تاریخ انتشار: شنبه 1404/09/29 - 12:51
کد خبر: 550660

عارف: تورم تصمیم‌گیری‌ها زمینه را برای فساد فراهم می‌کند

عارف: تورم تصمیم‌گیری‌ها زمینه را برای فساد فراهم می‌کند

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: باید قوانین و مصوبات دولت ثبات داشته باشد که هنوز در بخش‌های توسعه‌ای به این ثبات نرسیدیم که تورم قوانین و تصمیم‌گیری‌ها در کشور زمینه را برای فساد فراهم می کند.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ محمدرضا عارف در آئین نواختن زنگ آغاز معاملات بورس که برای اولین بار در تاریخ بازار سرمایه صورت گرفت، با اشاره به اینکه سازمان بورس نقش کلیدی در توسعه و پیشرفت کشور دارد، افزود: برای قدردانی از زحمات و حمایت از بازار سرمایه که جز اولویت‌های دولت است به اینجا آمده‌ام و ما برنامه توسعه‌ای داریم که مهمترین دغدغه آن تأمین منابع برای اجرای احکام برنامه هفتم پیشرفت است.

معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: ظرفیت لازم برای تأمین منابع اجرای احکام برنامه هفتم پیشرفت را داریم که باید منابع و سرمایه‌های داخل کشور بالفعل شود. همچنین با سازوکاری منطقی سرمایه خارجی به ویژه سرمایه قابل توجه ایرانیان خارج از کشور در اختیار قرار گیرد که اگر سازوکار منطقی و اصولی را دنبال کنیم، کار مشکلی نخواهد بود.

عارف با تاکید بر اینکه بازار سرمایه جایگاه ارزشمند در اقتصاد ملی دارد که باور داریم باید جایگاه آن ارتقا یابد تا در اقتصاد کشور نقش آفرین باشد، بیان کرد: بازار سرمایه آئینه شفافیت اعتماد عمومی به نظام اقتصاد کشور است و جذب سرمایه از چالش‌های اقتصادی کشور بود که امروز در مسیر اصلاح ساختارهای اقتصادی، ارتقای شفافیت و برنامه‌ریزی اقتصادی هستیم.

معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر اینکه بازار سرمایه نقش مهم و محوری در هدایت نقدینگی و رشد پایدار دارد، افزود: برای بازار بورس یک وظیفه ملی و فراتر از دولت در تأمین و جذب سرمایه قائل هستیم. سرمایه فرار است و به جایی می‌رود که به آنجا اطمینان داشته باشد که باید این اطمینان و انگیزه و شرایط را برای در اختیار گرفتن سرمایه‌ها دنبال کنیم.

عارف تاکید کرد: در دولت چهاردهم باور عمیق به نقش بازار سرمایه به ویژه در رشد اقتصادی، تأمین مالی واحدهای تولیدی و کاهش فشار بر بازار بانکی داریم چراکه نتیجه فشار بر نظام بانکی تورم غیر اصولی و منطقی است که با اعمال سیاست‌های تکلیفی این وضعیت را هم اکنون شاهد هستیم.
معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر اینکه دولت چهاردهم آمادگی خود را برای تقویت کارآمدی و شفافیت بازار بورس اعلام می‌کند، اضافه کرد: بازار بورس ستون تأمین مالی پایدار و غیر تورمی در اقتصاد ملی است. امروز بیش از هر زمان نیازمند این سرمایه برای تأمین مالی تولید، طرح‌های ملی و زیرساخت‌های اقتصادی هستیم و باید از شبکه بانکی به سمت بازار سرمایه هدایت کنیم.

عارف رشد اقتصادی، کاهش تورم و جذب سرمایه را از مهمترین اولویت‌های اقتصاد کشور برشمرد و گفت: اعتماد عمومی به بازار سرمایه یک سرمایه راهبردی است و باید سازوکارهای لازم برای اعتماد عمومی را به طور جدی دنبال کنیم. مردم در هر جایی که حضور آنان لازم باشد، حاضر هستند که در جنگ ۱۲ روزه دیدید این مردم با حضور با نشاط و با انگیزه خود مسیر جنگ را به طور کلی عوض کردند و باید تلاش کنیم اعتماد عمومی را در این بخش‌ها به دست آوریم و هیچ بازاری بدون اعتماد مردم پایدار نخواهد ماند.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه رسیدن به پایداری اولویت ما در اقتصاد است که در این مسیر ثبات در تصمیم‌گیری‌ها حائز اهمیت اساسی است، ادامه داد: تصمیمات و اصلاحات چند دهه گذشته با نیت خیرخواهانه بود اما باعث بی‌ثباتی در جامعه شد که نمونه آن را در سپرده‌های ارزی شاهد هستیم.

