تاریخ انتشار: چهارشنبه 1404/12/06 - 16:03
کد خبر: 553580

سوابق رسانه‌ای صابر شیخلو، پرسش‌هایی جدی درباره معیارهای انتخاب مدیران ایجاد کرده است؛

از مصاحبه با رسانه‌های معاند تا هیئت مدیره مس

از مصاحبه با رسانه‌های معاند تا هیئت مدیره مس

انتصاب صابر شیخلو به هیئت‌مدیره یکی از شرکت‌های زیرمجموعه صنایع مس، با توجه به سوابق رسانه‌ای و مواضع پیشین او، موجی از ابهام و پرسش درباره سازوکارهای نظارتی و معیارهای انتخاب مدیران در بنگاه‌های اقتصادی کشور ایجاد کرده است.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ صابر شیخلو که سابقه زیادی در مصاحبه با سایت‌های ضدانقلاب و هجمه علیه جمهوری اسلامی دارد (نام می‌برند). از جمله این گفت‌وگوها می‌توان به مصاحبه با رادیو فردا و انتقاد از برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی در سال ۸۵، مصاحبه با صدای آلمان و دفاع از برخی زندانیان مشکل‌دار و حمله به قوه قضائیه، امضای نامه‌های تند علیه مسئولان کشور خطاب به مقامات خارجی اشاره کرد.

صابر شیخلو به عضویت هیئت‌مدیره شرکت مهندسی معدنی نوآوران مس ــ زیرمجموعه شرکت ملی صنایع مس ایران ــ بیش از هر زمان دیگری نیازمند پاسخ روشن و اقناع‌کننده از سوی دستگاه‌های مسئول است.
بررسی روند طی‌شده در خصوص این انتصاب نشان می‌دهد پرسش‌هایی جدی درباره سازوکار ارزیابی سوابق مدیریتی، سیاسی و رسانه‌ای افراد وجود دارد.

در حالی که انتظار می‌رود در انتصاب‌های صنعتی و اقتصادی، شاخص‌هایی چون التزام عملی به سیاست‌های کلان کشور، سابقه حرفه‌ای شفاف و کارنامه قابل دفاع در اولویت قرار گیرد، حال آنکه سوابق رسانه‌ای و مواضع گذشته شیخلو، با چنین استانداردهایی همخوانی ندارد و نیازمند توضیح رسمی است.
در این میان می‌توان به برخی مصاحبه‌های پیشین او با رسانه‌های خارج از کشور از جمله رادیو فردا اشاره کرد؛ گفت‌وگوهایی که گفته می‌شود در آن‌ها نقدهایی نسبت به برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی و برخی نهادهای حاکمیتی مطرح شده است. همچنین از انتشار مطالب یا بیانیه‌هایی در برخی رسانه‌های برون‌مرزی از جمله زیتون نام برده می‌شود.

مسئله اصلی اینجاست که آیا نهادهای انتصاب‌کننده، سازوکار مشخص و شفافی برای بررسی چنین سوابقی دارند یا خیر. اگر بررسی شده، نتیجه آن چیست و چرا به‌صورت رسمی اطلاع‌رسانی نمی‌شود؟

از سوی دیگر، گزارش‌ها حاکی است که وی پیش‌تر نیز در مجموعه‌های اقتصادی وابسته به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با انتصاب احمد میدری مسئولیت‌هایی بر عهده داشته است.

انتظار می‌رود دستگاه‌های مسئول به بررسی سوابق، معیارهای انتخاب و اهداف مدیریتی این انتصاب بپردازند.

هر انتصاب پرسش‌برانگیز در شرکت‌های صنعتی و معدنی، به‌ویژه آنجا که پای منابع ملی و ظرفیت‌های منطقه‌ای در میان است، نمی‌تواند بدون واکنش نهادهای مسئول باقی بماند.

در ماجرای اخیر، آنچه بیش از خود انتصاب محل بحث است، سکوت معنادار مدیران و نمایندگان آذربایجان‌شرقی است. استانی که همواره یکی از قطب‌های صنعتی کشور بوده و بخش مهمی از بار تولید ملی را بر دوش می‌کشد، طبیعی است که نسبت‌به مدیریت بنگاه‌های اقتصادی مرتبط با زنجیره صنعت و معدن حساس باشد. با این حال، در برابر این تصمیم سیاست‌زده، نه از موضع‌گیری رسمی خبری هست و نه از مطالبه‌گری جدی.

تجربه نشان داده هرجا نظارت و مطالبه‌گری کمرنگ شده، تصمیم‌های پرهزینه‌تری بر اقتصاد استان تحمیل شده است. امروز نیز اگر قرار است صنایع آذربایجان نقش پیشران خود را حفظ کنند، شرط نخست آن مدیریت شفاف، پاسخگو و مبتنی بر شایستگی است؛ نه انتصاب‌هایی که بیش از آنکه پیام توسعه بدهند، نشانه بی‌توجهی به حساسیت‌های منطقه‌ای‌ بوده و در گیرودار مناسبت‌های سیاسی‌اند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
آمر‌یکا بر لبه باتلاق
افتتاح پارک علم و فناوری شهری +عکس
تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران
تاکید بر رعایت حاکمیت ملی کشورها در دیدار لاریجانی و وزیردفاع ارمنستان
عراقچی:می‌دانیم چگونه ازخود دفاع کنیم
انتشار جزئیات نامه شکایت تراکتور از فدراسیون به فیفا
حزب‌الله: هرگونه تعدی به ایران، به معنای تعدی به ماست
شوراهای صنفی دانشجویی از ورود به عرصه‌های غیرمرتبط خودداری کنند
رئیس جمهور: وفاق و همدلی کلید عبور کشور از بحران‌های اقتصادی است
آیین اختتامیه پانزدهمین دوره جایزه سینمایی قفنوس +عکس
اردوغان: برادران ایمانی ما در غزه، الگوی همه مسلمانان هستند
اژه‌ای: بر قضازدایی تمرکز کرده ایم
کلاس‌های دانشگاه آزاد خوزستان تا پایان سال مجازی شد
شرکت هواپیمایی هلند پروازهای خود به سرزمین های اشغالی را متوقف کرد
اوزجان بیزاتی مربی مدنظر استقلال، وارد ایران شد
سفیر جدید ایران در لبنان با عراقچی دیدار کرد
رهبر انصارالله: عادی سازی با دشمن جنایتکار صهیونیستی توجیهی ندارد
رایزنی وزیران امور خارجه ایران و عمان
حکمرانی عادلانه و کارآمد بدون حضور زنان محقق نمی‌شود
دولت و وزرا آمادگی دارند مستقیماً با دانشجویان گفت‌وگو کنند
حرکت مذبوحانه برخی دانشجونمایان را به شدت محکوم می‌کنم
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر و شکست سنگین از ایران، چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟





مشاهده نتایج
go to top