستند، براساس سیگنال‌های خاص دریافت شده درمحیط مهندسی شده، انواع سلول‌های مخصوص مورد نیاز مانند سلول‌های استخوان، خون، رگ‌ها و اعصاب را که برای مغز استخوان حیاتی هستند را بسازند.

پژوهشگران این سلول‌های بنیادی درساختار مصنوعی استخوان جای‌گذاری کردند و سپس با استفاده از فرآیندهای هدفمند، به‌صورت مرحله به مرحله انواع مختلف سلول‌های مغز استخوان را تولید کردند.

بررسی‌های بیشتر نشان داد که سازهٔ سه‌بعدی حاصل، شباهت بسیار زیادی به نیچ اندوستئال انسان دارد و از نظر اندازه نیز نسبتاً بزرگ است (۸ میلی‌متر قطر و ۴ میلی‌متر ضخامت). نکتهٔ جالب این بود که این مدل واقع‌گرایانه توانست فرآیند خون‌سازی انسان را به‌مدت چندین هفته در محیط آزمایشگاه حفظ کند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
مهلت انتخاب رشته در آزمون دکتری تخصصی گروه علوم پزشکی ۱۴۰۴ تمدید شد
توقف یا تعلیق آزمون آیلتس به سازمان سنجش اعلام نشده است
تقدیر از ۵۳ پژوهشگر برگزیده در هفته پژوهش سال ۱۴۰۴
انتشار اسامی بانیان ماراتن کیش/ برادران جهانگیری حامی اصلی این فاجعه +عکس
انتشار اسامی بانیان ماراتن کیش/ برادران جهانگیری حامی اصلی این فاجعه +عکس
عاقبِ عقیمِ عمل‌گراییِ سیاسی؛ از خط مبارزه به خط مداهنه
پول‌پاشی از جیب بیت‌المال برای سفیدشویی ماراتن کیش
امتیاز ویژه برای پذیرفته‌شدگان المپیاد علمی کشور در تسهیلات بنیاد ملی نخبگان
تقصیر ماست که وزیرت را استیضاح نکردیم
حواشی حضور رئیس جمهور در دانشگاه/مطالبات نماینده دانشجویان تا سخنان عجیب پزشکیان در روز دانشجو!
مراسم گرامیداشت روز دانشجو با حضور سخنگو دولت
تمام حواشی حضور سعید جلیلی در مراسم روز دانشجو دانشگاه تهران
فیلم| خضریان: دکتر پزشکیان گفتند، مجلس یکی از عوامل تورم است، من از طرف مجلس از ایشان عذرخواهی می‌کنم
مراسم گرامیداشت روز دانشجو در دانشگاه تهران +عکس
وزیر دفاع: ایران تنها کشوری بود که پاسخ دندان‌شکن به رژیم صهیونیستی داد
معاون اول رئیس‌جمهور به مناسبت روز دانشجو مطرح کرد
تذکر ۳۷ نماینده به وزیر راه درباره فروش بلیط قطار
دانشجویان امروز ظلم‌ستیز، عدالت‌طلب و مطالبه‌گر هستند
پیام تسلیت قالیباف به حجت‌الاسلام طائب
سفیر آمریکا: دشمن اسرائیل دشمن ایالات متحده است
فرزین فرد: دانشگاه، باید محیطی برای تربیت انسان‌های آزاده و عدالت‌خواه باشد
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top