نقد باید همراه با پیشنهاد و راهکار باشد

عارف تاکید کرد: از نخبگان برای نقدهای سازنده قدردانی می‌کنیم اما نقد باید همراه با پیشنهاد و راهکار باشد.

معاون اول رئیس جمهور بر ضرورت شفافیت اطلاعات، عدالت در دسترسی به داده‌ها و پیش‌بینی‌پذیری سیاست‌ها تاکید کرد و ادامه داد: باید سیاست‌های اجرایی، قانون گذاری و برنامه‌ریزی‌ها قابل پیش‌بینی باشد تا سرمایه‌گذار بداند در کجا و در چه زمینه‌ای بتواند سرمایه‌گذاری کند.

معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر اینکه اعتماد عمومی مهم‌ترین سرمایه اجتماعی است، گفت: به دنبال تنظیم گری هستیم تا مانع بی‌ثباتی بازار نشود. تقویت استقلال سازمان بورس، بهره‌گیری از فناوری‌های نوین و حرکت به سمت نظارت از الزامات ارتقای کیفیت حکمرانی در بازار بورس است.

عارف خاطرنشان کرد: باید از سلامت بازار صیانت کنیم و همه بخش‌ها را سالم سازی کنیم تا بستر رشد و نوآوری فراهم شود. باید از سرمایه‌گذاران و سرمایه‌گذاری مستقیم حمایت کنیم و برای جذب سرمایه‌های خرد تلاش کنیم و باید با سازوکاری از این منابع استفاده کنیم و حمایت از سرمایه‌گذاران خرد وظیفه حاکمیتی است.

معاون اول رئیس جمهور اضافه کرد: امروز در جذب سرمایه‌گذاری‌های خرد به دلیل تغییرات در قوانین که با هدف بهبود وضعیت بود اما نتیجه آن بی‌ثباتی شد، چالش داریم.

عارف با تاکید بر پیوند بورس با صنعت گفت: بازار سرمایه باید در پیوند با صنعت پیشتاز باشد و اولویت بر تأمین سرمایه صنعت، حمایت از تولید و شرکت‌های دانش بنیان باشد تا در مسیر پروژه‌های اولویت‌دار ملی حرکت کنیم.

وی ضرورت افزایش بهره‌وری، اشتغال پایدار و ثبات سیاست‌ها و مقررات را خاطرنشان ساخت و تصریح کرد: باید قوانین و مصوبات دولت و سیاست‌های اجرایی ثبات داشته باشد که هنوز در بسیاری از بخش‌های توسعه‌ای به این ثبات نرسیدیم که تورم قوانین و تصمیم‌گیری‌ها در کشور وجود دارد که زمینه را برای فساد فراهم می‌کند.

عارف با اشاره به اهمیت شفافیت، سلامت بازار و مقابله قاطع با تخلفات تاکید کرد: باید با هرگونه تخلفی به طور جدی برخورد کرد. امروز شفافیت راهبرد کشور شده است و منافع ملی نیز در شفافیت است که بعضاً برخی افراد به دلیل منافع شخصی عدم شفافیت را با مسائل امنیت ملی توجیه می‌کنند.

وی با بیان اینکه تحقق عدالت و مردمی‌سازی اقتصاد، تحول دیجیتال و حرکت به سمت بازار سرمایه هوشمند یک تکلیف و ضرورت است، گفت: اگر به هوشمندسازی توجه کنیم می‌توانیم از این تحول به نفع کشور استفاده کنیم.

معاون اول رئیس جمهور در خصوص افزایش تعامل‌های منطقه‌ای و ارتقا جایگاه بازار سرمایه در منطقه تصریح کرد: باید تعامل و مبادله اطلاعات در همه زمینه‌ها با کشورها و نهادهای منطقه‌ای افزایش یابد و سازوکاری برای جذب سرمایه خارج از کشور ایجاد شود.

عارف با تاکید بر اینکه بازار سرمایه می‌تواند به پایه و یکی از تکیه‌گاه‌های اقتصاد کشور تبدیل شود، گفت: رسیدن به این هدف نیازمند اعتمادسازی پایدار، ثبات سیاستی و همکاری نزدیک دولت و بورس است. دولت خود را حامی بورس می‌داند و کوچک‌ترین دخالت را جز برای کمک در روند بازار بورس نداشته باشد.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اینکه باید از همه ظرفیت‌های بازار سرمایه برای پیشبرد مأموریت‌های ملی اجرای سند برنامه هفتم پیشرفت و حل مشکلات کشور استفاده کنیم، بیان کرد: امروز مسئله معیشت مهمترین دغدغه دولت است که می‌توانیم با کمک نظرات بازار بورس و نخبگان اقتصادی بر این شرایط اقتصادی فائق آییم.

