تاریخ انتشار: یکشنبه 1404/09/30 - 14:20
کد خبر: 550745

پرونده لیزینگ رایان سایپا زیر ذره‌بین؛

پشت پرده ماجرای فساد احتمالی ۱۷۰۰ میلیاردی در لیزینگ رایان سایپا/ رئوفه حسن‌زاده امیری کیست؟

پشت پرده ماجرای فساد احتمالی ۱۷۰۰ میلیاردی در لیزینگ رایان سایپا/ رئوفه حسن‌زاده امیری کیست؟

اظهارات نماینده مجلس و توضیحات سخنگوی قوه قضائیه از شکل‌گیری یک پرونده فساد احتمالی در «لیزینگ رایان سایپا» حکایت دارد؛ پرونده‌ای که با پرداخت تسهیلات صوری، فعالیت شرکت‌های پوششی و انباشت بدهی بیش از ۱۷۰۰ میلیارد تومان، به یکی از پرونده‌های قابل‌توجه مالی سال‌های اخیر تبدیل شده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ چندی پیش علی خضریان نماینده تهران در مجلس گفت در سال ۱۴۰۲ در شرکت «لیزینگ رایان سایپا» فساد عظیمی سر برآورده است.

وی گفت در این پرونده، فردی که خواهرزاده آقای صالحی‌امیری، وزیر گردشگری نیز است با ایجاد شبکه‌ای از شرکت‌های پوششی و سوری، بیش از هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی را تحت عناوینی مضحک، از جمله «لیزینگ برنج»، تصاحب کرده است. 

به گفته خضریان، این تسهیلات برای خرید ۱۵ هزار تن برنجی که نه مبداش مشخص است و نه مقصدش و تمام این تسهیلات نیز تنها با یک پیش‌فاکتور اخذ شده است.

همچنین اصغر جهانگیر سخنگوی قوه قضائیه نیز در روزهای گذشته گفت در پرونده لیزینگ رایان سایپا با مداخله ۷۶ نفر از اشخاص حقیقی، تسهیلاتی کلانی به هشت شخص حقوقی با روش‌های متقلبانه و از طریق شرکت‌های صوری داده شده است. 

بررسی‌ها نشان می‌دهد تسهیلات دریافتی از شرکت «لیزینگ رایان سایپا» حدود ۱۲۶۹ میلیارد تومان بوده که مانده بدهی تا روزهای اخیر به ۱۷۰۵ میلیارد تومان رسیده و ۱۲۲۲ میلیارد تومان از آن نیز معوق شده است. 

بخش جالب‌توجه ماجرا این است که طبق گزارش شرکت زیرمجموعه سایپا، بخش عمده تسهیلات دریافتی مربوط به شرکت‌هایی است که فردی به نام رئوفه حسن‌زاده امیری فرزند هادی حسن‌زاده امیری یا در آنها مدیرعامل بوده و یا عضو هیات‌مدیره است. 

این شرکت‌ها شامل ارزش‌آفرینان هوشمند، خونه‌به‌خونه، داتیس تجارت سحر، پترونامگان ایرانیان، آلپای، راه ابنیه داتیک، آیفت، معمارگستر داماوند، مسرنگاران گیتی و نگین تهران مبین، بهران پارسیان و کوشا تجارت دامون است.

قابل ذکر است درحالی‌که لیزینگ رایان سایپا هنوز نتوانسته این مطالبات خود را برگرداند، اما در سمت دیگر شرکت‌های صوری رئوفه حسن‌زاده امیری درحال انحلال هستند، موضوعی که به نظر می‌رسد با هدف فرار از پرداخت این بدهی‌ها صورت می‌گیرد.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
حمایت از جایگاه زنان از تأکیدات رهبر شهید بود
مشهد برای تدفین رهبر شهید آماده است
اصابت موفق ۷۰ درصد اهداف عملیات بامداد چهارشنبه
رشد ۵۷ درصدی پذیرش بدون آزمون استعدادهای درخشان در مقطع دکتری
جنگ علیه ایران میلیون‌ها نفر را تهدید می‌کند
قدردانی فرمانده قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا از یکصد شب حضور ملت ایران
جزئیاتی از متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی در سال ۱۴۰۵
زمان بازگشایی دانشگاه‌ها برای نودانشجویان
حملات صبحگاهی رژیم صهیونیستی به لبنان
تایید حکم اخراج دانشجوی هتاک دانشگاه شریف / اقدام قابل تقدیر شورای انضباطی تجدیدنظر دانشگاه صنعتی شریف
وضعیت نامطلوب شاخص‌های سلامت مردان ایرانی
رد ویزای برخی اعضای تیم ملی ایران دلایل موجهی داشت
استحاله نظام را به گور خواهید برد
رد پای بانک‌های متخلف در صف یک میلیون نفری وام ازدواج
سهمیه جنگ در کنکور ۱۴۰۵ قطعی شد
واردات سوخت برای اولین‌بار بعد از کرونا نزولی شد
وزارت امنیت آمریکا شرایط و زمان حضور تیم ملی فوتبال ایران را اعلام کرد
ایران در اعمال حق ذاتی دفاع از خود درنگ نخواهد کرد
عملیات نصر را ادامه دهید
بن‌بست قانون‌گریزی دولت / ستاد ویژه راهبری فضای مجازی به یک نهاد مشورتی تبدیل شد
 درآمدهای هرمز به نفع مردم
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top