تاریخ انتشار: چهارشنبه 1404/12/06 - 21:05
کد خبر: 553592

تقویت علوم پایه پیش‌نیاز ارتقای جایگاه پژوهشی دانشگاه است

تقویت علوم پایه پیش‌نیاز ارتقای جایگاه پژوهشی دانشگاه است

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه فاصله میان آموزش مهندسی و علوم پایه در سال‌های اخیر افزایش یافته است گفت:تقویت این پایه‌ها زمینه‌ساز ارتقای سطح پژوهش و نوآوری در دانشگاه خواهد بود.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»  به نقل دانشگاه صنعتی امیرکبیر، عباس سروش در جمع اعضای هیئت علمی دانشکده شیمی دانشگاه با اشاره به بازدیدهای اخیر خود از دانشکده‌ها اظهار کرد: این دیدارها بسیار مفید بوده و تلاش می‌کنیم با برنامه‌ریزی منظم، ارتباط مستقیم با دانشکده‌ها تقویت شود. ساختار فعلی دانشگاه که ریشه در دهه‌های ۴۰ و ۵۰ دارد، متناسب با توسعه و مسئولیت‌های امروز دانشگاه نیست و همین مسئله موجب شده تعاملات درونی کاهش یابد.

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با تأکید بر ضرورت بازنگری در ساختار مدیریتی و تقویت تعامل میان دانشکده‌ها و مدیریت دانشگاه، گفت: یکی از آسیب‌های فعلی دانشگاه، کاهش ارتباط مؤثر میان ستاد و صف است که باید برای آن چاره‌اندیشی شود.

وی افزود: باید جلسات شورای دانشگاه از حالت یک‌سویه خارج شود و مشارکت دانشکده‌ها در تصمیم‌گیری‌ها افزایش یابد. افزایش تعداد و کیفیت جلسات می‌تواند به تقویت همگرایی در دانشگاه کمک کند.

وی با اشاره به تغییر ساختار علوم پایه در دانشگاه طی سال‌های گذشته گفت: وقتی دانشکده‌های مستقل شیمی، ریاضی و فیزیک ایجاد شده‌اند، باید الزامات آن نیز پذیرفته شود و این حوزه‌ها به‌صورت رقابتی و در سطح بالا تقویت شوند. اگر علوم پایه تضعیف شود، در بلندمدت به مهندسی و کل نظام علمی کشور آسیب وارد خواهد شد.

سروش تأکید کرد: لازم است برای حمایت از فعالیت‌های بنیادی که امکان انتشار در مجلات معتبر با ضریب تأثیر بالا را دارند، سازوکارهای تشویقی پیش‌بینی شود.

وی با بیان اینکه فاصله میان آموزش مهندسی و علوم پایه در سال‌های اخیر افزایش یافته است، تصریح کرد: دانشجوی مهندسی باید از بنیان‌های قوی در ریاضیات، فیزیک و شیمی برخوردار باشد. تقویت این پایه‌ها نه تنها به کیفیت آموزش کمک می‌کند، بلکه زمینه‌ساز ارتقای سطح پژوهش و نوآوری در دانشگاه خواهد بود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: توجه به پژوهش‌های بنیادی، سرمایه‌گذاری بلندمدت برای آینده دانشگاه و کشور است. اگرچه این نوع پژوهش‌ها ممکن است دیرتر به نتیجه برسند، اما بستر اصلی رشد فناوری و مهندسی را فراهم می‌کنند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
معرفی کسب و کارها
حزب‌الله لبنان: ایران نیازی به حمایت ما ندارد
گوگل در خدمت اقدامات جاسوسی اسرائیل
گزارش‌ها از حمله موشکی یمنی‌ها به عربستان
دور جدید حملات سعودی به مناطق مسکونی در استان صعده یمن
تداوم تجاوز رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان
ادعای جدید ترامپ: از ایده دیدار با پزشکیان استقبال می‌کنم
مسابقه دو همگانی دانشگاهیان خراسان رضوی در مشهد برگزار می‌شود
جدیدترین ادعای سخنگوی تروریست‌های سنتکام علیه ایران
دوحه مدعی شد: آمریکا به دنبال دستیابی به توافق با ایران است!
اتخاذ تدابیر ویژه به منظور مقابله با تحریم هوایی ایران
پزشکیان: همه ظرفیت‌های کشور باید برای تولید و اشتغال به میدان بیاید
هشدار هواشناسی برای ۴ استان
کُرخوانی بیرانوند با مهاجمان در تمرین دیروز تیم ملی
بن‌گویر خطاب به صهیونیست‌ها: سلاح را در کمد نگه ندارید
هشدار امنیتی سفارت آمریکا به شهروندان خود در عربستان
انزجار جهاد اسلامی از سکوت عربی اسلامی درباره هتاکی نتانیاهو
انهدام یک فروند پهپاد شناسایی دشمن بر فراز تنگه هرمز
دیدار سفیر جدید ایران در قزاقستان با وزیر امور خارجه
دیدار سرکنسول جدید ایران در کربلا با وزیر امور خارجه
یحیی سریع: عربستان تاکنون ۷۶۰ حمله هوایی به یمن انجام داده است
«بسنت» از مذاکره با مقام چینی درباره دیدار ترامپ شی خبر داد
نظرسنجی
به نظر شما توافق با آمریکا به پایان مخاصمات می‌انجامد یا دوباره شاهد یک درگیری تمام عیار خواهیم بود؟


مشاهده نتایج
go to top