همچنین در این مراسم زنگ آغاز معاملات بورس با حضور معاون اول رئیس جمهور نواخته شد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
سهم پنهان دولت و صنعت در ناترازی بنزین؛ چرا مردم مقصر اصلی نیستند؟
پیشنهاد ناصر هادیان در صداوسیما: تنگه هرمز را در ازای رفع تحریم معامله کنیم
آثار مخرب مصرف الکل و سیگار در بروز بیماری‌ها
پرداخت مطالبات بازنشستگان در اولویت تأمین اجتماعی؛ پیگیری برای تأمین منابع ادامه دارد
۳ سانحه مرگبار طی یک هفته در بزرگراه‌های تهران؛ هشدار دوباره به رانندگان و عابران
سانحه جاده‌ای در جنوب قاهره با ۱۴ کشته و زخمی
 دستیار قلعه‌نویی مربی تیم ملی ایتالیا شد
اقتصاددان معروف آمریکایی: خداحافظ پترودلار
انتشار اخبار جعلی توسط ترامپ یک استراتژی شکست خورده است
هفته جاری فقط ۶ نفتکش از تنگه عبور کردند
علت انتخاب مجدد همتی برای بانک مرکزی مشخص شد: پزشکیان هنوز هم متوجه نشده است چرا همتی استیضاح شد!
«ایران امام رضا (ع)؛ خون‌خواه و جان‌فدا» شعار محوری دهه پایانی صفر شد
پیش‌بینی پاییز پر بارش در ایران؛ لطفا غافلگیر نشوید
رویترز: هشدار شدید ایران به کشورهای عربی، باعث توقف حمله آمریکا شد
اجازه باز شدن مسیر دوم در تنگه هرمز را نخواهیم داد
چرا حتی منتقدان هم زیر پرچم شهید عباس بابایی ایستادند؟
دستگیری عامل انتشار مطالب توهین‌آمیز علیه زائران اربعین در فضای مجازی
مواضع مزدوران سعودی را با موشک بالستیک و پهپاد در هم شکستیم
ضربه مغزی بیش از ۷۰۰ نظامی آمریکایی در حملات ایران
انتشار اخبار جعلی توسط ترامپ یک استراتژی شکست خورده است
تجربه نشان داد وعده‌های بیرونی اقتصاد را آسیب‌پذیرتر می‌کند
تجربه ایران در توسعه آموزش عالی در اختیار عراق قرار می گیرد
موج خودکشی در فرماندهی سایبری آمریکا
توسعه فناوری، مسیر رقابت‌پذیری صنعت قطعه‌سازی است
وزیر علوم ایران با رئیس بیت‌الحکمه عراق دیدار کرد
تمدید دومین فراخوان شناسایی و جذب استعدادهای برتر در بخش خصوصی
رایزنی برای راه‌اندازی رشته زبان کره‌ای و برگزاری آزمون TOPIK در ایران
دکتر منتظری به رادیو می‌رود
رسوایی بزرگ در معتبرترین دانشگاه مکزیک
پژوهشگاه ملی سرطان می‌تواند به محور دیپلماسی علمی ایران و کشورهای منطقه تبدیل شود
حکمرانی مشارکتی؛ ضرورت امروز دانشگاه‌ها
هوش مصنوعی جدید، انسان از آب درآمد!
دانشگاه منزوی از جریان علم و فناوری جهان عقب می‌ماند
نتایج آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی اوایل هفته آینده منتشر می‌شود
اعلام نتایج اولیه پذیرش دکتری تخصصی بدون آزمون دانشگاه تهران
نتایج آزمون‌های ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی اوایل هفته آینده منتشر می‌شود
دستاورد پژوهشگران دانشگاه تهران درتوسعه نسل جدید سامانه‌های هوشمند
توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه ایران و بلاروس
توسعه همکاری‌های علمی، آموزشی و فناورانه با قزاقستان
نتایج آزمون‌های سمپاد و نمونه دولتی هفته آینده منتشر می‌شود
پیشنهاد راه‌اندازی دوره‌های «هم‌افزایی فناورانه»
ظرفیت پژوهشی هر عضو هیئت‌علمی از حمایت های بنیاد ملی علم اعلام شد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top